Om SAR-test for iPhone 12 i Frankrig

iPhone 12 er sikker at bruge i Frankrig og i andre lande og områder.

Den 12. september udgav Frankrigs Agence Française Nationale des Fréquences ("ANFR") en erklæring om, at iPhone 12 overskred de fastsatte grænser for SAR ("Specific Absorption Rate").

Det er vigtigt, at alle iPhone 12-brugere i Frankrig og rundt om i verden ved, at iPhone 12 er sikker at bruge og altid har været det.

Alle telefoner skal opfylde accepterede standarder for energioverførsel i forhold til sundhed og sikkerhed, og alle iPhone-modeller opfylder disse standarder. Disse internationale regler og standarder er til for at sikre, at der er grænser for energioverførsel, når en enhed er i tæt kontakt med den menneskelige krop.

I over 10 år har iPhone-enheder haft en funktion til registrering af, når enheden ikke er tæt på en menneskelig krop, der giver mulighed for lidt højere overførselseffekt, når du for eksempel lægger telefonen ned på et bord. Dette er blevet grundigt testet og internationalt verificeret til at være en effektiv mekanisme til overholdelse af SAR-kravene. Denne lidt højere effekt er ikke relevant i forhold til SAR, da telefonen ligger på bordet og dermed ikke er tæt din krop.

ANFR anvendte en testprotokol, der ikke tager højde for denne mekanisme til registrering af, når enheden ikke er tæt på en krop, og den tillader derved ikke en lille stigning i effekt, når det er relevant. Så til brugerne i Frankrig har vi frigivet en softwareopdatering, der slår denne funktion fra for at imødekomme testprotokollen.

Se flere detaljer nedenfor.

SAR-regulativer og -standarder

Siden lanceringen af produktet i 2020 er iPhone 12 blevet certificeret i forhold til, at de overholder eller overgår alle gældende regler og standarder for SAR (Specific Absorption Rate) rundt om i verden. Disse internationale regler og standarder er til for at sikre, at der er grænser for energioverførsel, når en enhed er i tæt kontakt med den menneskelige krop.

Sensorer til registrering af menneskelige kroppe

iPhone har sensorer, der kan registrere, når den ligger på en statisk overflade, såsom et bord, i modsætning til at blive holdt i hånden eller placeret i en lomme. Denne mekanisme til registrering af, når enheden ikke er tæt på en menneskelig krop, som har været brugt i alle iPhone-enheder i over 10 år, gør det muligt for enheden at optimere ydeevnen ved at øge overførselseffekten en smule, under forhold hvor den ikke er tæt på en menneskelig krop.

Den specifikke testprotokol, der bruges af ANFR, kræver, at enheder overholder SAR-grænserne for, når en enhed er tæt på en menneskelig krop, selv når enheden specifikke testes væk fra menneskelige kroppe på en statisk overflade. Denne beslutning er ikke i overensstemmelse med internationale standarder, som tillader uafhængig test af strømstyringsmekanismer, der muligvis ikke aktiveres under standardtest af SAR.

Softwareopdatering til iPhone 12 for brugere i Frankrig

iOS 17.1. inkluderer en opdatering til iPhone 12 til brugere i Frankrig for at imødekomme denne specifikke franske testprotokol, der kræver reduceret strøm, når enheden er placeret på en statisk overflade og væk fra en menneskelig krop.

iPhone 12 vil ikke længere øge den tilladte effekt, når enheden registrerer, at den ikke er tæt på en menneskelig krop, såsom når den ligger på et bord. I dækningsområder, hvor mobilnetværkssignalet er lavt, kan denne ændring i antennens overførselseffekt resultere i en lidt lavere mobilforbindelse ydeevne, i tilfælde hvor enheden ikke er tæt på en menneskelig krop. Langt de fleste brugere forventes ikke at mærke nogen påvirkning.