Organiser og find dine billeder på din Mac

Hold dit foto- og videobibliotek organiseret og tilgængeligt med appen Fotos. Gennemgå udvalgte visninger under fanen Bibliotek, og brug derefter søgelinjen til at finde den person, det sted eller den ting, du leder efter.

Fotos er organiseret i Bibliotek, Minder, Personer, Steder og Seneste. Fanen Bibliotek gør det nemt at finde og dele dine fotos og videoer efter år, måneder og dage.

Når du slår iCloud-fotos til, holdes din samling opdateret på tværs af dine enheder, så brugen af dit bibliotek fungerer uden problemer. Med de avancerede søgefunktioner i Fotos kan du desuden nemt finde fotos ved at søge efter en person, et sted, en genstand eller en begivenhed.

Før du begynder

macos-photos-library-photos-topic-icon

Bibliotek

Under fanen Bibliotek kan du se en udvalgt visning af dine bedste minder, og du kan se dem efter År, Måneder, Dage eller Alle fotos for at se hele biblioteket.

macos-big-sur-photos-library
  • År: Se alle de fotos og videoer i biblioteket, du har taget det enkelte år.

• Måneder: Se grupper af fotos og videoer, der er taget hver måned, efter gode minder og lokaliteter. Klik på knappen Mere for at se et kort over, hvor dine fotos er taget, eller afspil en film med Minder, som oprettes ud fra dine yndlingsøjeblikke.

• Dage: Gennemse dine bedste fotos fra hver dag, og se nogle af dine videoer, som automatisk afspilles, når du ruller igennem. Dobbeltklik på et foto, og rul ned for at se dets placering på et kort og de personer, der er på fotoet.

• Alle fotos: Se hele dit fotobibliotek, herunder skærmbilleder og dublerede fotos, i den rækkefølge, de blev taget i.

Du kan også bruge menuen Viser i Fotos-biblioteket, for kun at få vist det, du gerne vil have vist. Du kan for eksempel vælge kun at vise fotos eller kun videoer. Hvis du vil filtrere det, der vises, skal du gå til fanen Fotos, klikke på lokalmenuen Viser og vælge en indstilling. Hvis du vil fjerne filtreringen, skal du klikke på lokalmenuen Viser og klikke på Alle emner.

macos-photos-memories-topic-icon

Minder

Under fanen Minder kan du se udvalgte samlinger af dine fotos og videoer. Læs mere om Minder i appen Fotos.

macos-big-sur-photos-memories
macos-photos-album-topic-icon

Album

Under Album kan du bladre i dine fotoalbum, Delte album og automatiske samlinger af forskellige typer fotos og videoer, f.eks. panorama, selfies, slowmotion og tidsforløb. Du kan endda se dine fotos opsat på et verdenskort i albummet Steder, eller du kan gennemse dine fotos i albummet Personer ud fra, hvem der er på dem.

macos-big-sur-photos-album

Når du bruger iCloud-fotos, vises de ændringer, du foretager i dine album på en enhed, også på dine andre enheder.

Opret et nyt album

1. Åbn appen Fotos.

2. Vælg Arkiv > Nyt album.

3. Angiv et albumnavn, og klik derefter på Bibliotek i indholdsoversigten.

4. Træk billeder og videoer fra visningen Fotos til det nye album i indholdsoversigten.

Du kan også oprette Smarte album, som automatisk opdateres på baggrund af kriterier, som du vælger. For eksempel kan du oprette et Smart album fyldt med fotos, som er taget i løbet af de sidste 30 dage. Vælg Arkiv > Nyt smart album, angiv et albumnavn, og vælg derefter de kriterier, som du vil bruge.

Føj fotos til et eksisterende album

1. Åbn appen Fotos.

2. Træk billeder og videoer fra visningen Fotos til det nye album i indholdsoversigten.

Du kan også vælge et foto, du vil føje til et album, Ctrl-klikke på fotoet og derefter vælge Føj til > [Albumnavn].

Administrer dine album

Hvis du vil ændre navnet på et album, skal du Ctrl-klikke på albummet og derefter vælge Omdøb album. Ret navnet, og tryk derefter på returtasten.

Hvis du vil omarrangere album, skal du trække et album i indholdsoversigten til det ønskede sted på listen. Hvis du vil sortere fotos i et album, skal du Ctrl-klikke på albummet og derefter vælge en sorteringsmulighed, f.eks. Behold sortering efter ældste først eller Behold sortering efter seneste først.

Delte album

Med Delte album kan du dele fotos og videoer med udvalgte personer. Du kan vælge, om folk kan tilføje deres egne fotos, videoer og kommentarer. Læs om, hvordan du opretter et delt album.

På din Mac findes Delte album i indholdsoversigten i Fotos. Hvis du vil se de seneste aktiviteter, f.eks. Synes om og kommentarer til dine delte fotos, skal du vælge albummet Aktivitet.

macos-catalina-spotlight-search-menu-icon

Søg

Fotos gør det nemt at finde fotos af en bestemt person, et bestemt sted, en bestemt ting eller en bestemt begivenhed. Klik på søgefeltet i øverste højre hjørne, og skriv derefter det, du leder efter.

macos-big-sur-photos-search
  • Minder: Søg efter en begivenhed, for eksempel en koncert, du deltog i, eller en rejse, du har været på. Fotos bruger tidspunktet og lokaliteten for dine fotos sammen med online begivenhedsfortegnelser for at finde matchende fotos.

• Personer: Find fotos i dit bibliotek af en bestemt person eller en gruppe af personer. Læs om, hvordan du finder og identificerer fotos af personer.

• Steder: Se dine fotos og videoer på et kort i albummet Steder. Du kan også skrive navnet på en lokalitet i søgelinjen for at se fotos og videoer fra det pågældende sted.

• Kategorier: Fotos genkender motiver, objekter og typer af lokaliteter. Søg efter et udtryk som "sø", og vælg et resultat for at se fotos, der matcher.

Du kan også søge efter titel, billedtekst og nøgleord. Læs om, hvordan du føjer titler, billedtekster og mere til dine fotos.

Når du søger i dine fotos, sker ansigtsgenkendelsen og motiv- og genstandsregistreringen udelukkende på din enhed. Læs mere om fotos og din anonymitet.