Lås din iPhone op med dit Apple Watch, når du har mundbind eller solbriller på

Når du har et mundbind eller solbriller og dit Apple Watch på, skal du blot kigge på din iPhone for at låse den op. Se, hvordan du indstiller og bruger funktionen.

Du skal bruge følgende

Følgende enheder er påkrævet for at kunne låse din iPhone op med dit Apple Watch:

ios-16-2-iphone-14-pro-series-8-watch-unlock-iphone-with-watch-hero
  • En iPhone, der bruger Face ID (iPhone X eller en nyere model) og har iOS 14.5 eller en nyere version

• Et Apple Watch Series 3 eller en nyere model med watchOS 7.4 eller en nyere version

Funktionen har også følgende krav:

• Dit Apple Watch skal være parret med din iPhone.

• Din iPhone og dit Apple Watch skal begge have Wi-Fi og Bluetooth slået til. (Du behøver ikke at have forbindelse til et Wi-Fi-netværk).

• Dit Apple Watch skal have en kode, og registrering af håndled skal være slået til.

• Dit Apple Watch skal være på dit håndled og låst op.

• Du skal have et mundbind på, som dækker din mund og næse, eller solbriller eller skibriller, som dækker dine øjne.

Sådan indstiller du Lås op vha. Apple Watch

1. Åbn appen Indstillinger på din iPhone.

2. Tryk på Face ID & kode, indtast så din kode.

3. Rul ned til Lås op med Apple Watch, slå derefter funktionen til ud for navnet på dit ur. Hvis dit ur ikke har registrering af håndled slået til, vil du blive bedt om at gøre det.

ios-16-2-iphone-14-pro-settings-face-id-passcode-unlock-with-watch

Sådan låser du din iPhone op med dit Apple Watch

1. Sørg for, at du har et mundbind, solbriller eller skibriller på, og at dit Apple Watch er på dit håndled og låst op.

2. Væk din iPhone ved at løfte den eller trykke på skærmen.

3. Kig hurtigt på din iPhone for at låse den op. Derefter kan du skubbe op fra bunden af din iPhone-skærm for at begynde at bruge den.

Hvis du låste din iPhone op ved en fejl

Når dit Apple Watch låser din iPhone op, giver dit ur haptisk feedback og viser en advarsel. Hvis du låste din iPhone op ved en fejl, skal du trykke på knappen Lås iPhone på din Apple Watch-skærm.

Når du næste gange låser din iPhone op, efter at have trykket på denne knap, vil din iPhone kræve, at du indtaster din kode.

Brug Face ID, når du har mundbind på, men ikke har dit Apple Watch på

Med iOS 15.4 og en nyere version kan du bruge Face ID, mens du bærer mundbind, på iPhone 12 eller iPhone 13 uden skulle bruge et Apple Watch.

Denne funktion på iPhone 12 og iPhone 13 kan bruges sammen med Lås op med Apple Watch. Det kan gøre det nemmere at låse din iPhone op, når du har en kombination af ansigtsbeklædninger på, f.eks. solbriller og mundbind.

Læs mere

• Læs om, hvad du kan gøre, hvis Lås op vha. Apple Watch ikke fungerer på din iPhone 13.

• Lås op med Apple Watch fungerer, når dit ur er på dit håndled og låst op, og din iPhone er i nærheden. Funktionen bruger ikke Face ID til at genkende og godkende din identitet.

• Lås op med Apple Watch kan kun bruges til at låse din iPhone op. Den bekræfter ikke din identitet i forbindelse med Apple Pay, kodeord gemt i Keychain eller apps, der er beskyttet med adgangskode. Du kan stadig bruge disse funktioner, mens du har mundbind, solbriller eller skibriller på, hvis du indtaster din iPhone-adgangskode eller bruger dit Apple Watch til Apple Pay.