Pegefelt og flexkabel til pegefelt til MacBook Pro (16", nov. 2023)

Før du begynder

Advarsel

• Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende del, før du begynder:

Værktøj

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm) (923-02995)

• ESD-sikret pincet

• Sæt til mellemrumsforskydning (923-02998)

• Kapton-tape (922-1731)

• Nylonværktøj (sort pind) (922-5065)

• Post-it-noter (3 x 3 tommer)

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit (923-08673)

Se en komplet liste over nødvendigt værktøj til alle reparationer.

Vigtigt

Denne procedure kan kræve et mellemlægspladesæt til pegefeltet, som kun leveres med et nyt pegefelt. Det er ikke en del, der kan bestilles separat.

Afmontering

1. Åbn skærmen i en 90-graders vinkel. Placer derefter computeren på kanten af bordet med skærmen hængende ned.

2. Brug den justerbare momentnøgle og Torx Plus 5IP-bitten til at fjerne 13 5IP-skruer fra pegefeltet.

• Ti udvendige 5IP-skruer (923-06953) (1)

• Tre indvendige 5IP-skruer (923-06954) (2)

3. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

4. Træk forsigtigt pegefeltets flex-kabel ud af batteriet.

5. Løft computeren fra bordet, og lad pegefeltets flex-kabel passere gennem åbningen i topkabinettet. Lad pegefeltet ligge på bordet for at holde mellemlægspladerne på plads.

• Vigtigt:

• Hvis mellemlægspladerne falder ud, skal de genmonteres på deres oprindelige placeringer. Hvis du ikke kan finde mellemlægspladernes oprindelige placeringer, skal du udskifte dem. Et sæt med mellemlægsplader fås kun med et nyt pegefelt.

• Sættet med mellemlægsplader indeholder muligvis ikke nok runde mellemlægsplader til at erstatte alle fem. Gem de runde mellemlægsplader fra det fjernede pegefelt til genmontering, hvis det bliver nødvendigt.

6. Luk skærmen, og placer computeren på bordet med skærmsiden nedad.

7. Sæt battericoveret på batteriet. Tryk derefter de sorte tapper fast på klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

• Vigtigt: Hvis du geninstallerer det eksisterende pegefelt, men pegefeltets flexkabel er beskadiget, skal du fortsætte til trin 8. Hvis du genmonterer det eksisterende pegefelt og pegefeltets flexkabel eller monterer et nyt pegefelt, skal du fortsætte til genmontering.

8. Vip låseenheden på pegefeltets flexkabelstik op (1). Skub derefter enden af pegefeltets flexkabel ud af stikket (2).

Genmontering

Vigtigt:

• Hvis du genmonterer det eksisterende pegefelt, men udskifter pegefeltets flexkabel, skal du fuldføre genmonteringstrin 1.

• Hvis du installerer nye mellemlægsplader til pegefeltet eller geninstallerer eksisterende mellemlægsplader, der er faldet ud, skal du fuldføre genmonteringstrin 2. Ellers skal du gå videre til genmonteringstrin 3.

1. Skub enden af det nye flexkabel til pegefeltet ind i stikket på pegefeltet (1). Vip derefter låseenheden (2) ned.

2. Brug en ESD-sikret pincet til at montere nye mellemlægsplader til pegefeltet. Anbring fire længere mellemlægsplader på de udvendige skruehuller (1). Anbring derefter fem runde mellemlægsplader på de midterste skruehuller (2).

• Vigtigt:

• Et nyt pegefelt leveres med mellemlægsplader i tre forskellige tykkelser (små, mellemstore og store). Start med de mellemstore mellemlægsplader. Brug de små eller store mellemlægsplader til at justere pegefeltets højde i trin 16 og 17.

• Hvis du ikke har nok nye runde mellemlægsplader i sættet til at erstatte alle fem eksisterende mellemlægsplader, skal du bruge de tre runde midterste mellemlægsplader fra det eksisterende pegefelt til dette trin. Hvis du har nok nye runde mellemlægsplader i sættet med nye mellemlægsplader, skal du kun bruge de nye mellemlægsplader.

3. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

4. Sørg for, at pegefeltet ligger på bordet med pegefeltets flexkabel vendt væk fra dig.

• Vigtigt: Sørg for, at pegefeltets mellemlægsplader er placeret på pegefeltet.

5. Åbn skærmen. Før pegefeltets flexkabel tilbage gennem åbningen i topkabinettet.

6. Sænk langsomt computeren over pegefeltet, og tilpas skruehullerne i topkabinettet til skruehullerne i pegefeltet. Lad skærmen hænge ud over bordkanten.

7. Læg pegefeltets flexkabel fladt, men fastgør det ikke til batteriet.

• Vigtigt: Hvis du installerer et nyt flexkabel til pegefeltet, skal du lade den selvklæbende bagside blive på flexkablet, indtil du tilslutter flexkablet under genmonteringen af bundkabinettet.

8. Sæt battericoveret på batteriet, og tryk de sorte tapper ind i klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

9. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at genmontere 13 5IP-skruer delvist i pegefeltet.

• Ti udvendige 5IP-skruer (923-06953) (1)

• Tre midterste 5IP-skruer (923-06954) (2)

10. Placer computeren med højre side opad.

11. Start med det nederste venstre hjørne af pegefeltet, og indsæt de to spidser af en mellemrumsforskydning i mellemrummet mellem pegefeltet og topkabinettet. Tryk derefter forsigtigt mellemrumsforskydningen på plads.

12. Sæt et stykke Kapton-tape på midten af pegefeltet (1). Hold enden af tapen som vist. Derefter skal du trykke og trække (2) for at skabe et lille mellemrum mellem pegefeltet og topkabinettet i øverste højre hjørne (3).

13. Gentag trin 11 for at placere den anden mellemrumsforskydning i øverste højre hjørne af pegefeltet. Fortsæt derefter til trin 14.

14. Gentag trin 11 og 12 for at placere de to resterende mellemrumsforskydninger i nederste højre og øverste venstre hjørne af pegefeltet.

15. Fastgør hver mellemrumsforskydning til pegefeltet med et stykke Kapton-tape.

16. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad.

17. Indstil momentværdien på den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle til 16 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at genmontere 5IP-skruerne helt i de fire yderste hjørner.

18. Placer computeren med højre side opad. For at kontrollere, at toppen af pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du placere en post-it på pegefeltets øverste kant. Sørg for, at den flugter med topkabinettet.

19. For at kontrollere, at bunden af pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du tilpasse højden med to post-its på pegefeltets nederste kant. Sørg for, at de to stykker papir flugter med topkabinettet.

20. Hvis pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du fortsætte til trin 21. Hvis pegefeltets kanter er højere eller lavere end topkabinettet, skal du fjerne post-its, mellemrumsforskydninger og Kapton-tape. Gentag fjernelsestrin 1 til 7. Gentag derefter genmonteringstrin 2 til 20.

• Vigtigt:

• Hvis pegefeltet sidder højere end topkabinettet, skal du montere de små mellemlægsplader.

• Hvis pegefeltet sidder lavere end topkabinettet, skal du montere de store mellemlægsplader.

21. Luk skærmen, og placer computeren på bordet med skærmsiden nedad og batteriet vendt mod dig selv.

22. Behold momentværdien for den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle på 16 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at genmontere de 13 5IP-skruer helt.

23. Vend computeren, og åbn skærmen. Brug derefter den flade ende af den sorte pind til at løfte mellemrumsforskydningerne og Kapton-tapen af pegefeltet.

Genmonter følgende del for at fuldføre genmonteringen: