Undlad at lukke din MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro med et kameradæksel på

Hvis du lukker din bærbare Mac-computer med et kameradæksel på, kan det beskadige din skærm. Bærbare Mac-computere er designet til at beskytte din fortrolighed og har en kameraindikator, der angiver, hvornår kameraet er tændt.

Hvis du lukker din bærbare Mac-computer med et kameradæksel monteret, kan det beskadige din skærm, da frirummet mellem skærmen og tastaturet er designet med meget små tolerancer. Hvis du dækker det indbyggede kamera til, kan det også påvirke sensoren for omgivende lys og forhindre funktioner som automatisk lysstyrke og True Tone i at virke. Som et alternativ til et kameradæksel kan du bruge kameraindikatoren til at fastslå, om kameraet er aktivt, og angive i Systemindstillinger, hvilke apps der kan bruge dit kamera.

Kig efter den grønne kameraindikator

Vi designer Apple-produkter, så de beskytter din fortrolighed og giver dig kontrollen over dine oplysninger. Vores produkter og funktioner omfatter innovative teknologier og teknikker, der beskytter fortroligheden og minimerer mængden af data, som vi – eller nogen anden – kan få adgang til. Og effektive sikkerhedsfunktioner er med til at forhindre alle andre end dig i at få adgang til dine oplysninger.

FaceTime HD-kameraet, der er indbygget i din Mac-computer, er designet med din fortrolighed for øje og har en kameraindikator, der lyser grønt, når kameraet er aktivt. Derfor kan du altid vide, hvornår kameraet er tændt.

No alt supplied for Image

Kameraet er udviklet sådan, at det ikke kan tænde, uden at kameraindikatoren også tænder. Sådan ved du, om kameraet er tændt eller ej.

Sådan kontrollerer du, hvilke apps der kan bruge kameraet

Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning kan du kontrollere, hvilke apps der har adgang til det indbyggede kamera. Før en app kan bruge dit kamera i macOS Mojave eller en nyere version, skal du give den tilladelse. Hvis du vil se, hvilke apps der har tilladelse til at bruge dit kamera, og give apps tilladelse eller trække den tilbage, kan du her læse, hvordan du kontrollerer adgangen til kameraet på din Mac i Systemindstillinger.

Hvis dit arbejdsmiljø kræver et kameradæksel til enhver tid

Hvis dit arbejdsmiljø kræver, at du dækker kameraet på din bærbare Mac-computer til, skal du følge disse retningslinjer for at undgå at beskadige skærmen:

• Sørg for, at kameradækslet ikke er tykkere end et stykke almindeligt printerpapir (0,1 mm).

• Undlad at bruge et kameradæksel, der efterlader limrester.

• Hvis du bruger et kameradæksel, der er tykkere end 0,1 mm, skal du fjerne det, før du lukker computeren.

Læs mere

Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis det indbyggede kamera på din Mac ikke fungerer.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.