Brug Multipath TCP til at oprette reserveforbindelser til iOS

Hvis du er netværksadministrator, kan du bruge Multipath TCP med iOS til at styrke forbindelsen til din destinationsvært.

iOS understøtter Multipath TCP (MPTCP) og gør det muligt for en iPhone eller iPad at oprette en reserve-TCP-forbindelse til en destinationsvært via en mobildataforbindelse.

For netværksadministratorer kan det være en god ide at bruge MPTCP. For kunder med et typisk hjemmenetværk er der typisk ikke behov for at slå MPTCP til.

Om Multipath TCP

MPTCP er et sæt udvidelser til TCP-specifikationen (Transmission Control Protocol). MPTCP gør det muligt for en klient at oprette forbindelse til den samme destinationsvært med flere forbindelser via forskellige netværksadaptere. Dette giver kraftigere og mere effektive dataforbindelser mellem værter, der arbejder med eksisterende netværksinfrastrukturer.

Multipath TCP på din iPhone eller iPad

iPhone og iPad bruger MPTCP med en aktiv mobildataforbindelse til at oprette to forbindelser:

• En primær TCP-forbindelse via Wi-Fi

• En reserveforbindelse via mobildata

Hvis Wi-Fi-forbindelsen forsvinder eller ikke svarer, bruger iOS mobildataforbindelsen.

MPTCP bruger TCP Option-felt 30, når IANA (Internet Assigned Number Authority) er reserveret til dette formål. Hvis der er enheder mellem iOS-enheden og serveren, f.eks. routere og switche, der ikke understøtter MPTCP, opretter iOS en standard-TCP-forbindelse.

Eksempel: Når du stiller Siri et spørgsmål, forsøger Siri at oprette en MPTCP-forbindelse via Wi-Fi. Hvis det lykkes, opretter Siri en reserveforbindelse via mobildata. Hvis Wi-Fi-forbindelsen bliver utilgængelig eller upålidelig, skifter MPTCP øjeblikkeligt og usynligt til mobildata.

Slå MPTCP til for et netværk

MPTCP kan bruges med eksisterende netværk. Hvis et netværk ikke understøtter MPTCP, bruger klienten standard-TCP-standardforbindelser. Netværksadministratoren skal dog kontrollere firewallpolitikkerne for at sikre, at alle mellemliggende enheder tillader TCP Option 30 at komme uændret igennem.

Mange kommercielle routere erstatter ukendte TCP Options med NOOP-data. Spørg producenten, hvordan du slår TCP Options til.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.