Brug Nat-tilstand på din iPhone

På understøttede iPhone-modeller kan du bruge Nat-tilstand til at tage billeder, når kameraet registrerer et miljø med svag belysning.

Du kan bruge Nat-tilstand med iPhone 11 og nyere modeller.

Sådan tager du billeder ved svag belysning med Nat-tilstand

Nat-tilstand aktiveres automatisk, når kameraet registrerer omgivelser med svag belysning. Symbolet for Nat-tilstandBilledtekst mangler øverst på skærmen bliver gult, når funktionen er aktiv. Afhængigt af hvor mørke omgivelserne er, kan din iPhone tage et billede i Nat-tilstand hurtigt eller langsomt – det kan vare op til flere sekunder. Du kan også justere indstillingen for eksponering.

For at få de bedste resultater skal du holde din iPhone i ro, indtil billedet er taget. Placer din iPhone på en stabil og sikker overflade, eller brug et stativ til at opnå stabilitet og kontrollere eksponeringens klarhed.

Hvis du har iOS 14 eller en nyere version, og hvis din iPhone registrerer bevægelse, når du prøver at tage et billede, kan du justere trådkorset i rammen, da det kan hjælpe med at undgå rystelser og give et bedre billede. Hvis du vil afbryde et billede midt i optagelsen i Nat-tilstand i stedet for at vente på, at kameraet har taget billedet, kan du blot trykke på stopknappen under skyderen.

iPhone-skærm, der viser Nat-tilstand i appen Kamera

Juster optagelsestiden

Når du tager et billede i Nat-tilstand, vises der et tal ud for symbolet Nat-tilstand, der angiver, hvor lang tid det vil tage at tage billedet.

Hvis du vil prøve billeder i længere Nat-tilstand, skal du trykke på pilen over søgeren. Tryk på knappen Nat-tilstand, der vises under søgeren, og brug derefter skyderen over udløserknappen til at vælge Maks., som forlænger optagelsestiden. Når du tager billedet, bliver skyderen til en timer, der tæller ned for optagelsestiden.

Tag selfies med Nat-tilstand

1. Åbn appen Kamera.

2. Tryk på knappen for det fremadvendte kameraBilledtekst mangler.

3. Hold din iPhone foran dig.

4. Tag din selfie.

Selfies med Nat-tilstand understøttes på iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max.

Optag videoer med tidsforløb i Nat-tilstand

Under forhold med svag belysning kan du bruge tidsforløb i Nat-tilstand med et stativ for at optage videoer med længere intervaller. Åbn appen Kamera, og skub helt til venstre, indtil Tidsforløb vises. Tryk på udløserknappenBilledtekst mangler for at optage din video.

Tidsforløb i Nat-tilstand understøttes på iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max.

Brug Portræt i Nat-tilstand

1. Åbn appen Kamera, og skub til funktionen Portræt.

2. Følg tipsene på skærmen.

3. Tryk på udløserknappenBilledtekst mangler.

Portræt i Nat-tilstand er tilgængelig på iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max.

Slå Live Photos og blitz til

Når din iPhone er i Nat-tilstand, er Live Photos og blitz ikke aktive. Du kan slå disse funktioner til manuelt. Vær opmærksom på, at når du slår Live Photos eller blitzen til, deaktiveres Nat-tilstand.

Hvis du har blitzen indstillet til Auto, bliver den slået til automatisk, hvis du er i omgivelser med svag belysning. For at tænde for blitzen manuelt skal du trykke på pilenBilledtekst mangler over søgeren. Tryk på Flash-knappenBilledtekst mangler, der vises under søgeren, og vælg derefter Til.

Læs mere

Læs mere om kamerafunktionerne på din iPhone.