Om sikkerhedsopdatering 2011-005

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i sikkerhedsopdatering 2011-005, som kan downloades og installeres via indstillingerne for Softwareopdatering eller fra Apple Overførsler.

Af hensyn til vores kunders sikkerhed omtaler, diskuterer eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og de relevante programrettelser eller versioner er tilgængelige. Hvis du vil læse mere om Apple-produktsikkerhed, kan du gå ind på webstedet Apple-produktsikkerhed.

Yderligere oplysninger om PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed kan ses i artiklen Sådan bruges PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed.

Hvor det er muligt, bruges der CVE-id'er til at henvise til yderligere oplysninger om sikkerhedsproblemer.

Du kan finde oplysninger om andre sikkerhedsopdateringer i artiklen Apple-sikkerhedsopdateringer.

Sikkerhedsopdatering 2011-005

• Certificate Trust Policy

Fås til: Mac OS X v10.6.8, Mac OS X Server v10.6.8, OS X Lion v10.7.1, Lion Server v10.7.1

Effekt: En hacker med en privilegeret netværksposition kan opfange brugerens adgangsoplysninger eller andre følsomme oplysninger

Beskrivelse: Der blev udstedt falske certifikater af flere certificeringsautoriteter, der drives af DigiNotar. Problemet er løst ved at fjerne DigiNotar fra listen over godkendte rodcertifikater, fra listen over certificeringsautoriteter med EV (Extended Validation) og ved at konfigurere standardgodkendelsesindstillinger for systemet, så DigiNotars certifikater, herunder dem, der er udstedt af andre autoriteter, ikke kan godkendes.