iMac (primo 2009): Udvendige egenskaber, porte og stik

Læs mere om de udvendige egenskaber, porte og stik på iMac-computere (primo 2009). Alle porte og stik, der beskrives i dette dokument, findes på I/O-panelet (indgang/udgang) nederst til højre på computerens bagside.

No alt supplied for Image No alt supplied for Image

Egenskaber

Indbygget mikrofon

Den interne mikrofon virker uafhængigt af alle andre lydindgange og er altid tilgængelig. Den interne mikrofon understøtter optagelse ved bitdybder på 16, 20 eller 24 bit pr. sample og ved samplinghastigheder på 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz. Lyd, der optages med mikrofonen, sendes som en stereodatastrøm med de samme data i venstre og højre kanal. Mikrofonens forstærkning kan justeres fra -16 dB til +30 dB.

Indbygget iSight-kamera

Videochat med iChat AV via en bredbåndsforbindelse, tag billeder med Photo Booth, eller optag video med iMovie HD. Kameraet har en indikator, der lyser, når iSight-kameraet er i brug.

Optisk drev med slot-loading

SuperDrive kan læse cd-rom, foto-cd'er, lyd-cd'er og dvd'er. Det kan skrive til følgende diske: CSR, cd-rw, dvd±r, dvd±rw og dvd±r dobbelt lag (DL).

Indbygget infrarød (IR) modtager til Apple Remote

Den IR-baserede Apple Remote (sælges separat) giver med den indbyggede modtager og Front Row adgang til DVD Player, iPhoto, iTunes og QuickTime Player.

I/O-porte

Apple Mini DisplayPort-videoudgangsport

Med Mini DisplayPort-videoudgangsporten kan du dublere video eller udvide størrelsen af Mac OS X-skivebordet (udvidet skrivebord) med en kompatibel DVI-skærm (Digital Visual Interface), VGA-skærm (Video Graphics Display) eller projektor via et relevant Mini DisplayPort-mellemstik:

• I forbindelse med Single-Link DVI-skærme skal du bruge Mini DisplayPort til DVI-mellemstikket (MB570Z/A).

• I forbindelse med Dual-Link DVI-skærme skal du bruge Mini DisplayPort til Dual-Link DVI-mellemstikket (MB571Z/A).

• I forbindelse med VGA-skærme eller -projektorer skal du bruge Mini DisplayPort til VGA-mellemstikket (MB572Z/A).

Skærmdublering

Med skærmdublering er det muligt at få billedet på iMac-fladskærmen vist på en ekstern skærm eller projektor.

Udvidet skrivebordstilstand

Tilslut en ekstern skærm, og brug dette område samt den indbyggede skærm til skrivebordet.

Ethernet-port (10/100/1000 Base-T)

iMac (primo 2009) har en indbygget Ethernet-port til 10Base-T/UTP, 100Base-TX og 1000Base-T Gigabit. Du kan slutte iMac til et Ethernet-kabel fra kabel- eller DSL-modem, samlingspunkt, switch eller router, eller til en anden Macintosh-computer.

Den tilsluttede enhed kan enten være 10Base-T, 100Base-T eller 1000Base-T. Porten registrerer automatisk, hvilken type enhed der er tilsluttet. Du behøver ikke bruge et Ethernet-crossover-kabel til at oprette forbindelse til andre Ethernet-enheder.

Fire USB 2.0-porte (Universal Serial Bus)

Bagsiden af en iMac (primo 2009) har i alt fire USB 2.0-kompatible porte. Du kan slutte både USB 2.0- og USB 1.1-kompatible enheder til disse porte. USB 2.0-portene understøtter overførsel af data ved lav hastighed, fuld hastighed og høj hastighed med op til henholdsvis 1,5 megabit pr. sekund (Mb/s), 12 Mb/s og 480 Mb/s.

Apple-tastaturet i aluminium er udstyret med et USB-samlingspunkt med to USB 2.0-højhastighedsporte.

Alle USB-porte bruger USB Type A-stik, der har fire ben.

Linjeindgang til lyd/optisk digital lydindgang

Linjeindgang

Den analoge lydindgang virker uafhængigt af alle andre lydindgange og er altid tilgængelig. Linjeindgangen understøtter optagelse ved bitdybder på 16, 20 eller 24 bit pr. sample og ved samplinghastigheder på 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz. Lyd optaget fra linjeindgangen sendes som en stereodatastrøm. Du kan justere linjeindgangens forstærkning fra -16 dB til +30 dB.

Ved input på 1 kHz, 1 VRMS (-3 dBFS) sinuskurve (44,1 kHz samplinghastighed, 24-bit samplingdybde, 0 dB indgangsforstærkning uden belastning) har linjeindgangen til lyd følgende nominelle specifikationer:

• Stiktype: 3,5 mm stereo

• Maks. indgangsspænding: 3 VRMS (+11,8 dBu)

• Min. indgangsspænding til fuldt output: 63 mVRMS (-21,5 dBu) ved indgangsforstærkning = +30 dB

• Indgangsimpedans: > 20 kohm

• Frekvensområde: 20 Hz til 20 kHz, +0,5 dB/-3 dB

• Signal/støjforhold (SNR): >90 dB

• Total harmonisk forvrængning + støj (THD+N): <-85 dB (0,006%)

• Kanalseparation: >85 dB

Optisk digital indgang

Den digitale lydindgang har følgende elektriske egenskaber (nominelle specifikationer), baseret på input af en 1 kHz sinuskurve ved 0 dBFS indgangsniveau, 24-bit samplingdybde og 44,1 kHz samplinghastighed (medmindre andet er specificeret herunder):

• FSI – samplinghastigheder for input: 44.1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz

• Bit pr. sample: 16, 20 eller 24

• Signal/støj-forhold (SNR): >130 dB

• Total harmonisk forvrængning + støj (THD+N): <-130 dB (0,0003%)

Lydudgang/digital lydudgang

Linje-/hovedtelefonudgang

Hovedtelefonudgangen vælges automatisk til lydoutput, hvis der ikke er en ekstern optisk digital S/PDIF-outputenhed. Hovedtelefonudgangen understøtter optagelse ved bitdybder på 16, 20 eller 24 bit pr. sample og ved samplinghastigheder på 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz. Lydstyrken for hovedtelefonudgangen kan justeres fra 0,0 dB til -64 dB.

Ved afspilning af en 1 kHz sinuskurve ved -3 dBFS spændingsniveau, 24-bit samplingdybde, 44,1 kHz samplinghastighed for output, 100 k belastning (medmindre andet er specificeret) har lydudgangen følgende nominelle specifikationer:

• Stiktype: 3,5 mm stereokombi

• Maks. udgangsstrøm: 1,6 VRMS (+6,3 dBu)

• Udgangsimpedans: <24 ohm

• Frekvensområde: 20 Hz til 20 kHz, +0,5 dB/-3 dB

• Signal/støjforhold (SNR): >90 dB

• Total harmonisk forvrængning + støj (THD+N): <-80 dB (0,007 %)

• Kanalseparation: >85 dB

Optisk digital S/PDIF-udgang

Den optiske digitale S/PDIF-udgang (Sony/Philips Digital Interface Format) vælges automatisk, når der er en optisk digital S/PDIF-enhed i den eksterne kombinationslydport. Den optiske digitale S/PDIF-udgang understøtter lydformaterne PCM (Pulse Code Modulation) og AC-3 (Arc Consistency Algorithm #3) med følgende egenskaber for stereodatastrøm:

• PCM: 16, 20 eller 24 bit pr. sample ved samplinghastigheder på 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz

• AC-3: 16 bit pr. sample ved samplinghastigheder på 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 96 kHz, 176,4 kHz eller 192 kHz

Den optiske digitale S/PDIF-udgangskanal overholder IEC 60958-3 (International Electrotechnical Commission) for digital audio-interface til hjemmebrug.

Ved afspilning af en 1 kHz sinuskurve (S/PDIF-outputformat ved 0 dBFS udgangsniveau, 44,1 kHz samplinghastighed, 24-bit samplingdybde (medmindre andet er specificeret) har den digitale lydudgang følgende nominelle specifikationer:

• Stiktype: 3,5 mm stereokombi

• Signal/støj-forhold (SNR) for digital lyd: >130 dB

• Total harmonisk forvrængning + støj (THD+N) for digital lyd: <-130 dB (0,00003 %)

FireWire-port

iMac har en FireWire 800-port, der understøttes af en OHCI (Open Host Controller Interface) FireWire-controller med FireWire 800 PHY (Physical Layer). FireWire 800-porten understøtter IEEE 1394b med en maks. datahastighed på 800 Mbps (100 MBps). iMac (primo 2009) kører med 7 W til porten.

iMac (primo 2009) understøtter funktionen computer som ekstern harddisk (TDM).