Om sikkerhedsindholdet i iOS 7.1

Dette dokument indeholder en beskrivelse af sikkerhedsindholdet i iOS 7.1.

Af hensyn til vores kunder sikkerhed omtaler eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og de relevante programrettelser eller versioner er tilgængelige. Hvis du vil læse mere om Apple-produktsikkerhed, kan du gå ind på webstedet Apple-produktsikkerhed.

Du kan finde flere oplysninger om PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed i artiklen Sådan bruges PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed.

Hvor det er muligt, anvendes der CVE-id'er til at henvise til yderligere oplysninger om sikkerhedsproblemer.

Du kan læse om andre sikkerhedsopdateringer i artiklen "Apple-sikkerhedsopdateringer".

iOS 7.1

• Sikkerhedskopiering

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: En sikkerhedskopi, der er foretaget skadelige ændringer af, kan ændre arkivsystemet

Beskrivelse: Et symbolsk link i en sikkerhedskopi kunne gendannes, hvilket gjorde det muligt for efterfølgende operationer under gendannelsen at skrive til resten af arkivsystemet. Problemet er løst ved at kontrollere, om der er symbolske links under gendannelsesprocessen.

CVE-id

CVE-2013-5133: evad3rs

• Politik for certifikatgodkendelse

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: Rodcertifikaterne er blevet opdateret

Beskrivelse: Adskillige certifikater er føjet til eller fjernet fra listen over systemrødder.

• Konfigurationsbeskrivelser

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: Udløbsdatoer for beskrivelser blev ikke overholdt

Beskrivelse: Udløbsdatoer for mobile konfigurationsbeskrivelser blev ikke behandlet korrekt. Problemet er løst ved forbedret behandling af konfigurationsbeskrivelser .

CVE-id

CVE-2014-1267

• CoreCapture

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: Et skadeligt program kan fremkalde pludselig systemlukning

Beskrivelse: Der var en hukommelsesfejl af typen "reachable assertion" ved CoreCaptures behandling af API-opkald fra IOKit. Problemet er løst ved yderligere godkendelse af input fra IOKit.

CVE-id

CVE-2014-1271: Filippo Bigarella

• Crash-rapportering

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: En lokal bruger kan muligvis få adgang til at ændre tilladelser til vilkårlige arkiver

Beskrivelse: CrashHouseKeeping fulgte symbolske links under ændring af arkivtilladelser. Problemet er løst ved ikke at følge symbolske henvisninger under ændring af arkivtilladelser.

CVE-id

CVE-2014-1272: evad3rs

• dyld

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: Krav om kodesignering kan blive omgået

Beskrivelse: Tekstflytningsinstruktioner i dynamiske biblioteker kan blive indlæst af dyld uden godkendelse af kodesignering. Problemet er løst ved at ignorere tekstflytningsinstruktionerne.

CVE-id

CVE-2014-1273: evad3rs

• FaceTime

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: En person med fysisk adgang til enheden kan få adgang til FaceTime-kontakter fra låseskærmen

Beskrivelse: På en låst enhed kan FaceTime-kontakter kaldes frem ved at foretage et mislykket FaceTime-opkald fra låseskærmen. Problemet er løst ved forbedret behandling af FaceTime-opkald.

CVE-id

CVE-2014-1274

• ImageIO

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: Visning af et PDF-arkiv, der er foretaget skadelige ændringer af, kan medføre pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et bufferoverløb ved behandling af JPEG2000-billeder i PDF-arkiver. Problemet er løst ved forbedret kontrol af grænser.

CVE-id

CVE-2014-1275: Felix Groebert fra Google Security Team

• ImageIO

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: Visning af et skadeligt TIFF-arkiv kan medføre pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et bufferoverløbsproblem i libtiff-behandlingen af TIFF-billeder. Problemet er løst ved yderligere godkendelse af TIFF-billeder.

CVE-id

CVE-2012-2088

• ImageIO

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: Visning af et skadeligt JPEG-arkiv kan medføre, at data i hukommelsen bliver synlige for andre

Beskrivelse: Der var et problem med ikke-initialiseret hukommelsesadgang ved libjpegs behandling af JPEG-markører, hvilket medførte visning af hukommelsesdata. Problemet er løst ved yderligere godkendelse af JPEG-arkiver.

CVE-id

CVE-2013-6629: Michal Zalewski

• IOKit HID-hændelse

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: En skadelig app kan overvåge brugerhandlinger i andre apps

Beskrivelse: En brugerflade i IOKit-framework gjorde det muligt for skadelige apps at overvåge brugerhandlinger i andre apps. Problemet er løst med forbedrede politikker for adgangskontrol i frameworket.

CVE-id

CVE-2014-1276: Min Zheng, Hui Xue og Tao (Lenx) Wei fra FireEye

• iTunes Store

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: En MITM-hacker kan lokke en bruger til at overføre en skadelig app via Enterprise App-overførsel

Beskrivelse: En hacker med en priviligeret netværksposition kunne få netværkskommunikationen til at lokke en bruger til at overføre en skadelig app. Problemet er begrænset ved at bruge SSL og sikre, at brugeren spørges ved omdirigering af URL-adresser.

CVE-id

CVE-2013-3948: Stefan Esser

• Kernel

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: En lokal bruger kan fremkalde pludselig systemlukning eller kørsel af vilkårlig kode i kernen

Beskrivelse: Der opstod et problem med overskredet hukommelsesadgang i funktionen ARM ptmx_get_ioctl. Problemet er løst ved forbedret kontrol af grænser.

CVE-id

CVE-2014-1278: evad3rs

• Office Viewer

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: Åbning af et skadeligt Microsoft Word-dokument kan medføre pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et double free-problem ved behandling af Microsoft Word-dokumenter. Problemet er løst ved forbedret hukommelsesstyring.

CVE-id

CVE-2014-1252: Felix Groebert fra Google Security Team

• Foto-backend

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: Slettede billeder kan muligvis fortsat ses i appen Fotos under gennemsigtige billeder

Beskrivelse: Ved sletning af et billede i asset-biblioteket blev de bufferlagrede versioner af billedet ikke slettet. Problemet er løst ved forbedret bufferstyring.

CVE-id

CVE-2014-1281: Walter Hoelblinger fra Hoelblinger.com, Morgan Adams, Tom Pennington

• Beskrivelser

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: En konfigurationsbeskrivelse kan være skjult for brugeren

Beskrivelse: En konfigurationsbeskrivelse med langt navn kunne indlæses på enheden, men blev ikke vist i brugergrænsefladen for beskrivelser. Problemet er løst ved forbedret behandling af beskrivelsesnavne.

CVE-id

CVE-2014-1282: Assaf Hefetz, Yair Amit og Adi Sharabani fra Skycure

• Safari

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: Brugerens adgangsoplysninger kan blive vist på et uønsket sted via auto-udfyld

Beskrivelse: Safari kan have auto-udfyldt brugernavne og adgangskoder i en underramme fra et andet domæne end hovedrammen. Problemet er løst ved forbedret oprindelsessporing.

CVE-id

CVE-2013-5227: Niklas Malmgren fra Klarna AB

• Indstillinger – konti

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: En person med fysisk adgang til enheden kan muligvis slå Find min iPhone fra uden at indtaste en iCloud-adgangskode

Beskrivelse: Der var et state management-problem ved behandling af Find min iPhone-tilstanden. Problemet er løst ved forbedret behandling af Find min iPhone-tilstanden.

CVE-id

CVE-2014-2019

• Springboard

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: En person med fysisk adgang til enheden kan få adgang til at se enhedens hjemmeskærm, selv om enheden ikke er blevet aktiveret

Beskrivelse: Pludselig lukning af programmet under aktivering kan medføre, at hjemmeskærmen vises på telefonen. Problemet er løst ved forbedret fejlbehandling under aktivering.

CVE-id

CVE-2014-1285: Roboboi99

• SpringBoard-låseskærm

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: En hacker kan forårsage, at låseskærmen ikke svarer

Beskrivelse: Der var et state management-problem i låseskærmen. Problemet er løst ved at forbedre state management.

CVE-id

CVE-2014-1286: Bogdan Alecu fra M-sec.net

• Telefonigrænseflade-framework

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: En webside kunne udløse et FaceTime-lydopkald uden at involvere brugeren

Beskrivelse: Brugeren blev ikke spurgt i Safari, før der blev kørt facetime-audio://-URL-adresser. Problemet er løst ved at indsætte en bekræftelsesdialog.

CVE-id

CVE-2013-6835: Guillaume Ross

• USB-vært

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: En person med fysisk adgang til enheden kan forårsage kørsel af vilkårlig kode i kernefunktion

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af USB-meddelelser. Problemet er løst ved yderligere godkendelse af USB-meddelelser.

CVE-id

CVE-2014-1287: Andy Davis fra NCC Group

• Videodriver

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: Afspilning af en video, der er foretaget skadelige ændringer af, kan medføre, at enheden ikke svarer

Beskrivelse: Der var et problem med null-dereference ved behandling af MPEG-4-krypterede arkiver. Problemet er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2014-1280: rg0rd

• WebKit

Fås til: iPhone 4, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere versioner af disse enheder

Effekt: Et besøg på et skadeligt websted kan medføre pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var flere problemer med beskadiget hukommelse i WebKit. Problemerne er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2013-2909: Atte Kettunen fra OUSPG

CVE-2013-2926: cloudfuzzer

CVE-2013-2928: Google Chrome Security Team

CVE-2013-5196: Google Chrome Security Team

CVE-2013-5197: Google Chrome Security Team

CVE-2013-5198: Apple

CVE-2013-5199: Apple

CVE-2013-5225: Google Chrome Security Team

CVE-2013-5228: Keen Team (@K33nTeam), som arbejder for HP's Zero Day Initiative

CVE-2013-6625: cloudfuzzer

CVE-2013-6635: cloudfuzzer

CVE-2014-1269: Apple

CVE-2014-1270: Apple

CVE-2014-1289: Apple

CVE-2014-1290: ant4g0nist (SegFault), der arbejder for HP's Zero Day Initiative og Google Chrome Security Team, Lee Wang Hao, der arbejder for S.P.T. Krishnan fra Infocomm Security Department, Institute for Infocomm Research

CVE-2014-1291: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1292: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1293: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1294: Google Chrome Security Team

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.