Brug Night Shift på din Mac

Night Shift gør automatisk farverne på din skærm varmere efter solnedgang.

Undersøgelser viser, at det kan påvirke din døgnrytme og gøre det sværere at falde i søvn, hvis du udsættes for skarpt blåt lys om aftenen. Night Shift bruger din computers ur og geografiske placering til at finde ud af, hvornår solen går ned der, hvor du befinder dig. Funktionen gør så automatisk farverne på din skærm varmere. Og næste morgen vender skærmen automatisk tilbage til sine normale indstillinger.

Sådan indstiller du Night Shift

Sørg for, at din Mac overholder systemkravene til Night Shift, og følg derefter disse trin:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger (eller Systempræferencer).

2. Klik på Skærm.

3. Klik på Night Shift.

Herfra kan du oprette en brugerdefineret Night Shift-plan, planlægge, at Night Shift automatisk tænder fra solnedgang til solopgang, eller manuelt slå Night Shift fra eller til indtil solopgang eller det planlagte tidspunkt. Du kan også gøre farvetemperaturen mere eller mindre varm, når Night Shift er slået til. En varmere farvetemperatur er mere gul og mindre blå.

Systemkrav til Night Shift

Brug af Night Shift kræver macOS Sierra 10.12.4 eller en nyere version og en af følgende Mac-computere med indbygget skærm eller en af de angivne skærme:

Læs mere

Sådan bruger du Night Shift på din iPhone eller iPad

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.