iMac (ultimo 2006): Eksterne porte og stik

I denne artikel beskrives de eksterne porte og stik på iMac-computermodellen (ultimo 2006):

• iMac (medio 2006)

• iMac (17", ultimo 2006, cd)

• iMac (17", ultimo 2006)

• iMac (20'", ultimo 2006)

• iMac (24")

Du kan finde portene nederst til højre på bagsiden af computeren, kendt som I/O-panelet (Input/Output).

Porte og stik

1. Mini-DVI-videoudgangsport

2. Ethernet-port (10/100/1000 Gigabit Base-T)

3. Port for lydindgang/optisk lydindgang

4. Port for hovedtelefonudgang/optisk lydudgang

5. USB 2.0-porte (tre porte)

6. FireWire-porte (to porte)

Der er ikke angivet et alternativ til billede

Mini-DVI-videoudgangsport

Med Mini-DVI-videoudgangsporten kan du dublere video eller udvide størrelsen af Mac OS X-skrivebordet (udvidet skrivebordstilstand) med en kompatibel DVI-skærm, VGA-skærm eller projektor ved hjælp af det korrekte Apple Mini-DVI-mellemstik:

• Til DVI-skærme skal du bruge et Apple Mini-DVI til DVI-mellemstik (M9321G/A).

• Til VGA-skærme eller projektorer skal du bruge et Apple Mini-DVI til VGA-mellemstik (M9320G/A).

• Til fjernsyn, projektorer eller videobåndoptagere, der bruger S-video- eller kompositvideostik, skal du bruge et Apple Mini-DVI til video-mellemstik (M9319G/A).

Med kan du se det samme billede, som vises på iMac'ens fladskærm, på en ekstern skærm, et fjernsyn eller en projektor.

Med kan du tilslutte en ekstern skærm og bruge dette område ud over den indbyggede skærm som dit skrivebord.

Læs mere om videoudgangen i Om den Intel-baserede iMac Mini-DVI-port.

Ethernet-port (10/100/1000 Gigabit Base-T)

iMac (ultimo 2006) har en indbygget 10/100/1000 Mbit/s Ethernet-port. iMac-computeren (ultimo 2006) kan sluttes til et Ethernet-kabel eller DSL-modem, en hub, en switch eller router eller til en anden Macintosh-computer. Den tilsluttede enhed kan enten være en 10Base-T- eller en 100Base-TX-enhed – porten registrerer automatisk, hvilken type enhed der er tilsluttet. Du behøver ikke at bruge et Ethernet-krydskabel til at oprette forbindelse til andre Ethernet-enheder.

Port for lydindgang/optisk lydindgang

Porten for lydindgang muliggør både digital optisk lydindgang og analog lydindgang.

Analog linjeindgang til lyd accepteres via et 3,5 mm minitelefonstik. Lydindgangsstikket accepterer stereosignaler på linjeniveau op til 24-bit stereo og en samplingfrekvens på 44,1-192 kHz. Det accepterer også et ministik til RCA-stereokabel-mellemstik til tilslutning af stereoudstyr til computeren.

Optisk lydindgang er i SPDIF-format og bruger et standard Toslink-kabel med et Toslink-ministik-mellemstik, der accepterer op til 24-bit stereo og en samplingfrekvens på 44,1-96 kHz.

iMac (ultimo 2006) har også en indbygget mikrofon nær det indbyggede iSight-kamera øverst på computerskærmens kant.

Port for hovedtelefonudgang/optisk lydudgang

Hovedtelefon-/linjeudgangsstikket muliggør både digital optisk lydudgang og analog lydudgang med en 24-bit D/A-konverter på 16-96 kHz. Til analog hovedtelefon-/linjeudgang skal der bruges et almindeligt lydkabel med 3,5 mm optisk stik i plastik eller nylon.

Tre USB 2.0-porte

Bagsiden af en iMac (ultimo 2006) har i alt tre USB 2.0-kompatible porte. Du kan slutte både USB 2.0- og USB 1.1-kompatible enheder til disse porte. Tastaturet indeholder også en USB-hub med to USB 1.1-kompatible porte.

Alle USB-porte bruger USB-A-stik, som hver har fire ben.

USB 2.0-portene understøtter dataoverførsel ved lav hastighed, fuld hastighed og høj hastighed med op til henholdsvis 1,5 megabit pr. sekund (Mbit/s), 12 Mbit/s og 480 Mbit/s.

To FireWire-porte

iMac (medio 2006), iMac (17", ultimo 2006, cd) samt 17" og 20" iMac (ultimo 2006) har to 400 Mbit/s FireWire (IEEE 1394)-porte. 400 Mbit/s er en teoretisk maksimal belastning, og de faktiske hastigheder vil variere. Denne port bruges af iPod-enheder samt tredjepartsenheder såsom videokameraer eller eksterne drev.

iMac (24") har én FireWire 400-port og én FireWire 800-port (IEEE 1394b), som understøtter overførselshastigheder på 100, 200, 400 og 800 Mbps som en teoretisk maksimal belastning – de faktiske hastigheder kan variere.

iMac (ultimo 2006) understøtter brug af computeren som ekstern harddisk.