Pegefelt og flexkabel til pegefelt til MacBook Air (15", M2, 2023)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende del, før du begynder:

Værktøj

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm)

• ESD-sikret pincet

• Værktøj til mellemrumsforskydning

• Nylonværktøj (sort pind)

• Kapton-tape

• Post-its (3 x 3 tommer)

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm)

• Halvmåneformet Torx Plus 3IP 44 mm-bit

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit

Vigtigt

• Skumpuder og tape til pegefeltet følger med en ny del, men kan også bestilles separat.

• Denne procedure kan kræve et mellemlægspladesæt til pegefeltet, som kun er tilgængeligt med et nyt pegefelt. Denne del kan ikke bestilles separat.

Fjernelse

1. Åbn skærmen. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad.

2. Brug en ESD-sikret pincet til forsigtigt at trække begge ender af polyesterfilmen af pegefeltets inddækningsstik for at få adgang til de to 3IP-skruer.

• Vigtigt: Fjern ikke polyesterfilmen fra inddækningen.

3. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at fjerne de to 3IP-skruer (923-08925) fra pegefeltets inddækningsstik.

4. Løft enden af pegefeltets flexkabel ud af stikket.

5. Brug den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) og 5IP-bitten til at fjerne otte 5IP-skruer (923-08979) fra pegefeltet.

6. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

7. Brug den flade ende af den sorte pind til at løfte den ene ende af hvert stykke tape af topkabinettet.

8. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne de to stykker tape fra pegefeltets skruer. Kassér tapen.

9. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at fjerne to 5IP-skruer (923-08979) fra pegefeltet.

10. Fjern forsigtigt pegefeltets flexkablet fra topkabinettet på de to viste områder (1 og 2).

11. Løft computeren op fra bordet (1). Lad pegefeltets flexkabel passere gennem åbningen i topkabinettet (2). Lad pegefeltet ligge på bordet for at holde mellemlægspladerne på plads.

12. Læg pegefeltet og pegefeltets flexkablet til side til genmontering.

• Vigtigt: Hvis mellemlægspladerne falder ud, skal de geninstalleres på deres oprindelige placeringer. Hvis du ikke kan finde mellemlægspladernes oprindelige placeringer, skal du udskifte dem. Et sæt med mellemlægsplader fås kun med et nyt pegefelt.

13. Sæt battericoveret på batteriet. Tryk derefter de sorte tapper fast på klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

14. Placer computeren med højre side opad. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne de to skumpuder fra topkabinettet. Kassér skumpuderne.

• Vigtigt: Hvis pegefeltets flexkabel er beskadiget, skal du vippe låseenheden på flexkabelstikket op (1). Træk enden af flexkablet ud af pegefeltet. Skub derefter enden af flexkablet ud af stikket (2).

Genmontering

Vigtigt

Hvis du geninstallerer et nyt flexkabel til pegefeltet på det eksisterende pegefelt eller et nyt pegefelt, skal du fuldføre genmonteringstrin 1. Ellers skal du fortsætte til genmonteringstrin 2.

1. Skub enden af det nye flexkabel ind i stikket på pegefeltet (1). Vip derefter låseenheden (2) ned.

2. Brug en ESD-sikret pincet til at trække en ny skumpude af foringen.

3. Placer skumpuden ud for skruehullet i topkabinettet. Gentag derefter trin 2 og 3 for at få en anden skumpude til at flugte med det andet skruehul.

4. Tryk på skumpuderne, og hold dem nede i 30 sekunder for at fastgøre dem til topkabinettet.

5. Brug en ESD-sikret pincet til forsigtigt at fjerne udløserforingen fra hver skumpude.

6. Læg computeren med tastatursiden nedad. Lad skærmen hænge ud over bordkanten. Hold derefter battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

7. Sørg for, at pegefeltets mellemlægsplader er på plads på pegefeltet. Hvis du har brug for at montere nye mellemlægsplader, skal du fortsætte til genmonteringstrin 8. Ellers skal du fortsætte til genmonteringstrin 9.

8. Brug en ESD-sikret pincet til at installere mellemlægspladerne på de relevante steder på pegefeltet (se følgende billede).

• Bemærk: Det nye sæt med mellemlægsplader til pegefeltet indeholder mellemlægsplader i tre størrelser (0,075 mm, 0,125 mm og 0,175 mm). Start med mellemlægspladen på 0,125 mm.

• 0,075 mm (806-06495)

• 0,125 mm (806-06497)

• 0,175 mm (806-06499)

• 0,075 mm rund (806-05805)

• 0,125 mm rund (806-05807)

• 0,175 mm rund (806-05809)

9. Løft computeren, og før enden af pegefeltets flexkabel gennem topkabinettet som vist.

10. Fortsæt med forsigtigt at trække pegefeltets flexkabel gennem åbningen i topkabinettet (1). Sænk langsomt computeren over pegefeltet, og placer skruehullerne i topkabinettet ud for skruehullerne i pegefeltet. Lad skærmen hænge ud over bordkanten (2).

11. Tryk enden af pegefeltets flexkabel fast på stikket på bundkortet.

12. Sæt battericoveret på batteriet. Tryk derefter de sorte tapper fast på klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

13. Brug en ESD-sikret pincet til forsigtigt at fjerne begge ender af polyesterfilmen fra inddækningen til pegefeltets flexkabel.

14. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere de to 3IP-skruer (923-08925). Tryk derefter polyesterfilm over begge skruer.

15. Brug den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) og 5IP-bitten til at geninstallere de 10 5IP-skruer (923-08979) delvist i pegefeltet.

16. Placer computeren med toppen opad. Indsæt en mellemrumsforskydning i hvert af de fire hjørner af pegefeltet. Fastgør derefter hver mellemrumsforskydning med et stykke Kapton-tape.

• Vigtigt: Når du positionerer mellemrumsforskydningerne, skal du bruge et enkelt stykke Kapton-tape til at flytte pegefeltet trinvist.

17. Læg computeren med tastatursiden nedad. Lad skærmen hænge ud over bordkanten.

18. Indstil momentværdien på den justerbare momentnøgle til 16 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at geninstallere 5IP-skruerne helt i de fire yderste hjørner.

19. Placer computeren med toppen opad. For at kontrollere, at toppen af pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du placere en post-it på pegefeltets øverste kant. Sørg for, at den flugter med topkabinettet.

20. For at kontrollere, at bunden af pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du tilpasse højden med to post-its på pegefeltets nederste kant. Sørg for, at de to stykker papir flugter med topkabinettet.

21. Hvis pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du fortsætte til trin 22. Hvis pegefeltets kanter er højere eller lavere end topkabinettet, eller hvis mellemrummet omkring pegefeltet og topkabinettet er ujævnt, skal du fjerne post-its, mellemrumsforskydninger og Kapton-tape. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad. Gentag fjernelsestrin 2 til 13. Følg derefter genmonteringstrin 7 til 21.

• Vigtigt

• Hvis pegefeltet sidder højere end topkabinettet, skal du installere de tyndere 0,075 mm mellemlægsplader.

• Hvis pegefeltet sidder lavere end topkabinettet, skal du installere de tykkere 0,175 mm mellemlægsplader.

22. Vend computerens tastatur nedad. Lad skærmen hænge ud over bordkanten.

23. Hold værdien for justerbare momentnøgle på 16 Nm. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at geninstallere de resterende seks 5IP-skruer helt.

24. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

25. Tryk på de to viste områder for at fastgøre pegefeltets flexkabel til topkabinettet.

26. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne et nyt stykke pegefeltstape fra filmen, og placer midten af tapen over en af de to midterste pegefeltskruer som vist.

27. Brug den flade ende af den sorte pind til at trykke enderne af tapen fast på topkabinettet.

28. Gentag trin 26 til 27 for at sætte tape over den anden pegefeltskrue i midten.

29. Sæt battericoveret på batteriet. Tryk derefter de sorte tapper fast på klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

30. Placer computeren med toppen opad. Brug den flade ende af den sorte pind til at løfte mellemrumsforskydningerne og Kapton-tapen af pegefeltet.

Geninstaller følgende del for at fuldføre genmonteringen: