Test Wi-Fi-netværk med Apple Network Responsiveness (Apple-test af netværks svartider)

Apple-testen af netværks svartider måler et netværks svartider eller dets evne til at multitaske, når flere enheder og apps deler netværket på samme tid.

De avancerede trin i denne artikel er hovedsageligt tiltænkt udviklere.

Sådan tester du svartider

Du kan køre Apple Network Responsiveness-testen på iOS, iPadOS eller macOS.

På din iOS- eller iPadOS-enhed

1. Sørg for, at din enhed bruger iOS eller iPadOS 15 eller nyere.

2. Opret forbindelse til det Wi-Fi-netværk, du vil teste.

3. Gå til siden Profiles and Logs (Profiler og logarkiver) for Wi-Fi på Apples udviklerwebsted. Du skal muligvis logge på din Apple-udviklerkonto.

4. Tryk på Profile (Profil) for at hente Wi-Fi-profilen. Åbn appen Indstillinger, og tryk derefter på Profil hentet. Tryk på Installer for at starte installeringen af profilen "WiFi Performance Diagnostics" (Diagnosticering af Wi-Fi-ydeevne). Følg vejledningen på skærmen for at afslutte installeringen af profilen.

5. Når profilen er installeret, skal du gå til Indstillinger > Wi-Fi.

6. Tryk på infosymboletBilledtekst mangler ved siden af dit netværk, og tryk derefter på Diagnosticering.

7. Tryk på Test ud for Svartider.

Hvis du er registreret Apple-udvikler og har indstillet din enhed til udvikling via Xcode, kan du også gå til Indstillinger > Udviklerindstillinger og finde testen Svartider i afsnittet Netværk.

På din Mac

1. Sørg for, at din computer bruger macOS Monterey eller nyere.

2. Opret forbindelse til det Wi-Fi-netværk, du vil teste.

3. Indtast networkQuality i Terminal.

4. Du kan få flere oplysninger om denne kommando ved at indtaste man networkQuality.

Du kan også teste op mod din egen server på dit eget netværk.Læs mere i dokumentationen om netværkskvalitet for servere på GitHub.

Forstå dine resultater

Apple Network Responsiveness-testen rapporterer resultaterne ved hjælp af en RPM-måling (Round-trips Per Minute). RPM er antallet af sekventielle transaktioner, et netværk kan foretage på ét minut under normale driftsforhold.

Apple Network Responsiveness-testen klassificerer dit netværks svartider i en af følgende tre kategorier for at gøre det nemmere at forstå, hvad du kan forvente på baggrund af dit netværks RPM:

• Lav: Hvis en enhed på det samme netværk er i gang med eksempelvis at downloade en film eller sikkerhedskopiere fotos til iCloud, kan forbindelsen i visse apps eller tjenester blive upålidelig, f.eks. under FaceTime-videoopkald eller spil.

• Medium: Når flere enheder eller apps deler netværket, kan du muligvis opleve kortvarige pauser eller fastfrysninger, f.eks. under FaceTime-samtaler eller -videoopkald.

• Høj: Uanset antallet af enheder og apps, der deler netværket, bør apps og tjenester opretholde en god forbindelse.

Sådan gør du, hvis dit netværk har lave svartider

Hvis du bruger en netværksforbindelse via Wi-Fi eller kabel, tilbyder visse routere SQM (Smart Queue Management) for at kunne levere vedvarende høje svartider. Disse avancerede gateways i hjemmet kræver dog generelt en vis manuel konfiguration af en person med teknisk ekspertise. Apple Network Responsiveness-testen kan være et nyttigt værktøj til evaluering og sammenligning af sådanne gateways til hjemmet, og det kan være særlig nyttigt at gentage testen, når der eksperimenteres med forskellige konfigurationsindstillinger, for at sammenligne resultaterne.