Del eller eksporter dit iMovie-projekt

Send din film til venner og familie, eksporter den for at se den på andre enheder, eller del den på sociale medier.

Del eller eksporter dit iMovie-projekt på iPhone eller iPad

Send din film via e-mail eller sms, eksporter din film for at se den på en anden enhed, eller del den på internettet. Hvis du vil redigere filmen, efter at du har delt den, skal du åbne det gemte projekt i iMovie, foretage dine ændringer og derefter dele filmen igen, når du er færdig.

Send din film via e-mail eller sms

Du kan sende en færdig film til andre i en e-mail med appen Mail eller i en sms med appen Beskeder.

1. Tryk på den film, du vil dele, i projektbrowseren. Hvis du redigerer et projekt, skal du trykke på Udført i øverste venstre hjørne.

2. Tryk på knappen Delknappen Del, og tryk derefter på Beskeder eller Mail.

3. Udfyld den besked eller e-mail, der blev oprettet, og tryk derefter på Send.

Hvis din film er for stor til at kunne sendes, kan du reducere størrelsen på filmarkivet. Annuller den aktuelle besked eller e-mail, gå tilbage til deleskærmen, tryk på Indstillinger, og vælg derefter en lavere opløsning.

Eksporter din film for at se den på en anden enhed

Hvis du vil se filmen på en anden Apple-enhed i nærheden, kan du bruge AirDrop til at overføre arkivet. Du kan også gemme filmen i dit fotobibliotek.

1. Tryk på den film, du vil dele, i projektbrowseren. Hvis du redigerer et projekt, skal du trykke på Udført i øverste venstre hjørne.

2. Tryk på knappen Delknappen Del .

3. Hvis du vil ændre opløsningen eller formatet på din film, skal du trykke på Indstillinger og derefter på Udført, når du har angivet dine indstillinger.

4. Vælg, hvor filmen skal eksporteres til:

• Hvis du vil bruge AirDrop, skal du trykke på AirDrop og derefter trykke på profilbilledet for brugeren øverst på skærmen. Du kan også bruge AirDrop mellem dine egne Apple-enheder.

• Hvis du vil eksportere filmen til dit fotobibliotek, skal du trykke på Gem video. Hvis du har aktiveret iCloud-fotos, kan du få adgang til videoen fra alle de Apple-enheder, der er logget ind på den samme iCloud-konto.

• Hvis du vil gemme din film på iCloud Drive, i en mappe på din enhed eller på en lagringstjeneste fra en tredjepart, som du har aktiveret i appen Arkiver, skal du trykke på Gem i Arkiver, vælge en placering og derefter trykke på Gem.

Del din film på internettet

Gem din film i fotobiblioteket, og overfør den derefter til internettet.

1. Gå til Projekter i iMovie, tryk på det projekt, der skal deles, og tryk derefter på knappen Delknappen Del.

2. Hvis du vil ændre opløsning på din video, skal du trykke på Indstillinger under filmtitlen og derefter vælge en opløsning. 1080p er et godt valg til deling på internettet.

• Lavere opløsninger, som 720p HD, giver mindre arkiver, der overføres hurtigere til internettet end film med højere opløsninger.

3. Tryk på Gem video for at gemme din film i fotobiblioteket på din enhed.

4. Åbn en app som YouTube eller Facebook på din enhed, eller besøg webstedet for den tjeneste, du vil bruge, og overfør derefter din video.

Del eller eksporter dit iMovie-projekt på Mac

Send din film via e-mail, tilføj filmen i dit fotobibliotek, eller forbered din film til at blive delt på internettet. Hvis du vil redigere filmen, efter at du har delt den, skal du åbne det gemte projekt i iMovie, foretage dine ændringer og derefter dele filmen igen, når du er færdig.

Send din film via e-mail

Du kan sende din film til andre via e-mail med appen Mail.

1. Fra projektbrowseren skal du vælge det iMovie-projekt, du vil sende, klikke på knappen Mere og derefter vælge Del projekt. Hvis du redigerer et projekt, skal du klikke på knappen Del .

2. Klik på E-mail.

3. Klik på Del. Hvis dit filmarkiv er større end den anbefalede grænse (normalt 10 MB), vises der en advarsel på deleskærmen.

macos-imovie-10-2-share-email-warning

Klik på lokalmenuen Opløsning, og vælg en opløsning, der reducerer filmarkivet til en størrelse, som de fleste postservere understøtter

4. Klik på Del. Når iMovie har afsluttet eksporten af filmen til e-mail, vises der en notifikation.

5. Udfyld den e-mail, der blev oprettet, og klik derefter på Send.

Føj filmen til dit fotobibliotek

Når du gemmer filmen som et arkiv, kan du føje filmen til dit fotobibliotek, gemme den i iCloud Drive eller gemme den et andet sted. Hvis du vil sende filmen via e-mail ved hjælp af en anden e-mailklient eller en anden tjeneste, skal du også gemme filmen som et arkiv.

1. Fra projektbrowseren skal du vælge det iMovie-projekt, du vil sende, klikke på knappen Mere og derefter vælge Del projekt. Hvis du redigerer et projekt, skal du klikke på knappen Del .

2. Klik på Arkiv.

3. Klik på lokalmenuen Opløsning, og vælg en størrelse til din video. Standardopløsningen er baseret på indholdet af din film. Hvis du vælger en lavere opløsning, produceres et mindre arkiv, som kan overføres hurtigere til internettet. Hvis du vælger en højere opløsning, produceres der et større arkiv, som er fantastisk til visning på en Mac eller på et HD-tv (HDTV) via Apple TV.

4. Vælg en placering for at gemme videoarkivet, og klik derefter på Gem.

5. Træk det eksporterede filmarkiv til appen Fotos for at føje filmen til dit fotobibliotek. Hvis du har aktiveret iCloud-fotos, kan du få adgang til videoen fra alle de Apple-enheder, der er logget ind på den samme iCloud-konto.

Del din film på internettet

iMovie har indstillinger, der optimerer filmen til deling på YouTube og Facebook. Denne særlige indstilling fungerer også godt til deling på andre websteder som Vimeo og Twitter.

1. Når dit projekt er åbent i iMovie, skal du klikke på knappen Delknappen Del.

2. Klik på YouTube og Facebook.

3. Vælg en placering for at gemme videoarkivet, og klik derefter på Gem.

4. I en webbrowser skal du gå til det websted, hvor du vil dele din video, og derefter overføre videoarkivet.