Hvis en app gerne vil oprette forbindelse til enheder på dit lokale netværk

Læs mere om anonymitetsfunktioner for lokale netværk på iPhone og iPad.

I iOS 14 eller nyere og iPadOS 14 eller nyere skal enhver app, der ønsker at interagere med enheder på dit netværk, anmode om tilladelse, første gang den forsøger at gennemse dit lokale netværk.

Appudvikleren kan tilpasse beskeden for at forklare, hvorfor appen gerne vil have adgang. For eksempel vil et spil måske gerne finde og oprette forbindelse til andre spillere på det samme netværk. Eller en streaming-app leder måske efter en tilsluttet skærm.

Apps, der får adgang til dit lokale netværk, kan indsamle oplysninger om enheder i nærheden for at bestemme, hvilke netværk du opretter forbindelse til, og hvornår. Disse oplysninger kan bruges til at skabe en profil af dig.

• Tryk på Tillad for at give appen adgang til dit lokale netværk.

• Hvis du ikke vil tillade adgang, eller hvis det ikke er klart for dig, hvorfor appen skal have adgang, kan du trykke på Tillad ikke. Appen kan stadig bruge internettet eller interagere med det lokale netværk ved hjælp af en systemtjeneste som AirPrint, AirPlay, AirDrop eller HomeKit.

En app beder om tilladelse til at finde og oprette forbindelse til enheder på dit lokale netværk.

Du kan til enhver tid tillade eller tilbagekalde en apps adgang til det lokale netværk: I Indstillinger skal du gå til Anonymitet & sikkerhed* > Lokalt netværk for at se en liste over de apps, der har anmodet om adgang.

Hvis du er bekymret for, hvorfor en app vil have adgang til dit lokale netværk, eller hvordan adgangen bruges, kan du også kontakte appudvikleren for at få flere oplysninger.

* I tidligere versioner af iOS og iPadOS kaldes denne indstilling "Anonymitet".

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.