Konfigurer SMB Multichannel-adfærd

I macOS Big Sur 11.3 og nyere er SMB Multichannel aktiveret med standardindstillinger, der er ideelle for de fleste organisationer og brugere, men brugerne kan foretage justeringer efter behov.

Denne artikel er tiltænkt netværksadministratorer.

SMB Multichannel giver macOS mulighed for at oprette mere end én forbindelse til en SMB-server, øge overførselshastighederne og sikre redundans. Serveren skal understøtte SMB Multichannel for at kunne bruge disse funktioner.

Hvis du vil aktivere redundans, skal du aktivere mere end én netværksforbindelse, der understøtter forbindelse til SMB-serveren. Når SMB Multichannel er aktiveret, og der er mere end ét netværk tilgængeligt, foretrækker macOS det netværk, der annoncerer, at det er det hurtigste. For at macOS kan bruge flere forbindelser samtidig for at opnå hurtigere overførselshastigheder, skal de samme hastigheder være aktiveret for grænsefladerne.

Hvis du vil deaktivere SMB Multichannel-understøttelse helt i macOS, skal du tilføje følgende linje i filen /etc/nsmb.conf:

mc_on=no

Nogle Wi-Fi-netværk annoncerer hurtigere hastigheder end det tilsluttede kablede netværk. Hvis du vil lade SMB Multichannel være aktiveret og kun bruge Wi-Fi som failover til redundans, fordi du foretrækker kablede forbindelser, skal du tilføje følgende linje i filen /etc/nsmb.conf:

mc_prefer_wired=yes

Filen /etc/nsmb.conf findes ikke som standard. For at oprette filen og anvende begge ovenstående ændringer skal du bruge følgende Terminal-kommandoer:

echo "[default]" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf

echo "mc_on=no" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf

echo "mc_prefer_wired=yes" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf

Hvis du vil fortryde ovenstående ændringer, kan du bare slette filen /etc/nsmb.conf.

Hvis du vil se flere oplysninger om de SMB Multichannel-indstillinger, der understøttes på det aktive netværk, skal du køre følgende Terminal-kommando:

smbutil multichannel