iBooks Author: Sådan gøres en bog læselig for svagtseende

Når du opretter bøger i iBooks Author, skal du følge nedenstående retningslinjer for at gøre bøgerne læselige for svagtseende.

iBooks Author indeholder en tilgængelighedsbeskrivelse i Info om widget. Brug denne til at medtage beskrivelser af billeder og objekter, der skal oplæses af VoiceOver, når bogen vises i iBooks på en iPad eller i OS X Mavericks.

Sådan tilføjes en beskrivelse:

1. Åbn Info om widget ved at vælge Oversigt > Vis info.

2. Vælg et emne.

3. Klik på symbolet for Info om widget.

Feltet Tilgængelighedsbeskrivelse i Info om widget
  4. Indtast en beskrivelse i feltet Tilgængelighedsbeskrivelse.

Brug disse retningslinjer for at gøre iBooks Author-bogen så tilgængelig som mulig:

• Angiv altid tilgængelighedsbeskrivelser af billeder, der bruges i bogen, f.eks. baggrundsbilleder.

• Når du opretter en widget med elementer, der ikke beskrives med tekst, skal du angive tilgængelighedsbeskrivelser for hvert enkelt element. Eksempel:

• Angiv en tilgængelighedsbeskrivelse for hvert billede i en galleriwidget.

• Angiv en tilgængelighedsbeskrivelse for hvert billede i widgets til repetition og for hvert svar i widgets til repetition ved spørgsmål af typen "Træk mærke til destination" og "Træk miniature til destination".

• I en widget til repetition skal du bruge tilgængelighedsbeskrivelser, der ikke afslører svaret på spørgsmålet.

• Undgå at integrere tekst i billeder. Hvis du integrerer tekst, skal du medtage denne tekst i tilgængelighedsbeskrivelsen.

• Gør indhold i HTML5-widgets tilgængelig ved hjælp af WAI-ARIA. Du kan få mere at vide om WAI-ARIA på disse websteder:

• Indtast altid en grundlæggende beskrivelse af en figur ved siden af figurtallet.

• Hvis der bruges matematiske ligninger, er det bedst at bruge MathML og indsætte ligningen via menuen Indsæt. Hvis du ikke har brugt MathML, skal du indtaste en tilgængelighedsbeskrivelse for hver ligning eller hvert matematisk udtryk.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.