Bekræft domæner i Apple Business Manager og Apple School Manager

Læs mere om de opdaterede krav til at bekræfte domæner i Apple Business Manager og Apple School Manager.

Denne artikel er tiltænkt netværksadministratorer.

Apple kræver, at organisationer bekræfter alle eksisterende ikke-bekræftede og nye domæner, der er knyttet til Apple Business Manager og Apple School Manager. Du skal gøre dette, før du opretter administrerede Apple-id'er.

Den 8. december 2021 blev alle ikke-bekræftede domæner fjernet fra Apple Business Manager- og Apple School Manager-organisationer. Administrerede Apple-id'er på ikke-bekræftede domæner overføres til det reserverede domæne. Slutbrugere vil ikke få besked om denne ændring. Alle roller og privileger forbliver intakte, inklusive kontoadgangskoden og tilknyttede e-mailadresser. Hvis du f.eks. bruger domænet example.com og ikke bekræfter før december, vil administrerede Apple-id'er automatisk blive omdøbt fra person@example.com til person@examplecom.appleid.com.

Administratorer vil ikke blive påvirket.

For at undgå forstyrrelser bør du bekræfte dit domæne nu eller flytte dine administrerede Apple-id'er til et bekræftet domæne eller det reserverede domæne.

Vis domæner

Du kan se, hvorvidt du har behov for at bekræfte dit domæne, ved at logge på Apple Business Manager eller Apple School Manager og navigere til Indstillinger > Konti. Domæner med en grøn cirkel til venstre for navnet er bekræftede. Domæner med en gul cirkel mangler at blive bekræftet.

Visning af domæner under fanen Organisationsindstillinger under Indstillinger for Apple Business Manager

Bekræft eksisterende domæner i Apple Business Manager.

Bekræft eksisterende domæner i Apple School Manager.

Fjern et domæne

Hvis du vil fjerne et domæne, som du ikke kan bekræfte eller ikke har til hensigt at bruge, skal du logge på Apple Business Manager eller Apple School Manager og navigere til Indstillinger > Konti. Klik på Rediger ud for Domæner, og klik derefter på Fjern. Hvis der er Administrerede Apple-id'er i det ikke-bekræftede eller ubrugte domæne, skal du klikke på Opdater domænenavn for at flytte de administrerede Apple-id'er til et bekræftet eller reserveret domæne. Du skal give disse brugere besked om, at de skal bruge det opdaterede Administrerede Apple-id, næste gang de logger på.

Bekræftede domæner

Nogle funktioner kræver bekræftede domæner, inklusive integrering af Apple School Manager med dit Student Information System (SIS), import af brugere med Secure File Transfer Protocol (SFTP) eller aktivering af samlet autentificering. Hvis du ønsker at anvende disse funktioner, skal du bruge et bekræftet domæne.

Bekræftelse af et domæne på topniveau vil ikke bekræfte underdomæner. Hvis du f.eks. bekræfter example.com, vil det ikke bekræfte appleid.example.com. Du vil skulle bekræfte appleid.example.com særskilt.

Reserveret domæne

Et reserveret domæne er et domæne, som Apple leverer. Du kan benytte det uden yderligere bekræftelse. Det er baseret på det website, du brugte, da du tilmeldte dig i Apple Business Manager. Hvis du f.eks. tilmeldte dig med webstedet www.example.com, vil det reserverede domænenavn være example.appleid.com. Hvis flere organisationer bruger det samme domæne, føjes der et gradvist højere tal til navnet, f.eks. example2.appleid.com. Det reserverede domæne genereres automatisk og kan ikke redigeres eller fjernes.

Hvis du ikke bekræfter dit domæne

Hvis du ikke bekræfter dit domæne, vil delte iPad- og iCloud-sessioner blive logget ud, og administrerede Apple-id'er på det pågældende domæne flyttes til det reserverede domæne. Slutbrugere får ikke besked om denne ændring, og det er dit ansvar at informere dem.

Flere organisationer

Flere organisationer kan alle bekræfte det samme domæne, hvis domænet var tilknyttet i Apple Business Manager før marts 2020. Hver organisation skal bekræfte domænet individuelt. Samarbejd med andre Apple Business Manager-administratorer for at sikre, at en organisation har bekræftet domænet, før den anden organisation starter processen. Hvis flere organisationer prøver at bekræfte på samme tid, kan det medføre fejl, når TXT-posten skal valideres.

Personlige Apple-id'er

Bekræftelse af et domæne skaber ikke konflikter med eksisterende Apple-id'er, der bruger domænet. Men hvis organisationen slår samlet autentificering til, skal brugere vælge et nyt navn for Apple-id'er, der er i konflikt med hinanden.