Brug af HEVC- og Apple ProRes-film i Pages, Numbers og Keynote

Du kan føje SDR- (Standard Dynamic Range) og HDR-film (High Dynamic Range) i HEVC- og Apple ProRes-format til dine dokumenter, præsentationer og regneark.

Føj HEVC- eller ProRes-film til dokumenter, regneark og præsentationer

Du kan føje HEVC- eller ProRes-film til dine dokumenter, regneark og præsentationer på samme måde, som du tilføjer ethvert andet filmarkiv. Før du tilføjer dem, skal du dog justere appens indstillinger for at sikre, at du får den ønskede opløsning for billederne.

Bevar opløsningen for dine HEVC- eller ProRes-film

For at bevare opløsningen for dine HEVC- eller ProRes-film i dokumentet, regnearket eller præsentationen skal du slå indstillingen til optimering af film til ældre enheder fra, før du føjer dem til dit dokument:

• Åbn et dokument i Pages, Numbers eller Keynote på iPhone eller iPad, tryk på knappen MereAlt-tekst til billede mangler, tryk på Indstillinger, og slå derefter "Optimer medier til ældre enheder" fra.

• I Pages, Numbers eller Keynote på Mac: Vælg [appnavn] > Indstillinger på menulinjen, klik på Generelt, og fravælg derefter "Optimer medier til ældre enheder".

Tidspunkt for aktivering af indstillingen, der optimerer film til ældre enheder

• Du planlægger at udgive din bog direkte i Apple Books fra Pages.

• Du planlægger at dele et dokument, der har HEVC- eller Apple ProRes-film med personer, der måske har ældre Apple-enheder.

Føj HDR-film til præsentationer

Du kan føje HDR-film til din præsentation. Når du afspiller din præsentation i visningstilstand, afspiller Keynote HDR-film i SDR.

Sådan opretter du et EPUB-arkiv med HEVC- eller Apple ProRes-film

Når du opretter et EPUB-arkiv af dit Pages-dokument, der har HEVC- eller Apple ProRes-film, bliver filmene enten konverteret eller forbliver i det originale format afhængigt af din enhed og de indstillinger, du har valgt.

På iPhone eller iPad kan du vælge at konvertere filmen:

1. Mens dit dokument er åbent i Pages, skal du trykke på knappen MereDer er ikke angivet et alternativ til billede.

2. Tryk på Eksporter, og vælg EPUB.

3. Tryk på Avanceret.

4. Hvis du vil konvertere film i dit dokument til H.264 i EPUB, skal du aktivere "Optimer medier til publicering". Hvis du lader denne indstilling være slået fra, vil film i din EPUB muligvis ikke kunne afspilles på andre enheder.

På Mac konverterer Pages automatisk HEVC- eller Apple ProRes-film til H.264-videoer i EPUB-arkivet.

I Pages til iCloud skal du sørge for at vælge "Optimer til ældre enheder", før du tilføjer HEVC- eller Apple ProRes-film til dit dokument.

Sådan udgiver du et Pages-dokument med HEVC- eller Apple ProRes-film

På Mac kan du udgive dit dokument med HEVC- eller Apple ProRes-film direkte i Apple Books fra Pages. Følg denne vejledning for at klargøre dokumentet inden udgivelse:

1. Åbn et dokument i Pages, vælg Arkiv > Formindsk arkivstørrelse.

2. Vælg "Mest kompatibel (H.264)".

3. Indstil andre valgmuligheder for arkivstørrelse i vinduet.

4. Hvis du vil oprette en kopi af dokumentet med en formindsket arkivstørrelse, skal du klikke på "Formindsk en kopi". Du kan også klikke på Formindsk dette arkiv for at overskrive det eksisterende dokument.

På iPhone eller iPad kan du ikke konvertere HEVC- eller Apple ProRes-film, når du har føjet dem til dit dokument. Åbn dokumentet i Pages til Mac, reducer arkivstørrelsen, og udgiv det fra din iPhone, iPad eller Mac.

I Pages til iCloud erstatter Pages automatisk HEVC- eller Apple ProRes-film med det første billede fra videoen i den udgivne bog. Hvis videoen har lyd, er lydsporet også inkluderet.

Eksporter en Keynote-præsentation som et filmarkiv

Når du eksporterer din præsentation som et filmarkiv, kan du vælge mellem en række forskellige komprimeringstyper for filmarkivet, herunder HEVC og Apple ProRes. Vælg den komprimeringstype, der passer bedst til dine behov.

• H.264: Giver en bred kompatibilitet med andre enheder og operativsystemer.

• HEVC: Giver bedre komprimering end H.264 og bruger mindre lagringsplads på dine enheder og i iCloud-fotos, samtidig med at den samme visuelle kvalitet bevares.

• Apple ProRes 422: Bruges, når det eksporterede filmarkiv redigeres med software som Final Cut Pro.

• Apple ProRes 422 LT: Denne komprimerede version af ProRes 422 giver video i høj kvalitet, men med mindre arkivstørrelser end ProRes 422.

• Apple ProRes 422 Proxy: Det er den mest komprimerede version af ProRes 422 og giver lave datahastigheder med video i fuld opløsning.

• Apple ProRes 4444: Giver den højeste videokvalitet, der med det blotte øje ikke kan skelnes fra det originale kildemateriale, og er velegnet til 4:4:4:4-billedkilder (herunder alfakanaler).

• Apple ProRes 422 HQ: Bevarer den visuelle kvalitet på samme høje niveau som Apple ProRes 4444, men til 4:2:2-billedkilder.

Systemkrav

Understøttet HEVC-format:

• Til SDR-film i HEVC-format skal du bruge en Mac med Pages 8.2, Numbers 6.2 eller Keynote 9.2 eller nyere eller en iPhone eller iPad med Pages 5.2, Numbers 5.2 eller Keynote 5.2 eller nyere.

• Til HDR-film i HEVC-format skal du bruge en Mac, iPhone eller iPad med Pages 10.2, Numbers 10.2 eller Keynote 10.2 eller nyere.

Understøttet Apple ProRes-format:

• Til SDR-film i Apple ProRes-format skal du bruge en Mac med enhver version af Pages, Numbers eller Keynote eller en iPhone eller iPad med Pages 13.1, Numbers 13.1 eller Keynote 13.1 eller nyere.

• Til HDR-film i Apple ProRes-format skal du bruge en Mac med Pages 10.2, Numbers 10.2 eller Keynote 10.2 eller nyere eller en iPhone eller iPad med Pages 13.1, Numbers 13.1 eller Keynote 13.1 eller nyere.