Læs mere om appklip

Læs om, hvordan appklip aktiveres, hvilke oplysninger der indsamles fra dig, når du bruger et appklip, og hvordan du administrerer et appklip på din enhed.

Appklip

Appklip er mindre dele af en app, der gør det muligt at udføre en opgave hurtigt og uden at hente hele appen. Appklip kan startes på flere måder, f.eks. ved at scanne en appklipkode, trykke på et NFC-mærke til appklip, angive et appklip fra et link, der blev sendt via iMessage, eller ved at starte et appklip fra et smart appklipbanner i Safari. Appklip kan også foreslås af Siri eller i Apple Kort.

Når du starter et appklip, sender din enhed oplysninger til Apple om, hvilket appklip der skal hentes til din enhed. Disse oplysninger viser ikke, hvilket link, hvilket mærke eller hvilken kode du interagerede med for at starte appklippet. Hvis du er en bruger, der har valgt at dele enhedsanalyse med Apple, sender din enhed nogle begrænsede oplysninger, som ikke kan identificere dig, om din brug af appklip med henblik på at forbedre appklip og andre Apple-produkter og -tjenester for dig og andre.

Udviklere af appklip indsamler muligvis oplysninger om dig separat via appklippet, og hvis du opgraderer fra appklippet til den fulde version af appen, bliver dine data muligvis overført til appen. Du kan finde flere oplysninger om udviklerens håndtering af dine data på appens produktside i App Store og i udviklerens anonymitetspolitik.

Bekræftelse af lokalitet

Når du starter et appklip vha. et NFC-mærke eller en QR-kode, beder appklippet dig muligvis om at bekræfte din lokalitet. Bekræftelse af lokaliteten hjælper udvikleren med at forstå, om NFC-mærket eller QR-koden er blevet flyttet fra den tiltænkte lokalitet. Hvis du giver appklip tilladelse til at bekræfte din lokalitet, sender din enhed "ja" eller "nej" til appklippet, hvilket indikerer, om enhedens lokalitet er i nærheden af den lokalitet, udvikleren af appklippet har valgt. Appklippet modtager ikke din præcise lokalitet ved bekræftelse af lokaliteten.

Første gang et appklip beder dig om at bekræfte din lokalitet, bliver du spurgt, om du vil anvende dit valg i alle appklip. Hvis du anvender dit valg i alle appklip ved at vælge Tillad for alle appklip eller Tillad ikke, bliver du ikke bedt om at bekræfte din lokalitet igen. Hvis du vælger at bekræfte din lokalitet kun for dette ene appklip (Tillad en gang), bliver du spurgt igen af hvert appklip, for hver gang appklippet vil bekræfte din lokalitet. Når du har indstillet dit valg, kan du ændre det i appklipkortet, der vises, første gang du starter appklippet. Du kan også slå bekræftelse af lokalitet til og fra i Indstillinger ved at gå til Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester > Appklip og ændre indstillingen for Bekræft lokalitet.

Hvis appklippet vil have adgang til din enheds lokalitetsdata som en del af oplevelsen i appklippet, kan udvikleren særskilt bede om adgang til lokalitetstjenester. Hvis du giver adgang, varer adgangen en dag, og kun mens du bruger appklippet.

Meddelelser

Appklip sender dig muligvis notifikationer i op til otte timer, hver gang du starter appklippet på din enhed. Du kan slå denne funktion til eller fra direkte i appklipkortet. Du kan også administrere notifikationer for alle appklip ved at gå til Indstillinger > Notifikationer > Appklip.

Administrer appklip

Hvis du vil slå appklip fra, skal du gå til Indstillinger > Skærmtid > Indhold og anonymitet > Indholdsbegrænsninger, trykke på Appklip og vælge Tillad ikke. Når du vælger Tillad ikke, vil alle appklip på din enhed blive slettet.

Deling med tredjeparter

Hvis du er en bruger, der har valgt at dele analyse med tredjepartsudviklere, sender Apple et udvalg af analyseoplysninger, der er relevante for udviklerens appklip, så længe analyseoplysningerne og statistikkerne er anonymiserede eller i et format, der ikke kan identificere dig personligt. Apple deler disse oplysninger for at hjælpe Apples tredjepartsudviklere med at forbedre deres appklip, apps, produkter og tjenester, der er udviklet til brug med Apple-produkter.

Du kan aktivere eller deaktivere deling af data om systemsvigt og statistik for, hvordan du bruger appklip, med tredjepartsudviklere af apps ved at gå til Indstillinger > Anonymitet > Analyse og forbedringer > Del med appudviklere.

Opbevaring

Data, der er tilknyttet et appklip, slettes fra din enhed efter 10 dage uden brug, og hvis du er logget ind på appklippet med Log ind med Apple, slettes de efter 30 dage uden brug. Appklip fjernes automatisk fra din enhed efter 30 dage uden brug.

Oplysninger, der indsamles af Apple, behandles som altid i henhold til Apples anonymitetspolitik, som findes på www.apple.com/privacy.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.