Om Apple-meddelelser om trusler og beskyttelse mod spyware

Apple-meddelelser om trusler er beregnet til at informere og hjælpe brugere, som kan være blevet individuelle mål for spywareangreb.

Apple-meddelelser om trusler er beregnet til at informere og hjælpe brugere, som kan være blevet individuelle mål for spywareangreb, sandsynligvis på grund af hvem de er, eller hvad de laver. Sådanne angreb er langt mere komplekse end almindelig cyberkriminel aktivitet og forbrugermalware, da hackerne bag spywareangreb bruger enorme ressourcer på at angribe et meget lille antal specifikke individer og deres enheder. Spywareangreb koster millioner af dollars og har ofte en kort holdbarhed, hvilket gør dem meget sværere at opdage og forhindre. Langt størstedelen af brugere vil aldrig opleve at blive mål for sådanne angreb.

Ifølge offentlige rapporter og undersøgelser fra civilsamfundsorganisationer, teknologivirksomheder og journalister har individuelt målrettede angreb med så store omkostninger og af så stor kompleksitet historisk set været forbundet med statslige aktører, herunder private virksomheder, der udvikler spyware for statslige aktører, som f.eks. Pegasus fra NSO Group. Selvom angrebene rettes mod et meget lille antal individer – ofte journalister, aktivister, politikere og diplomater – foretages der hele tiden spywareangreb globalt. Siden 2021 har vi sendt Apple-meddelelser om trusler flere gange om året, når vi har opdaget disse angreb, og til dato har vi underrettet brugere i over 150 lande i alt. De store omkostninger og kompleksiteten ved samt den verdensomspændende karakter af spywareangreb gør dem til nogle af de mest avancerede digitale trusler, der findes i dag. Som følge heraf tilskriver Apple ikke angrebene eller de resulterende meddelelser om trusler til nogen specifikke hackere eller geografiske områder.

Hvis Apple registrerer aktivitet, der svarer til et spywareangreb, underretter vi de relevante brugere på to måder:

• Der vises en notifikation om en trussel øverst på siden, efter at brugeren logger ind på appleid.apple.com.

• Apple sender en e-mail og en iMessage-meddelelse til de e-mailadresser og telefonnumre, der er tilknyttet brugerens Apple‑id.

Disse notifikationer viser flere trin, som brugerne kan følge for at beskytte deres enheder, herunder aktivere Nedlukningstilstand.

Apple-meddelelse om trusler

Spywareangreb er usædvanligt godt finansieret, og de udvikler sig over tid. Apple gør udelukkende brug af interne trusselsefterretninger og undersøgelser til registrering af sådanne angreb. Selvom vores undersøgelser aldrig kan føre til absolut sikkerhed, er Apple-meddelelser om trusler meget pålidelige advarsler om, at en bruger er blevet et individuelt mål for et spywareangreb, og de bør tages meget alvorligt. Vi kan ikke videregive oplysninger om, hvad der ligger til grund for vores meddelelser om trusler, da dette kan hjælpe hackere bag spywareangreb med at tilpasse deres adfærd, så de undgår registrering fremadrettet.

I Apple-meddelelser om trusler vil du aldrig blive bedt om at klikke på links, åbne filer eller installere apps eller profiler, og du vil heller aldrig blive bedt om at oplyse adgangskoden eller bekræftelseskoden til dit Apple‑id via e-mail eller over telefonen. Du kan tjekke, om en Apple-notifikation om trusler er ægte, ved at logge ind på appleid.apple.com. Hvis Apple har sendt en meddelelse om trusler til dig, vil den være tydeligt angivet øverst på siden, når du logger på.

Hvis du har modtaget en Apple-meddelelse om trusler

Vi anbefaler kraftigt, at du får hjælp fra eksperter såsom hurtig nødsikkerhedshjælp leveret af den digitale sikkerhedshjælpelinje hos nonprofitorganisationen Access Now. Modtagere af Apple-meddelelser om trusler kan kontakte Digital Security Helpline 24 timer i døgnet alle ugens dage via deres websted. Eksterne organisationer får ingen oplysninger om, hvorfor Apple har sendt en meddelelse om trusler, men de kan hjælpe brugere, der er blevet mål for angreb, med relevante råd om sikkerhed.

Vejledning til alle brugere

Alle brugere skal fortsat beskytte sig mod almindelige cyberkriminelle og forbrugermalware ved at følge de bedste fremgangsmåder for sikkerhed:

• Opdater enheder til den nyeste software, da den også indeholder de nyeste sikkerhedsrettelser

• Beskyt enheder med en adgangskode

• Brug tofaktorgodkendelse og en stærk adgangskode til Apple‑id

• Installer apps fra App Store

• Brug stærke og unikke adgangskoder online

• Lad være med at klikke på links eller vedhæftede filer fra ukendte afsendere

Hvis du ikke har modtaget en Apple-meddelelse om trusler, men har god grund til at tro, at du kan være blevet et individuelt mål for spywareangreb, kan du aktivere Nedlukningstilstand på dine Apple-enheder for yderligere beskyttelse. Hvis du af andre årsager har brug for hjælp til cybersikkerhed i nødsituationer, tilbyder websitet Consumer Reports Security Planner en liste over ressourcer til nødsituationer, der måske kan være en hjælp.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.