Krav til NetBoot, NetInstall og NetRestore i OS X El Capitan

OS X El Capitan tilføjer sikkerhedsforbedringer, der ændrer den måde, hvorpå du bruger kommandoen bless til at vælge et netværksdiskbillede.

Vælg et netværksdiskbillede

Med OS X El Capitan kan du fortsætte med at bruge en af følgende metoder til at vælge et NetBoot-, NetInstall- eller NetRestore-diskbillede, som Mac-computeren skal starte fra:

• Brug indstillingerne for Startdisk: Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik på Startdisk.

• Brug Startadministration: Hold Alternativtasten nede, mens enheden starter.

• Hold N-tasten nede, mens enheden starter, for at bruge standardbilledet på NetBoot-serveren.

Tilføj en godkendt NetBoot-server

Hvis du bruger kommandoen bless til at vælge et netværksdiskbillede, kræver funktionen "Beskyttelse af systemets integritet" i OS X El Capitan, at du først indstiller din Mac til at godkende NetBoot-serveren. Det kan du gøre ved at bruge handlingen Bless NetBoot Server i appen System Image Utility. Du kan også bruge kommandolinjeværktøjet csrutil.

Brug handlingen Bless NetBoot Server

Brug handlingen Bless NetBoot Server ved oprettelse af et NetInstall- eller NetRestore-billede.

1. Du kan få adgang til handlingen Bless NetBoot Server ved at klikke på knappen Customize i System Image Utility. Denne handling kræver, at du indtaster IP-adressen til NetBoot-serveren.

2. Kopier billedet til NetBoot-serveren.

3. På Mac-klientcomputeren skal du starte fra billedet ved hjælp af en af de metoder, der er beskrevet ovenfor.

4. Når du har anvendt billedet på Mac-computeren, kan du bruge kommandoen bless til at vælge det netværksdiskbillede, der er placeret på din NetBoot-server.

Brug csrutil

Hvis du ikke bruger handlingen Bless NetBoot Server, skal du i stedet følge denne fremgangsmåde.

1. Start computeren i OS X-gendannelse ved at holde tasterne Kommando og R nede, mens Mac-computeren starter.

2. Vælg Terminal på menuen Hjælpeprogrammer.

3. Indtast følgende kommando i Terminal for at tilføje en godkendt server. Udskiftaddress to the IP address of your NetBoot server.

csrutil netboot add address

4. Tryk på Retur.

5. Vælg Genstart i Apple-menuen. Du kan nu bruge kommandoen bless til at vælge netværksdiskbilleder fra din NetBoot-server.

Hvis NetBoot-serveren ikke længere skal være godkendt, eller hvis du vil se en liste over godkendte servere, skal du starte din Mac fra OS X-gendannelse og derefter følge disse trin:

• Åbn Terminal fra menuen Hjælpeprogrammer, og indtast følgende kommando for at fortælle din Mac, at den ikke længere skal godkende NetBoot-serveren. Udskiftaddress to the IP address of your NetBoot server or the index of the image.

csrutil netboot remove address

Hvis du vil se en liste over godkendte NetBoot-servere, kan du bruge med kommandoen bless, åbne Terminal fra menuen i Hjælpeprogrammer og derefter indtaste nedenstående kommando. (Det er ikke nødvendigt at starte i OS X-gendannelse for at bruge denne kommando).

csrutil netboot list