OS X Server: Sådan slår du automatisk videresendelse af e-mails til og fra

Mailserverfunktionen i OS X Server kan automatisk videresende e-mails til brugere.

Vejledning til OS X Server (Mountain Lion)

1. I Server.app skal du gå til Brugere og vælge en bruger.

2. Klik på tandhjulssymbolet (eller Ctrl-klik på brugernavnet), og vælg "Edit Mail Options…" (Rediger e-mailindstillinger…)

3. Fra lokalmenuen "Mail should be:" (E-mails skal) skal du vælge "forwarded" (videresendes).

4. Indtast videresendelses-e-mailadressen i feltet "to email address:" (til e-mailadressen:).

Vejledning til Lion Server

Sådan slår du automatisk videresendelse til for en konto

Hvis du vil slå automatisk videresendelse til for en konto, skal du køre følgende kommandoer i Terminal på serveren. Den første kommando sætter dig i interaktiv tilstand.

sudo serveradmin command mail:command = setAutoForward mail:userID = (brugernes_korte_navne) mail:fwdAddress = (e-mailadressen_der_skal_videresendes_til_)

Tryk på Ctrl-D for at fuldføre kommandoen.

Efter at have fuldført kommandoen ved at trykke på Ctrl-D bør Terminal returnere userID, GUID og den nyligt indstillede adresse til automatisk videresendelse. Eksempel:

mail:userID = " mailuser1"

mail:userGUID = "A961DAFE-2FE5-4EEC-A2CB-CB6511E9B28D"

mail:fwdAddress = "my-user-ID@example.com"

Hvis brugeren ikke findes, vil følgende meddelelse blive returneret:

mail:error = "user not found"

Sådan slår du automatisk videresendelse fra for en konto

Brug de samme kommandoer som ovenfor, men med en tom adresseværdi:

sudo serveradmin command mail:command = setAutoForward mail:userID = mailuser1 mail:fwdAddress = ""

Tryk på Ctrl-D for at fuldføre kommandoen.

Svaret vil være det samme som ovenfor, men mail:fwdAddress vil være tom. Eksempel:

mail:userID = " mailuser1"

mail:userGUID = "A961DAFE-2FE5-4EEC-A2CB-CB6511E9B28D"

mail:fwdAddress = ""

Hvis der blev brugt et forkert ID, eller det ikke findes, vil følgende meddelelse blive returneret:

mail:error = "user not found"

Sådan ser du, hvilke konti der i øjeblikket videresendes automatisk

Udfør denne kommando:

sudo serveradmin command mail:command = getAutoForward

Kommandoen returnerer en liste over bruger-GUID'er og adresser til automatisk videresendelse. Eksempel:

$ sudo serveradmin command mail:command = getAutoForward

mail:1080C8CF-5432-4302-B3B7-0EEFB79106AD:fwdAddress = "my-userID-1@example.net"

mail:2DD1FB33-340F-408F-8C2A-D77B0A2431C7:fwdAddress = "my-userID-2@example.net"

Læs mere

Som et alternativ kan du også bruge kommandoen set_user_mail_opts. Se man set_user_mail_opts for at læse mere om brug og indstillinger.