Mac OS X: Montering af delte mapper ved hjælp af en afp:// URL-adresse eller kommandoen mount_afp

Du kan montere en delt enhed på en AFP-server med en URL-adresse i form af afp://minserver.mitdomæne.com/Sharepoint/Mappe, eller i Terminal kan du bruge kommandoen mount_afp.

Når du klikker på en URL-adresse i formatet afp://minserver.mitdomæne.com/Sharepoint/Mappe i Mail.app eller Safari, vil Finder montere enheden med navnet SharePoint på AFP-serveren minserver.mitdomæne.com og åbne et vindue, der viser indholdet af mappen med navnet Mappe. Hvis du trækker teksten fra URL-adressen til dit skrivebord, opretter den et AFP-link, som du kan dobbeltklikke på for at åbne mappen.

Kommandoen mount_afp kan bruges i et Terminalvindue eller et shell-script til at montere en delt mappe på en AFP-server. Du kan finde flere oplysninger ved at skrive følgende kommando i et Terminalvindue:

man mount_afp

Læs mere

Oplysninger om Mac OS X v10.6 til 10.6.6

Stien, hvor den delte mappe er monteret, er forskellig i Mac OS X v10.6 til 10.6.6 sammenlignet med andre versioner af Mac OS X.

En URL-adresse, der peger på et arkiv på serveren (f.eks. afp://minserver.mitdomæne.com/Sharepoint/Mappe/Arkiv.txt), fungerer ikke. Problemet er løst i Mac OS X v10.6.7 og nyere.

I Mac OS X v10.6 til 10.6.6: Hvis målet for URL- eller mount_afp-kommandoen er en mappe i Sharepoint, vil mappen blive monteret. I Mac OS X v10.0 til 10.5 og Mac OS X v10.6.7 eller en nyere version (inklusive OS X Lion) er Sharepoint monteret.

Eksempel: afp://minserver.mitdomæne.com/Sharepoint/Mappe

Når du klikker på dette link i Mac OS X 10.0 til 10.5 og 10.6.7 eller nyere versioner, aktiverer Finder enheden Sharepoint. Den lokale sti til den delte mappe er /Volumes/SharePoint/Mappe/.

Når du klikker på dette link i Mac OS X 10.6 til 10.6.6, aktiverer Finder underbiblioteket Mappe. Den lokale sti til den delte mappe vil være /Volumes/Mappe/.

Eksempel:

mount_afp afp://minserver.mitdomæne.com/Sharepoint/Mappe /Volumes/mntpnt

I Mac OS X v10.5 og 10.6.7 eller en nyere version vil denne kommando montere volumenet SharePoint på /volumes/mntpnt. Den lokale sti til den delte mappe er /volumes/mntpnt/Mappe/.

I Mac OS X v10.6 til og med 10.6.6 vil denne kommando montere undermappen Mappe på /Volumes/mntpnt. Den lokale sti til den delte mappe er /Volumes/mntpnt/.