AirPort: Sådan monterer du en AirPort Extreme USB-harddisk i Mac OS X og Windows

Denne artikel forklarer, hvordan du monterer en AirPort Extreme USB-harddisk i Mac OS X og Windows.

Når en USB-disk er tilsluttet en AirPort Extreme Base Station (802.11n), bliver den typisk automatisk tilgængelig for brugere af netværket. Hvis denne indstilling deaktiveres i AirPort-diskværktøj (Mac OS X) eller AirPort-diske (Windows), eller netværksbrugeren afviser, kan du dog stadig få adgang til den ved hjælp af et af de relevante trin nedenfor. Som standard kan en bruger få adgang til AirPort Extreme Base Station (802.11n) via IP ved at indtaste IP-adressen 10.0.1.1.

Hvis du ikke er sikker på IP-adressen til AirPort Extreme (802.11n), kan du bruge AirPort-diskværktøj (Mac OS X) eller AirPort-diske (Windows) til at vælge din base. Du vil se dens IP-adresse i hovedvinduet.

Bemærk: AirPort-diskværktøj findes i mappen Hjælpeapps i mappen Apps på en Mac. AirPort-diske findes i Start > Alle programmer > AirPort på en computer, der bruger Microsoft Windows. Åbn den, eller klik på menulinjens symbol AirPort-disk (menulinjens symbol AirPort-disk ()() i Mac OS X, og vælg derefter den AirPort Extreme Base Station (802.11n), som USB-harddisken er tilsluttet.

Mac OS X

Automatisk montering af harddiske

1. Fra hovedvinduet i AirPort-diskværktøj skal du aktivere "Show AirPort Disks in the menu bar" (Vis AirPort-diske på menulinjen).

2. Indtast det brugernavn og den adgangskode, der kræves, for at få adgang til AirPort-disken(e).

Manuel montering af harddiske ved hjælp af menulinjepunktet AirPort-disk

1. Klik på menulinjens symbol for AirPort-disk (menulinjens symbol for AirPort-disk (), og vælg basen med den ønskede USB-harddisk.

2. Vælg den/de ønskede harddisk(e) (AirPort-disk).

3. Indtast det brugernavn og den adgangskode, der kræves, for at få adgang til AirPort-disken(e).

Manuel montering af Mac OS Extended-enheder (HFS+)

1. Åbn menuen i Finder, og vælg Opret forbindelse til server.

2. Indtast LAN-IP-adressen til AirPort Extreme Base Station (som standard 10.0.1.1).

3. Indtast det brugernavn og den adgangskode, der kræves, for at få adgang til AirPort-disken(e).

4. Vælg den/de ønskede AirPort-disk(e) fra de tilgængelige enheder.

Manuel montering af FAT16/FAT32-enheder

1. Åbn menuen i Finder, og vælg Opret forbindelse til server.

2. Indtast LAN-IP-adressen til AirPort Extreme Base Station efter smb:// (f.eks. smb://10.0.1.1)

3. Indtast det brugernavn og den adgangskode, der kræves, for at få adgang til AirPort-disken(e). Lad feltet Arbejdsgruppe være tomt, medmindre du har tildelt en i AirPort-diskværktøj.

4. Vælg den ønskede AirPort-disk fra de tilgængelige CIFS-enheder (Common Internet File System)

Windows XP og Vista

Bemærk: Fra AirPort Base Station Update 2007-002 eller nyere versioner er AirPort Disk Agent blevet omdøbt til AirPort Base Station Agent. Hvis du ikke har installeret denne opdatering endnu, skal du erstatte AirPort Disk Agent med AirPort Base Station Agent i trinnene nedenfor.

Montering ved hjælp af AirPort Base Station Agent

1. Start AirPort Base Station Agent fra C:\\Program Files\AirPort\

2. Sørg for, at proceslinjemenuen er aktiveret fra AirPort-diske

3. Klik på symbolet AirPort Base Station Agent på proceslinjen

4. Indtast brugernavnet og adgangskoden

Montering via tilknytning til et netværksdrev

1. Gå til Min computer (Start > Min computer)

2. I menuen skal du trække Værktøjer ned, og vælge "Map Network Drive" (Tilknyt netværksdrev)

3. Indtast et drevbogstav, der ikke er i brug (f.eks. "Z")

4. Indtast stien til drevet. Denne har formatet: \\IPaddress\drivename (f.eks. \\10.0.1.1\mydrive)

Montering ved hjælp af serverforbindelse

1. Vælg Start > Kør, og indtast IP-adressen til AirPort Extreme Base Station (802.11n). (som standard \\10.0.1.1)

2. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste et brugernavn og en adgangskode

3. Der åbnes et vindue med mapper for hver harddisk, der er tilsluttet AirPort Extreme Base Station (802.11n)

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.