Pegefelt og flexkabel til pegefelt til MacBook Pro (16", 2023)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende del, før du begynder:

Bundkabinet

Værktøj

• Justerbar momentnøgle (10–34 Ncm)

• ESD-sikret pincet

• Sæt til mellemrumsforskydning

• Kapton-tape

• Nylonværktøj (sort pind)

• Post-its (3 x 3 tommer)

• Torx T5-bit

Vigtigt

Denne procedure kan kræve et mellemlægssæt til pegefeltet, som kun leveres med et nyt pegefelt. Det er ikke en del, der kan bestilles separat.

Fjernelse

1. Åbn skærmen i en 90-graders vinkel. Placer derefter computeren på kanten af bordet med skærmen hængende ned.

2. Brug den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle og T5-bitten til at fjerne de ti udvendige T5-skruer (923-06953).

3. Brug den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle og T5-bitten til at fjerne de tre indvendige T5-skruer (923-06954).

4. Hold battericoveret i kanterne. Løft det derefter ud af topkabinettet.

5. Træk forsigtigt pegefeltets flex-kabel ud af batteriet.

6. Løft computeren fra bordet, og lad pegefeltets flex-kabel passere gennem åbningen i topkabinettet. Lad pegefeltet ligge på bordet for at holde mellemlægspladerne på plads.

• Vigtigt

• Hvis mellemlægspladerne falder ud, skal de geninstalleres på deres oprindelige placeringer. Hvis

du ikke kan finde mellemlægspladernes oprindelige placeringer, skal du udskifte dem. Et sæt med mellemlægsplader fås kun med et nyt pegefelt.

• Det medfølgende sæt med mellemlægsplader indeholder muligvis ikke nok runde mellemlægsplader til at erstatte alle fem. Gem de runde mellemlægsplader fra det fjernede pegefelt til brug under genmontering, hvis det bliver nødvendigt.

7. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad.

8. Sæt battericoveret på batteriet. Tryk derefter de sorte tapper fast på klipsene på topkabinettet, indtil de klikker.

• Vigtigt: Hvis du genmonterer det eksisterende pegefelt, men pegefeltets flexkabel er beskadiget, skal du fortsætte til trin 9. Hvis du genmonterer det eksisterende pegefelt og pegefeltets flexkabel eller monterer et nyt pegefelt, skal du fortsætte til genmontering.

9. Vip låseenheden på pegefeltets flexkabelstik op (1). Skub derefter enden af pegefeltets flexkabel ud af stikket (2).

Genmontering

Vigtigt

• Hvis du genmonterer det eksisterende pegefelt, men udskifter pegefeltets flexkabel, skal du fuldføre trin 1.

• Hvis du monterer nye mellemlægsplader til pegefeltet, skal du fuldføre genmonteringstrin 2. Ellers skal du fortsætte til trin 3.

1. Skub enden af det nye flex-kabel ind i stikket på pegefeltet (1). Vip derefter låseenheden (2) ned.

2. Brug en ESD-sikret pincet til at installere nye mellemlægsplader til pegefeltet. Anbring fire længere mellemlægsplader på de udvendige skruehuller (1). Anbring derefter fem mindre runde mellemlægsplader på de midterste skruehuller (2).

• Vigtigt

• Et nyt pegefelt leveres med mellemlægsplader i tre størrelser (0,200 mm, 0,250 mm og 0,300 mm). Start med mellemlægspladen på 0,250 mm. Brug tyndere eller tykkere mellemlægsplader til at tilpasse justeringen i trin 14.

• Hvis sættet med mellemlægsplader ikke indeholder nok runde mellemlægsplader til at udskifte alle fem, skal du genbruge de tre runde midterste mellemlægsplader fra det afmonterede pegefelt til dette trin. Hvis sættet med mellemlægsplader indeholder det fulde antal, skal du udskifte alle runde mellemlægsplader med nye mellemlægsplader.

3. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

4. Sørg for, at pegefeltet ligger på bordet med pegefeltets flexkabel vendt væk fra dig.

5. Før pegefeltets flex-kabel tilbage gennem åbningen i topkabinettet.

6. Sænk langsomt computeren over pegefeltet, og tilpas skruehullerne i topkabinettet til skruehullerne i pegefeltet. Lad skærmen hænge ud over bordkanten.

7. Læg pegefeltets flex-kabel fladt ned.

• Vigtigt: Sæt ikke pegefeltets flexkabel fast på batteriet endnu.

8. Sæt battericoveret på batteriet, og tryk de sorte tapper ind i klipsene på topkabinettet, indtil de klikker.

9. Brug den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle og T5-bitten til delvist at genmontere de fire udvendige T5-hjørneskruer (923-06953) i de udvendige hjørneskruehuller for at justere pegefeltet.

10. Vend computeren om. Indsæt fire mellemrumsforskydninger i hjørnerne af pegefeltet. Fastgør hver mellemrumsforskydning med et stykke Kapton-tape.

11. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad.

12. Indstil momentværdien for den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle til 16 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og T5-bitten til at genmontere de fire udvendige T5-hjørneskruer helt.

13. Placer computeren med højre side opad. For at kontrollere, at toppen af pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du placere en post-it på pegefeltets øverste kant. Sørg for, at den flugter med topkabinettet.

14. Du kan kontrollere, at bunden af pegefeltet sidder i den korrekte højde, ved at justere højden med to post-its på pegefeltets nederste kant. Sørg for, at de to stykker papir flugter med topkabinettet.

15. Hvis pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du fortsætte til trin 16. Hvis pegefeltets kanter er højere eller lavere end topkabinettet, skal du fjerne post-its, mellemrumsforskydninger og Kapton-tape. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad. Brug den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle og T5-bitten til at fjerne de fire udvendige T5-hjørneskruer, og gentag fjernelsestrin 2 til 7. Følg derefter genmonteringstrin 1 til 14.

• Vigtigt

• Hvis pegefeltet sidder højere end topkabinettet, skal du montere de tyndere mellemlægsplader på 0,200 mm.

• Hvis pegefeltet sidder lavere end topkabinettet, skal du montere de tykkere mellemlægsplader på 0,300 mm.

16. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad.

17. Brug den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle og T5-bitten til delvist at genmontere de tre indvendige T5-skruer (923-06954).

18. Brug den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle og T5-bitten til delvist at genmontere de resterende seks udvendige T5-skruer (923-06953).

19. Brug den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle og T5-bitten til at genmontere alle 13 skruer helt til 16 Ncm.

20. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

21. Tryk forsigtigt langs pegefeltets flex-kabel for at sætte det fast på batteriet.

• Vigtigt: Hvis du monterer et nyt flexkabel til pegefeltet, skal du fjerne den selvklæbende bagside, før du klæber flexkablet fast til batteriet.

22. Sæt battericoveret på batteriet, og tryk de sorte tapper ind i klipsene på topkabinettet, indtil de klikker.

23. Vend computeren om. Brug derefter den flade ende af den sorte pind til at løfte mellemrumsforskydningerne og Kapton-tapen af pegefeltet.

Geninstaller følgende del for at fuldføre genmonteringen: