Brug af Påmindelser på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruge appen Påmindelser i iOS 13 eller nyere og iPadOS til at oprette påmindelser med underopgaver og bilag og til at indstille advarsler på baggrund af tid og lokalitet.

Før du begynder

• Indstil iCloud for at holde dine påmindelser opdaterede på tværs af alle dine enheder. Åbn appen Indstillinger, og tryk derefter på [dit navn] > iCloud, og slå Påmindelser til. I appen Påmindelser får du vist alle dine påmindelser på alle dine Apple-enheder, der er logget ind med det samme Apple-id.

• Læs mere om, hvordan du opgraderer dine iCloud-påmindelser, når du har opdateret til iOS 13 eller nyere og iPadOS.

Opret en påmindelse

1. Åbn appen Påmindelser.

2. Tryk på + Ny påmindelse, og skriv din påmindelse.

En iPhone, der viser skærmbilledet Ny påmindelse, hvor du kan tilføje en titel, noter og andre oplysninger for at oprette en påmindelse.

Du kan også tilføje påmindelser til dine vigtigste huskelister fra widgetten Påmindelser på din hjemmeskærm.

Angiv en forfaldsdato

Tryk på knappen Dato og tidNo alt supplied for Image for at indstille en forfaldsdato for påmindelsen. Vælg mellem I dag, I morgen, Denne weekend, eller tryk på Dato og tid for at angive en dato og et tidspunkt efter eget valg.

Hvis du angiver en forfaldsdato for en påmindelse uden at angive et tidspunkt, vil notifikationen som standard blive vist kl. 9. Hvis du vil ændre, hvornår notifikationer for heldagspåmindelser vises, skal du åbne appen Indstillinger og derefter trykke på Påmindelser. Tryk på tidspunktet under Heldagspåmindelser, og vælg et andet tidspunkt.

Tilføj en lokalitet

Tryk på knappen LokalitetNo alt supplied for Image for at tildele en notifikation på baggrund af din placering. Vælg en af de angivne muligheder, eller tryk på Speciel for at tilføje din egen lokalitet, vælge, om du vil have besked, når du ankommer eller forlader lokaliteten, og indstille omkredsen af påmindelsesområdet.

Kontroller, at Lokalitetstjenester er slået til, hvis du vil have påmindelser baseret på din lokalitet. Åbn appen Indstillinger, og tryk derefter på Anonymitet og sikkerhed > Lokalitetstjenester, og slå Lokalitetstjenester til.

Tilføj et mærke

Tryk på knappen MærkeNo alt supplied for Image for at tilføje et mærke. Med mærker kan du hurtigt og automatisk organisere påmindelser på baggrund af på nøgleord. Læs mere om, hvordan du bruger mærker til at organisere dine påmindelser.

Marker en påmindelse med flag

Tryk på knappen Sæt flag vedNo alt supplied for Image for at markere en påmindelse som ekstra vigtig og tilføje den på den smarte liste "Med flag" på hovedskærmen i appen Påmindelser.

Tilføj et bilag

Tryk på knappen FotosNo alt supplied for Image for at føje et bilag til påmindelsen. Du kan tage et nyt foto, vælge et foto fra dit fotobibliotek eller scanne et dokument.

Rediger en påmindelse

Tryk på knappen Rediger oplysningerNo alt supplied for Image for at føje flere oplysninger og tilpasninger til din påmindelse, f.eks. noter, en URL-adresse og en prioritet. Du kan også ændre påmindelsens notifikationsindstillinger og den liste, den tilhører.

Få en påmindelse, når du sender en besked til nogen

1. Tryk på en påmindelse, og tryk på knappen Rediger oplysningerNo alt supplied for Image.

2. Slå "Når der sendes beskeder" til.

3. Tryk på Vælg person, og tryk derefter på et navn i dine kontakter.

En iPhone, der viser en liste over påmindelser om havearbejde. Under påmindelsen "Spørg Jackelyn, om du må låne hendes lastbil", vises et billede af Jackelyn og "Chatter med: Jackelyn Perra".

Næste gang du chatter med denne person i Beskeder, vil du få vist en påmindelsesnotifikation.

Sådan opretter du underopgaver

De påmindelser, du opretter, kan have underopgaver. Påmindelse om at pakke til en rejse kan f.eks. indeholde en liste over ting, du ikke må glemme.

Du kan oprette underopgaver på flere forskellige måder:

• Tryk på og hold en påmindelse nede, og træk den derefter over på en anden påmindelse. Den påmindelse, du har trukket over, bliver en underopgave under den anden.

• Skub til højre på en påmindelse, og tryk på Indrykning. Påmindelsen bliver en underopgave under påmindelsen over den. Du kan fortryde denne handling ved at skubbe til højre på underopgaven igen og trykke på Udrykning.

• Tryk på en påmindelse, og tryk på knappen Rediger oplysningerNo alt supplied for Image. Tryk på Underopgaver > Tilføj påmindelse, og skriv din underopgave. Gentag for alle de underopgaver, du vil oprette.

• Hvis du ikke kan oprette underopgaver, skal du sikre dig, at du bruger iCloud-påmindelser.

Udfør en påmindelse

Hvis du vil markere en påmindelse som færdig, skal du trykke på den tomme cirkel ud for den. Hvis du vil se dine udførte påmindelser, skal du trykke på knappen MereNo alt supplied for Image og derefter trykke på Vis færdige.

iPhone, hvor der vises en liste over påmindelser, og hvor menuen er åben, efter at knappen Mere er blevet valgt. Vis færdige er fremhævet i menuen.

Hvis du vil slette en påmindelse uden at markere den som færdig, skal du skubbe til venstre på den og trykke på Slet.

Hvis du får en påmindelsesnotifikation på en låst skærm, skal du skubbe til venstre over påmindelsen. Tryk på Vis, og tryk derefter på Marker som færdig.

Tilføj en påmindelse med Siri

Du kan bede Siri om at planlægge en påmindelse for dig på din iOS-enhed eller dit Apple Watch.* Her er et par eksempler:

• "Mind mig om at fodre hunden hver dag kl. 07.30”

• "Mind mig om at tjekke mail, når jeg kommer hjem."

• "Mind mig om at handle, når jeg går herfra."

• "Mind mig om at ringe til Tara i morgen kl. 15."

Føj din hjemme- og arbejdsadresse til dit kort i Kontakter for at give Siri lov til at hjælpe dig med lokalitetsbaserede påmindelser. Åbn appen Kontakter, og tryk på Mit kort. Tryk på Rediger, tilføj din hjemme- eller arbejdsadresse, og tryk på OK.

* Siri bruger Lokalitetstjenester, når din påmindelse skal kende din lokalitet. Tilgængeligheden af Siri samt funktioner og kommandoer varierer efter sprog, land og område. Læs mere om, hvilke Siri-funktioner der understøttes i de enkelte lande og områder.

Tilføj en påmindelse fra en anden app

Hvis du vil minde dig selv om at gå tilbage til en anden app – f.eks. hvis du vil besøge et websted eller en lokalitet på et kort igen – skal du angive et link til det pågældende sted i appen i din påmindelse. Åbn den app, du vil vende tilbage til, og find knappen Del. Tryk derefter på symbolet Påmindelser.