Sådan måles lagringskapaciteten på Apple-enheder

Den lagringskapacitet, der er angivet på din enheds emballage eller i specifikationerne, kan afvige fra den kapacitet, der rapporteres af enhedens operativsystem eller apps.

Decimalsystem (base 10)

Producenter af lagringsenheder måler lagringskapaciteten ved hjælp af decimalsystemet (base 10). Det er derfor, at du muligvis kan se angivelser som dette på produktemballagen eller i specifikationerne for din iPhone, iPad, Mac, dit Apple TV eller andre produkter:

1 GB = 1 mia. byte og 1 TB = 1 billion byte. Faktisk formateret kapacitet er mindre.

"Faktisk formateret kapacitet" betyder, at lagringsenhedens formatering bruger noget af denne lagringsplads. Yderligere lagringsplads bruges af faktorer som f.eks. enhedens operativsystem.

Lagringskapaciteten målt med decimalsystemet er lidt større end den lagringskapacitet, der måles med det binære system (base 2).

Binært system (base 2)

Følgende gælder, når lagringskapaciteten måles ved hjælp af det binære system: 1 GB = 1.073.741.824 byte og 1 TB = 1.099.511.627.776 byte. Nogle apps og operativsystemer, f.eks. iOS 10 og tidligere og OS X Leopard og tidligere, rapporterer lagringskapacitet ved hjælp af det binære system.

Læs mere

Administrer lagringsplads på iPhone eller iPad

Administrer lagringsplads på Mac

Administrer lagringsplads på Apple TV

Administrer lagringsplads på Apple Watch