Nyheder til virksomheden i macOS Big Sur

Læs mere om det virksomhedsindhold, som Apple har udgivet til macOS Big Sur.

macOS-opdateringer forbedrer stabiliteten, ydeevnen eller kompatibiliteten af din enhed og anbefales til alle brugere. Enhedsadministratorer kan administrere softwareopdateringer med en MDM-løsning (Mobile Device Management).

Du kan finde oplysninger om de overordnede forbedringer i artiklen om opdateringer til macOS Big Sur.

Hvis du vil have oplysninger om sikkerhedsindholdet i disse opdateringer, kan du læse om Apple-sikkerhedsopdateringer.

macOS Big Sur 11.5

• MDM-administratorer kan bruge den nye SetRecoveryLock-kommando til at indstille en adgangskode på en Mac med Apple Silicon, der kræves for at tilgå macOS-gendannelse.

• MDM-administratorer kan nu bruge DeviceLock-kommandoen til at låse en Mac med Apple Silicon ved hjælp af en sekscifret pinkode og en valgfri meddelelse.

• Løser et problem, hvor netværksudvidelser, der kræver Rosetta 2, ikke indlæses ved første opstart efter en softwareopdatering.

• Løser et problem, hvor Systemprofil ikke reagerer, når der indsamles hardwaredata.

• Login med SmartCard mislykkes ikke længere på Mac-computere med Apple Silicon, når checkCertificateTrust-nøglen benyttes.

• Løser et problem, hvor MDM-appinstallationer kan mislykkes, når der benyttes en proxy, der er konfigureret med en PAC-fil.

• Løser et problem, hvor Mac-computere med Apple Silicon starter i recoveryOS efter brug af startosinstall —eraseinstall.

macOS Big Sur 11.4

• Brug af MDM til at installere softwareopdateringer fungerer mere pålideligt på Mac-computere med Apple Silicon.

• Løser et problem, hvor første login med en mobilkonto ikke opretter en loginnøglering.

• Indstillingsassistent springer ikke længere over Lokalitetstjenester, når kontooprettelse springes over af MDM.

• Appinstallationer fra MDM annulleres ikke længere under indstillingen, når landet ændres.

• Løser et problem, hvor DNS-opslag muligvis mislykkes, når der bruges en godkendt proxy eller en proxy, der er konfigureret med en PAC-fil.

• Løser et problem, hvor Kerberos SSO-udvidelsen muligvis ikke fornyer legitimationsoplysninger.

• Løser et problem, hvor synkronisering af iCloud-nøglering ikke kunne begrænses af MDM.

• Løser et problem, hvor StorNext-diskenheder fra fsforeignservers-arkivet ikke aktiveres automatisk.

macOS Big Sur 11.3

• MDM kan nu udsætte større og mindre softwareudgivelser separat.

• SMB Multichannel understøttes og aktiveres nu som standard. Læs mere

• Når du bruger MDM til at genstarte en macOS-enhed, kan du eventuelt tillade brugerinteraktion inden genstart.

• MDM kan nu installere og administrere iOS-apps på Mac-computere med Apple Silicon.

• Løser et problem, hvor de systemudvidelser, der allerede afventede brugergodkendelse, ikke kunne godkendes af MDM.

• Løser et problem, hvor brugen af MDM til at fjerne godkendelse af systemudvidelser ikke deaktiverede udvidelserne.

• Løser et problem med regler for indholdsfiltre, når du bruger flere netværksudvidelser samtidig.

• Løser et problem, hvor oprettelse af mobilkonto mislykkes, når der logges ind første gang.

• Opdatering af en Wi-Fi-payload, der inkluderer en certifikatidentitet, opretter ikke længere en dubleret identitet.

• Safari respekterer nu brugerdefinerede "Tillad altid"-adgangsindstillinger for SSO-certifikater.

• Løser et problem med at gennemse de netværksfilservere, der er vært for et stort antal SMB-shares.

• Løser et problem, der forhindrer softwareopdateringer i at starte i log ind-vinduet.

• Løser et problem, hvor installation af apps muligvis mislykkes, hvis MDM sender installationskommandoen igen.

macOS Big Sur 11.2

• På Mac-computere med en Intel-processor kan du nu bruge kommandoen startosinstall inde i macOS-installeringsprogrammet, der er placeret på en ikke-startdiskenhed, mens der startes til gendannelse.

• Indstilling af en tilpasset umaske fungerer nu som forventet.

• MDM kan nu overføre data i en Kernel Extension Policy (kerneudvidelsespolitik) til en Mac med Apple M1-chippen og automatisk opdatere sikkerhedsindstillingerne for start.

• Løser et problem, hvor Mac-computere, der administreres af MDM, undertiden ikke kunne hente softwareopdateringer ved hjælp af Systemindstillinger.

• Indholdsfiltre til netværksudvidelser kan nu overvåge trafik fra indbyggede binære arkiver.

• Løser et problem, hvor brugere ikke kunne låse op for ruder i Systemindstillinger efter opgradering til macOS Big Sur fra macOS Catalina.

macOS Big Sur 11.1

• Du kan nu installere macOS på en Mac med Apple Silicon, mens du er logget ind med en mobilkonto.

• Løser et problem, hvor pinkoden ikke blev accepteret ved forsøg på at godkende med et chipkort.

• Kommandoen softwareupdate --fetch-full-installer downloader nu det nyeste macOS-installeringsprogram som forventet.

macOS Big Sur 11

• Understøtter MDM, så standardbrugere kan installere ældre kerneudvidelser ved at genstarte deres Mac fra Systemindstillinger Sikkerhed & anonymitet uden at skulle angive administratoroplysninger.

• Understøtter RebuildKernelCache- og KextPaths-tasterne i RestartDevice i oversigten over MDM-kommandoer.

• Understøtter MDM, så standardbrugere kan bruge Skærmoptagelse eller Overvågning af tastatur, der findes under indstillinger for Sikkerhed & anonymitet på fanen Anonymitet.

• Trafik via Apple Push Notification Service (APNs) sendes korrekt tilbage til at bruge en proxy, hvis en direkte forbindelse blokeres af en firewall, der ikke sender TCP-nulstillinger til klienter.

• Hyperlinks i PDF-arkiver, der indeholder procentkodede tegn, åbnes nu korrekt.

• Løser et problem, hvor forsøg på at ændre en adgangskode ved hjælp af Extensible Single Sign-On Kerberos mislykkedes med fejlmeddelelsen "Password Change Failed. Configuration file does not specify default realm" (Ændring af adgangskode mislykkedes. Konfigurationsfil angiver ikke standardområde).

• Adresserer et problem, hvor en bruger ikke altid vises på listen over brugere i loginvinduet, efter at brugeren har låst en FileVault-beskyttet startenhed op.

• Løser et problem, hvor mappen Flyttede emner ikke kunne slettes.

• Adresserer et problem, hvor "Krav til adgangskode" ikke blev vist i Systemindstillinger, når en adgangskode opfyldte kravene, når der blev brugt flere lokale politikker.