Indstil iPad og Mac til brug ved prøver og evalueringer

Apps fra godkendte udviklere kan bruge evalueringsfunktionen ved at bruge Automatisk evalueringskonfiguration til at låse og konfigurere iPad eller Mac automatisk ved onlineevalueringer.

Med evalueringsfunktionen kan apps deaktivere visse hardware- og softwarefunktioner, så de opfylder kravene til et sikkert prøvemiljø og forhindre, at prøvedeltageren bruger andre apps og dermed gør prøveresultaterne ugyldige.

Brug en app med indbygget evalueringsfunktion

At sikre en iPad eller Mac til en prøve med en understøttet app kræver ikke yderligere indstilling eller administration, f.eks. MDM (Mobile Device Management). Apps med evalueringsfunktionen låser automatisk iPad eller Mac til en enkelt app. Det betyder, at brugerne ikke kan skifte til en anden app, når evalueringsfunktionen er aktiv.

Kontakt din evalueringsleverandør for at sikre, at appen bruger Automatisk evalueringskonfiguration.

Evalueringsfunktion i iOS

Evalueringsfunktion understøttes i iOS 9.3.2 eller en nyere version. Når evalueringsfunktionen er aktiv i iOS, er følgende funktioner deaktiveret som standard:

• Autokorrektur og stavekontrol*

• Tastatur med tekstforudsigelse*

• Opslag i ordbog med definitioner

• Tastaturgenveje*

• Deling

• Universel udklipsholder

• Diktering*

• Fjernobservation med Klasseværelse

• Skærmoptagelse

• Læs valgt tekst op*

• Automatisk store bogstaver

• Siri

• Autoudfyld adgangskode*

I iOS 14 og nyere versioner kan udviklere aktivere de funktioner, der er markeret med en stjerne.

Hvis du aktiverer Enkel-app-funktion eller Forenklet adgang i iOS, tilsidesætter denne funktion begrænsningerne i evalueringsfunktionen.

Evalueringsfunktion på macOS

Evalueringsfunktion understøttes på macOS Catalina 10.15.4 eller en nyere version. Når evalueringsfunktionen er aktiv på macOS, er følgende funktioner deaktiveret:

• Dock

• Menulinje

• Exposé & Spaces

• Mission Control

• Start af programmer ved hjælp af funktionstaster

• Notifikationscenter og notifikationer

• Appen Musik (tidligere iTunes)

• Handoff

• Universel udklipsholder

• Kontinuitetskamera

• Skærmdeling og skærmdublering

• Skærmoptagelse og skærmbilleder

• Ekstern log ind

• Siri

• Diktering

• Emoji-tastatur

• Opslagsbevægelse på pegefelt

Autokorrektur og stavekontrol begrænses ikke automatisk på macOS. De kan styres via restriktive attributter på webindhold.

Lås iPad til en enkelt prøveapp med Enkel-app-funktion

Hvis din app ikke understøtter evalueringsfunktionen, eller hvis du bruger en app til diagnosticering, i klasseværelset eller til formativ evaluering, kan du bruge MDM-software til at indstille din iPad til Enkel-app-funktion. Din MDM-software installerer en profil, der identificerer den valgte app og tvinger den til at åbne på enheden, hvilket forhindrer studerende i at bruge andre apps. I profilen kan du angive yderligere funktioner, som de studerende ikke må kunne bruge.

Hvis du vil begrænse tastatur- og ordbogsfunktioner, skal du begrænse disse funktioner separat. Læs mere om begrænsning af tastatur- og ordbogsfunktioner.