Om sikkerhedsindholdet i iOS 9.3

Dette dokument beskriver sikkerhedsindholdet i iOS 9.3.

Af hensyn til vores kunders sikkerhed omtaler eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og de relevante programrettelser eller versioner er tilgængelige. Hvis du vil læse mere om Apple-produktsikkerhed, kan du gå ind på webstedet Apple-produktsikkerhed.

Du kan finde flere oplysninger om PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed i artiklen Sådan bruges PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed.

Hvor det er muligt, anvendes der CVE-id'er til at henvise til yderligere oplysninger om sikkerhedsproblemer.

Du kan læse om andre sikkerhedsopdateringer i artiklen Apple-sikkerhedsopdateringer.

iOS 9.3

• AppleUSBNetworking

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En USB-enhed kan muligvis fremkalde DoS-angreb

Beskrivelse: Der var et problem med at håndtere problemer under pakkevalidering. Problemet er løst ved forbedret håndtering af fejl.

CVE-id

CVE-2016-1734: Andrea Barisani og Andrej Rosano fra Inverse Path

• FontParser

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Åbning af et skadeligt PDF-arkiv kan medføre pludselig programlukning eller muliggøre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-id

CVE-2016-1740: HappilyCoded (ant4g0nist og r3dsm0k3) arbejder med Trend Micro's Zero Day Initiative (ZDI)

• HTTPProtocol

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et fjernangreb kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var flere sårbarheder i nghttp2-versioner før 1.6.0. Den mest alvorlige af disse kan potentielt have muliggjort fjernkørsel af kode. Disse blev rettet ved at opdatere nghttp2 til version 1.6.0.

CVE-id

CVE-2015-8659

• IOHIDFamily

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et program kan muligvis konstatere hukommelseslayoutet af kernel

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-id

CVE-2016-1748: Brandon Azad

• Kernel

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et program kan muligvis forårsage afvisning af service

Beskrivelse: Et problem med afvisning af service blev rettet gennem forbedret validering.

CVE-id

CVE-2016-1752: CESG

• Kernel

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et program kan muligvis køre en vilkårlig kode med kernel-rettigheder

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev rettet gennem forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-id

CVE-2016-1750: CESG

• Kernel

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et program kan muligvis køre en vilkårlig kode med kernel-rettigheder

Beskrivelse: Et problem med flere heltalsoverløb blev rettet gennem forbedret inputvalidering.

CVE-id

CVE-2016-1753: Juwei Lin Trend Micro arbejder med Trend Micro's Zero Day Initiative (ZDI)

• Kernel

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et program kan tilsidesætte kodesignering

Beskrivelse: Der var et adgangsproblem, hvor kørselstilladelse af filer fejlagtigt blev tildelt. Dette problem blev håndteret gennem forbedret tilladelsesvalidering.

CVE-id

CVE-2016-1751: Eric Monti fra Square Mobile Security

• Kernel

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et program kan muligvis køre en vilkårlig kode med kernel-rettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med "race condition" ved oprettelsen af nye processer. Dette blev rettet gennem forbedret "state handling".

CVE-id

CVE-2016-1757: Ian Beer fra Google Project Zero og Pedro Vilaça

• Kernel

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et program kan muligvis køre en vilkårlig kode med kernel-rettigheder

Beskrivelse: En "null pointer dereference" blev rettet gennem forbedret inputvalidering.

CVE-id

CVE-2016-1756: Lufeng Li fra Qihoo 360 Vulcan Team

• Kernel

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et program kan muligvis køre en vilkårlig kode med kernel-rettigheder

Beskrivelse: Problemer med beskadigelse af flere hukommelser blev rettet gennem bedre hukommelseshåndtering.

CVE-id

CVE-2016-1754: Lufeng Li fra Qihoo 360 Vulcan Team

CVE-2016-1755: Ian Beer fra Google Project Zero

• Kernel

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et program kan muligvis konstatere hukommelseslayoutet af kernel

Beskrivelse: Der var et "out-of-bounds"-indlæsningsproblem, som ledte til offentliggørelse af kernel-hukommelse. Dette blev rettet gennem forbedret inputvalidering.

CVE-id

CVE-2016-1758: Brandon Azad

• LaunchServices

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et program kan redigere hændelser fra andre programmer

Beskrivelse: Der var et problem med validering af hændelseshandler i API'en for XPC-tjenester. Problemet er løst ved forbedret godkendelse af sms-beskeder.

CVE-id

CVE-2016-1760: Proteas fra Qihoo 360 Nirvan Team

• libxml2

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Behandlingen af skadeligt XML-indhold kan forårsage uventet programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemer med beskadigelse af flere hukommelser blev rettet gennem bedre hukommelseshåndtering.

CVE-id

CVE-2015-1819

CVE-2015-5312: David Drysdale fra Google

CVE-2015-7499

CVE-2015-7500: Kostya Serebryany fra Google

CVE-2015-7942: Kostya Serebryany fra Google

CVE-2015-8035: gustavo.grieco

CVE-2015-8242: Hugh Davenport

CVE-2016-1761: wol0xff arbejder med Trend Micro's Zero Day Initiative (ZDI)

CVE-2016-1762

• Beskeder

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Besøg på skadelige websteder kan forårsage automatisk fyldning af tekst i andre beskedtråde

Beskrivelse: Der var et problem med parsing af URL-adresser i sms'er. Problemet er løst ved forbedret validering af URL-adresser.

CVE-id

CVE-2016-1763: CityTog

• Beskeder

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En hacker, som kan omgå fastgørelse af Apple-certifikater, opfange TLS-forbindelser, injicere beskeder og optage krypterede meddelelser med vedhæftede filer, kan muligvis læse disse vedhæftede filer

Beskrivelse: Et kryptografisk problem blev rettet ved at afvise dubletmeddelelser i programmet.

CVE-id

CVE-2016-1788: Christina Garman, Matthew Green, Gabriel Kaptchuk, Ian Miers og Michael Rushanan fra Johns Hopkins Universitet

• Profiler

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En MDM-profil, der ikke er tillid til, kan fejlagtigt blive vist som verificeret

Beskrivelse: Der var et problem med certifikatvalidering i MDM-profiler. Dette blev alt rettet gennem yderligere tjek.

CVE-id

CVE-2016-1766: Taylor Boyko arbejder med Trend Micro's Zero Day Initiative (ZDI)

• Sikkerhed

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Behandling af et skadeligt certifikatarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadigelse af hukommelse i ASN.1-afkoderen. Problemet er løst ved forbedret godkendelse af input.

CVE-id

CVE-2016-1950: Francis Gabriel fra Quarkslab

• TrueTypeScaler

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Behandling af et skadeligt skriftarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadigelse af hukommelse ved behandling af skriftarkiver. Problemet er løst ved forbedret godkendelse af input.

CVE-id

CVE-2016-1775: 0x1byte arbejder med Trend Micro's Zero Day Initiative (ZDI)

• WebKit

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Behandling af webindhold med ondsindet kode kan føre til vilkårlig kørsel af kode

Beskrivelse: Problemer med beskadigelse af flere hukommelser blev rettet gennem bedre hukommelseshåndtering.

CVE-id

CVE-2016-1778: 0x1byte arbejder med Trend Micro's Zero Day Initiative (ZDI) og Yang Zhao fra CM Security

CVE-2016-1783: Mihai Parparita fra Google

• WebKit

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et websted kan muligvis spore følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Der var et problem med håndtering af vedhæftede URL-adresser. Problemet er løst ved forbedret behandling af URL-adresser.

CVE-id

CVE-2016-1781: Devdatta Akhawe fra Dropbox, Inc.

• WebKit

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et websted kan muligvis spore følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Et skjult websted kan muligvis få adgang til enhedsorienteringsdata og enhedsbevægelsesdata. Dette problem blev rettet ved at suspendere tilgængeligheden af pågældende data, når webvisningen er skjult.

CVE-id

CVE-2016-1780: Maryam Mehrnezhad, Ehsan Toreini, Siamak F. Shahandashti og Feng Hao fra School of Computing Science, Newcastle University, UK

• WebKit

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Ved besøg på et skadeligt websted kan brugeren potentielt afsløre sin nuværende position

Beskrivelse: Der var et problem med parsing af geolokaliseringsanmodninger. Dette blev rettet gennem forbedret validering af sikkerhedens oprindelse ved geolokaliseringsanmodninger.

CVE-id

CVE-2016-1779: xisigr fra Tencent's Xuanwu Lab (http://www.tencent.com)

• WebKit

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et skadeligt websted kan potentielt have adgang til fortrolige porte på vilkårlige servere

Beskrivelse: Et problem med omdirigering til en port blev rettet gennem yderligere portvalidering.

CVE-id

CVE-2016-1782: Muneaki Nishimura (nishimunea) fra Recruit Technologies Co.,Ltd.

• WebKit

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Åbning af en skadelig URL-adresse muliggør videregivelse af følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Der var et problem i URL-omdirigeringen, da XSS Auditor blev brugt i blokeret tilstand. Problemet er løst ved hjælp af forbedret URL-navigation.

CVE-id

CVE-2016-1864 : Takeshi Terada fra Mitsui Bussan Secure Directions, Inc.

• WebKit-historie

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Behandling af webindhold med ondsindet kode kan føre til et uventet nedbrud af Safari

Beskrivelse: Et problem med opbrugte ressourcer blev rettet gennem forbedret inputvalidering.

CVE-id

CVE-2016-1784: Moony Li og Jack Tang fra TrendMicro og 李普君 of 无声信息技术PKAV Team (PKAV.net)

• WebKit-sideindlæsning

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Indlæsning af et skadeligt websted kan medføre manipulering med brugergrænsefladen

Beskrivelse: Omdirigerede svar kan potentielt have givet et skadeligt websted tilladelse til at vise en vilkårlig URL og læse det cachede indhold af destinationens oprindelse. Dette problem blev rettet gennem forbedret visninglogik for URL-adresser.

CVE-id

CVE-2016-1786: ma.la fra LINE Corporation

• WebKit-sideindlæsning

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et skadeligt websted kan eksfiltrere data på tværs af oprindelsessteder

Beskrivelse: Der var et problem med cachelagring i forbindelse med tegnkodning. Dette blev rettet gennem yderligere anmodningstjek.

CVE-id

CVE-2016-1785: en anonym forsker

• Wi-Fi

Tilgængelig til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En hacker med en privilegeret netværksposition kan muligvis forårsage kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadigelse af rammevalidering og hukommelse for en given ether-type. Dette problem blev rettet gennem ekstra validering af ether-type og forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-id

CVE-2016-0801: en anonym forsker

CVE-2016-0802: en anonym forsker

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.