Hvis din Mac ikke kan gemme arkiver på et eksternt drev

Hvis du kan læse arkiver fra en ekstern lagringsenhed, der er sluttet direkte til din Mac, men du ikke kan skrive arkiver til den, kan du prøve disse løsninger.

Tjek lagringsplads

Hvis lagringsenheden ikke har nok ledig lagringsplads til at opbevare arkivet, giver din Mac dig besked. Hvis du vil frigøre mere lagerplads, skal du slette en eller flere arkiver fra lagringsenheden. Du kan muligvis også spare plads ved at komprimere arkiver.

Tjek formatet

1. Vælg lagringsenheden i Finder.

2. Vælg Arkiv > Vis info på menulinjen, eller tryk på Kommando-I.

3. I infovinduet, der åbnes, skal det viste format være et af de formater, der er tilgængelige i Diskværktøj:

• APFS eller Mac OS Extended: Dette er Mac-formater.

• MS-DOS (FAT) eller ExFat: Dette er Windows-kompatible formater.

Diskværktøj understøtter ikke NTFS-format, som din Mac muligvis kan læse fra, men ikke skrive til.

4. Hvis lagringsenheden ikke bruger et af disse formater, skal du bruge Diskværktøj til at slette og omformatere lagringsenheden.

Tjek Time Machine

Hvis du indstiller Time Machine til at bruge denne lagringsenhed til Time Machine-sikkerhedskopier, kan du kun bruge den til Time Machine-sikkerhedskopier, ikke til andre arkiver.

Tjek tilladelser

1. Vælg lagringsenheden i Finder.

2. Vælg Arkiv > Vis info på menulinjen, eller tryk på Kommando-I.

3. I infovinduet, der åbnes, skal du åbne afsnittet Deling & tilladelser nederst og sørge for, at afkrydsningsfeltet "Ignorer ejerskab på denne enhed" er valgt. Hvis du vil ændre denne indstilling, skal du muligvis først klikke på låsenBilledtekst mangler og indtaste en administratoradgangskode.

Kontroller, om der er fejl

Brug Diskværktøj til at finde og reparere diskfejl. Hvis Diskværktøj finder fejl, der ikke kan repareres, eller hvis ingen af de andre løsninger virker, skal du bruge Diskværktøj til at slette og omformatere lagringsenheden.