Om sikkerhedsindholdet i watchOS 2.1

Dette dokument beskriver sikkerhedsindholdet i watchOS 2.1.

Af hensyn til vores kunders sikkerhed omtaler, diskuterer eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og de relevante programrettelser eller versioner er tilgængelige. Læs mere om Apple-produktsikkerhed på webstedet om Apple-produktsikkerhed.

Du kan finde flere oplysninger om PGP-nøglen til Apple Produktsikkerhed i artiklen Sådan bruges PGP-nøglen til Apple Produktsikkerhed.

Hvor det er muligt, bruges der CVE-id'er som reference til yderligere oplysninger om sårbarheder.

Du kan læse om andre sikkerhedsopdateringer i artiklen Apple-sikkerhedsopdateringer.

watchOS 2.1

• AppSandbox

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et skadeligt program kan opretholde adgangen til kontakter, efter at adgangen er tilbagekaldt

Beskrivelse: Der var et problem med håndtering af faste forbindelser i sandbox. Problemet er løst ved forbedret hærdning af app-sandbox.

CVE-id

CVE-2015-7001: Razvan Deaconescu og Mihai Bucicoiu fra University POLITEHNICA i Bukarest, Luke Deshotels og William Enck fra North Carolina State University, Lucas Vincenzo Davi og Ahmad-Reza Sadeghi fra TU Darmstadt

• Komprimering

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et besøg på et skadeligt websted kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med adgang til ikke-initialiseret hukommelse i zlib. Problemet er løst ved forbedret initialisering af hukommelsen samt yderligere godkendelse af zlib-streams.

CVE-id

CVE-2015-7054: j00ru

• CoreGraphics

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Behandling af et skadeligt skriftarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der opstod et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af skriftarkiver. Problemet er løst ved forbedret godkendelse af input.

CVE-id

CVE-2015-7105: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

• Afspilning af CoreMedia

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et besøg på et skadeligt websted kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af mediearkiver i forkert format. Problemet er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2015-7075

• dyld

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med segmentgodkendelse i dyld. Problemet er løst ved forbedret rensning af omgivelserne.

CVE-id

CVE-2015-7072: Apple

• FontParser

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Behandling af et skadeligt skriftarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var flere problemer med beskadiget hukommelse ved behandling af skriftarkiver. Problemerne er løst ved forbedret kontrol af grænser.

CVE-id

CVE-2015-6978: Jaanus Kp, Clarified Security, der arbejder for HPs Zero Day Initiative

• GasGauge

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse i kernen. Problemet er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2015-6979: PanguTeam

• ImageIO

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Behandling af et skadeligt billedarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse i ImageIO. Problemet er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2015-7053: Apple

• IOHIDFamily

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Der var flere problemer med beskadiget hukommelse i IOHIDFamily. Problemerne er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2015-7111: beist og ABH fra BoB

CVE-2015-7112: Ian Beer fra Google Project Zero

• IOKit SCSI

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernelrettigheder

Beskrivelse: Der var en dereference til en null-pointer under håndtering af en bestemt userclient-type. Problemet er løst ved forbedret godkendelse.

CVE-id

CVE-2015-7068: Ian Beer fra Google Project Zero

• Kernel

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et lokalt program kan muligvis fremkalde Denial of Service

Beskrivelse: Der var flere Denial of Service-problemer, som er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2015-7040: Lufeng Li fra Qihoo 360 Vulcan Team

CVE-2015-7041: Lufeng Li fra Qihoo 360 Vulcan Team

CVE-2015-7042: Lufeng Li fra Qihoo 360 Vulcan Team

CVE-2015-7043: Tarjei Mandt (@kernelpool)

• Kernel

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: En lokal bruger kan muligvis køre vilkårlig kode med kernelrettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med parsing af mach-meddelelser. Problemet er løst ved forbedret godkendelse af mach-meddelelser.

CVE-id

CVE-2015-7047: Ian Beer fra Google Project Zero

• Kernel

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: En lokal bruger kan muligvis køre vilkårlig kode med kernelrettigheder

Beskrivelse: Der var flere problemer med beskadiget hukommelse i kernen. Problemerne er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2015-7083: Ian Beer fra Google Project Zero

CVE-2015-7084: Ian Beer fra Google Project Zero

• LaunchServices

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af plists i forkert format. Problemet er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2015-7113: Olivier Goguel fra Free Tools Association

• libarchive

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et besøg på et skadeligt websted kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af arkiver. Problemet er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2011-2895: @practicalswift

• libc

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Behandling af en skadelig pakke kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var flere bufferoverløb i C-standardbiblioteket. Problemerne er løst ved forbedret kontrol af grænser.

CVE-id

CVE-2015-7038: Brian D. Wells fra E. W. Scripps, Narayan Subramanian fra Symantec Corporation/Veritas LLC

CVE-2015-7039: Maksymilian Arciemowicz (CXSECURITY.COM)

Post opdateret den 3. marts 2017

• mDNSResponder

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et lokalt program kan muligvis fremkalde Denial of Service

Beskrivelse: Et problem med dereference til en null-pointer er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2015-7988: Alexandre Helie

• OpenGL

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et besøg på et skadeligt websted kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var flere problemer med beskadiget hukommelse i OpenGL. Problemerne er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2015-7064: Apple

CVE-2015-7066: Tongbo Luo og Bo Qu fra Palo Alto Networks

• Sandbox

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Et skadeligt program med rodrettigheder kan måske tilsidesætte kernel-ASLR (Address Space Layout Randomization)

Beskrivelse: Der var et problem med adskillelse af utilstrækkelige rettigheder i xnu. Dette problem er løst ved forbedret adgangskontrol.

CVE-id

CVE-2015-7046: Apple

• Sikkerhed

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: En hacker kan forårsage uventet programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af SSL-handshakes. Problemet er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2015-7073: Benoit Foucher fra ZeroC, Inc.

• Sikkerhed

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: Behandling af et skadeligt certifikatarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var flere problemer med beskadiget hukommelse i ASN.1-dekoderen. Problemerne er løst ved forbedret godkendelse af input

CVE-id

CVE-2015-7059: David Keeler fra Mozilla

CVE-2015-7060: Tyson Smith fra Mozilla

CVE-2015-7061: Ryan Sleevi fra Google

• Sikkerhed

Tilgængelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Effekt: En tillidsevaluering, der er konfigureret til at kræve tilbagekaldskontrol, kan være positiv, selv om tilbagekaldskontrollen mislykkes

Beskrivelse: Indikatoren kSecRevocationRequirePositiveResponse var angivet, men ikke implementeret. Problemet er løst ved at implementere indikatoren.

CVE-id

CVE-2015-6997: Apple

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.