Brug Wi-Fi 6E-netværk med Apple-enheder

Wi-Fi 6E bruger det trådløse 6 GHz-bånd til at muliggøre hurtigere og mere pålidelige trådløse forbindelser på understøttede enheder. Her kan du læse om, hvordan du opnår den bedste trådløse ydeevne, når du bruger Wi-Fi 6E med en Apple-enhed.

Dette skal du bruge for at anvende Wi-Fi 6E

Hvis du vil oprette forbindelse til et Wi-Fi 6E-netværk, skal du bruge en af disse Apple-enheder:

• MacBook Air (15", M3, 2024)

• MacBook Air (13", M3, 2024)

• iMac (24", 2023)

• MacBook Pro (14", november 2023) eller MacBook Pro (16", november 2023)

• MacBook Pro (14", 2023) eller MacBook Pro (16", 2023)

• Mac mini (2023)

• Mac Studio (2023)

• Mac Pro (2023)

• iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max

• iPad Pro 11" (4. generation) eller iPad Pro 12,9" (6. generation)

Hvis du vil oprette et Wi-Fi 6E-netværk, skal du bruge en Wi-Fi-router eller et adgangspunkt, der understøtter Wi-Fi 6E, og som også har sit 2,4 GHz- eller 5 GHz-bånd aktiveret, helst ved at bruge ét netværksnavn (SSID) på tværs af alle bånd.

Om Wi-Fi 6E-netværk, der har begrænset kompatibilitet

Du opnår den bedste ydeevne på Apple-enheder, hvis den Wi-Fi-router, der leverer netværket, bruger ét netværksnavn på tværs af alle sine trådløse bånd: 2,4 GHz-båndet, 5 GHz-båndet og Wi-Fi 6E-netværkets 6 GHz-bånd.

Hvis routeren ikke bruger det samme navn til alle bånd, identificerer din enhed netværket som havende begrænset kompatibilitet. Den finder derefter navnet på det tilsvarende 5 GHz-netværk og spørger, om du vil oprette forbindelse til det for at opnå bedre kompatibilitet.

• Hvis du vælger OK eller Opret forbindelse, opretter din enhed forbindelse til 5 GHz-netværket uden fordelene ved Wi-Fi 6E.

• Hvis du vælger Ikke nu, fortsætter din enhed med at bruge Wi-Fi 6E-netværket, men din samlede oplevelse af nogle aktiviteter via netværket er muligvis ikke som forventet.

Advarsel: Vil du også oprette forbindelse til "WiFi-5G"?

iPad

No alt supplied for Image

Mac

Hvis du administrerer Wi-Fi-routeren, kan du bruge dens konfigurationswebside eller app til at redigere navnet på hvert bånd, så alle bånd har samme navn. Din enhed kan derefter igen oprette forbindelse til Wi-Fi 6E-netværket med fuld kompatibilitet. Få flere oplysninger om netværksnavne og andre indstillinger under anbefalede indstillinger for Wi-Fi-routere og -adgangspunkter.

Sådan slår du Wi-Fi 6E-funktionen fra på din enhed

For Wi-Fi 6E-netværk, der bruger ét netværksnavn som anbefalet, kan du, hvis du oplever andre problemer med din brug af netværket, slå Wi-Fi 6E-funktionen fra, når du har forbindelse til det pågældende netværk. Din enhed vil derefter ikke længere bruge det netværks 6 GHz-bånd. Brug af Wi-Fi 6E på andre netværk påvirkes ikke.

Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Wi-Fi.

2. Klik på knappen Detaljer ud for navnet på det Wi-Fi 6E-netværk, du har oprettet forbindelse til.

3. I lokalmenuen ud for Wi-Fi 6E-tilstand skal du vælge Fra.

iPad

1. Gå til Indstillinger Wi-Fi.

2. Tryk på navnet på det Wi-Fi 6E-netværk, du har forbindelse til.

3. Tryk på Wi-Fi 6E-funktion, og tryk derefter på Fra.

Wi-Fi 6E er ikke tilgængelig på det kinesiske fastland. I Japan kræver Wi-Fi 6E iOS 16.2 eller nyere eller macOS 13.2 eller nyere.