Om sikkerhedsindholdet i watchOS 2.2

Dette dokument beskriver sikkerhedsindholdet i watchOS 2.2.

Af hensyn til vores kunders sikkerhed omtaler eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og de relevante programrettelser eller versioner er tilgængelige. Hvis du vil læse mere om Apple Produktsikkerhed, kan du gå ind på webstedet Apple Produktsikkerhed.

Du kan finde flere oplysninger om PGP-nøglen til Apple Produktsikkerhed i artiklen Sådan bruges PGP-nøglen til Apple Produktsikkerhed.

Hvor det er muligt, anvendes der CVE-id'er til at henvise til yderligere oplysninger om sikkerhedsproblemer.

Du kan læse om andre sikkerhedsopdateringer i artiklen Apple-sikkerhedsopdateringer.

watchOS 2.2

• Diskbilleder

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: En applikation kan potentielt køre en vilkårlig kode med kernel-privilegier

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse ved parsing af diskbilleder. Problemet er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2016-1717: Frank Graziano fra Yahoo! Pentest Team

• FontParser

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: Åbning af et skadeligt PDF-arkiv kan medføre pludselig programlukning eller muliggøre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-id

CVE-2016-1740 : HappilyCoded (ant4g0nist and r3dsm0k3) arbejder med Trend Micro's Zero Day Initiative (ZDI)

• HTTPProtocol

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: Et fjernangreb kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere sårbarheder eksisterede i nghttp2 versioner før 1.6.0, den mest seriøse af dem kan risikere fjernkørsel af kode. Disse blev rettet ved at opdatere nghttp2 til version 1.6.0.

CVE-id

CVE-2015-8659

• IOHIDFamily

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: En applikation kan potentielt køre en vilkårlig kode med kernel-privilegier

Beskrivelse: Flere hukommelseskorruptions-problemer blev rettet gennem bedre hukommelseshåndtering.

CVE-id

CVE-2016-1719: Ian Beer fra Google Project Zero

• IOHIDFamily

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: En applikation kan potentielt finde ud hukommelses-layoutet af pågældende kernel.

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-id

CVE-2016-1748 : Brandon Azad

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: En applikation kan potentielt køre en vilkårlig kode med kernel-privilegier

Beskrivelse: Flere hukommelseskorruptions-problemer blev rettet gennem bedre hukommelseshåndtering.

CVE-id

CVE-2016-1720: Ian Beer fra Google Project Zero

CVE-2016-1721 : Ian Beer fra Google Project Zero og Ju Zhu fra Trend Micro

CVE-2016-1754 : Lufeng Li fra Qihoo 360 Vulcan Team

CVE-2016-1755 : Ian Beer fra Google Project Zero

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: En applikation kan potentielt køre en vilkårlig kode med kernel-privilegier

Beskrivelse: Et use-after-free problem blev rettet gennem forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-id

CVE-2016-1750 : CESG

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: En applikation kan potentielt køre en vilkårlig kode med kernel-privilegier

Beskrivelse: Flere heltalsoverløb blev rettet gennem forbedret inputvalidering.

CVE-id

CVE-2016-1753 : Juwei Lin Trend Micro arbejder med Trend Micro's Zero Day Initiative (ZDI)

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: En app kan tilsidesætte kodesignering

Beskrivelse: Et adgangsproblem eksisterede hvor kørselstilladelse af filer fejlagtigt blev givet ud. Dette problem blev rettet gennem forbedret tilladelsesvalidering.

CVE-id

CVE-2016-1751 : Eric Monti fra Square Mobile Security

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: En applikation kan potentielt forårsage afvisning af service.

Beskrivelse: Et afvisning-af-service-problem blev rettet gennem forbedret validering.

CVE-id

CVE-2016-1752 : CESG

• libxml2

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: Behandlingen af skadeligt XML-indhold kan forårsage uventet programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere hukommelseskorruptions-problemer blev rettet gennem bedre hukommelseshåndtering.

CVE-id

CVE-2015-1819

CVE-2015-5312 : David Drysdale fra Google

CVE-2015-7499

CVE-2015-7500 : Kostya Serebryany fra Google

CVE-2015-7942 : Kostya Serebryany fra Google

CVE-2015-8035 : gustavo.grieco

CVE-2015-8242 : Hugh Davenport

CVE-2016-1761 : wol0xff arbejder med Trend Micro's Zero Day Initiative (ZDI)

CVE-2016-1762

• libxslt

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: Behandlingen af skadeligt XML-indhold kan forårsage uventet programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et slags forvirringsproblem blev rettet gennem forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-id

CVE-2015-7995 : puzzor

• Beskeder

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: En hacker som kan komme omkring Apple‹s certifikat-pinning, opfange TLS-forbindelser, injicere beskeder, og optage krypterede meddelelser med vedhæftede filer, kan potentielt læse disse vedhæftede filer

Beskrivelse: Et kryptografisk problem blev rettet ved at afvise dubletmeddelelser i applikationen.

CVE-id

CVE-2016-1788 : Christina Garman, Matthew Green, Gabriel Kaptchuk, Ian Miers, og Michael Rushanan fra Johns Hopkins University

• Sikkerhed

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: Behandling af et skadeligt certifikatarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et hukommelseskorruptions-problem eksisterede i ASN.1 afkoderen. Problemet er løst ved forbedret godkendelse af input.

CVE-id

CVE-2016-1950 : Francis Gabriel fra Quarkslab

• syslog

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: En applikation kan potentielt køre en vilkårlig kode med kernel-privilegier

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-id

CVE-2016-1722 : Joshua J. Drake og Nikias Bassen fra Zimperium zLabs

• TrueTypeScaler

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: Behandling af et skadeligt skriftarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der opstod et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af skriftarkiver. Problemet er løst ved forbedret godkendelse af input.

CVE-id

CVE-2016-1775 : 0x1byte arbejder med Trend Micro's Zero Day Initiative (ZDI)

• WebKit

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: Behandling af webindhold med ondsindet kode kan føre til vilkårlig kørsel af kode

Beskrivelse: Flere hukommelseskorruptions-problemer blev rettet gennem bedre hukommelseshåndtering.

CVE-id

CVE-2016-1723: Apple

CVE-2016-1724: Apple

CVE-2016-1725: Apple

CVE-2016-1726: Apple

CVE-2016-1727: Apple

• Wi-Fi

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermes

Effekt: En hacker med en privilegeret netværksposition kan muligvis forårsage kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et rammevalidering- og hukommelseskorruptions-problem eksisterede for en given ethertype. Dette problem blev rettet gennem ekstra ethertype-validering og forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-id

CVE-2016-0801 : en anonym forsker

CVE-2016-0802 : en anonym forsker

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.