Mac Pro (ultimo 2013): Isættelse og udskiftning af hukommelse

Læs mere om, hvordan du isætter og udskifter hukommelse korrekt på Mac Pro (ultimo 2013).

På en Mac Pro (ultimo 2013) er der fire hukommelsespladser, der kan opgraderes. Der understøttes op til 64 GB hukommelse, hvis alle pladser er fyldt op med moduler af typen 1866 MHz DDR3 ECC RDIMM.

Før du opgraderer hukommelsen

Sørg for, at den hukommelse, du vil bruge, er kompatibel med computeren. Mac Pro understøtter både UDIMM-moduler uden buffer og RDIMM-moduler med registrering, men det er vigtigt, at du ikke blander disse to hukommelsestyper. Alle DIMM-moduler skal være med 240 ben og understøtte spændinger på 1,5 V eller 1,35 V. DIMM-moduler, som ikke er monteret korrekt eller ikke opfylder systemkravene, kan påvirke systemets ydeevne negativt, eller genkendes muligvis ikke. DIMM-moduler med køling understøttes ikke og kan beskadige DIMM-mekanismen.

Apple anbefaler at bruge DIMM-moduler, der er godkendt af Apple. Det frarådes at bruge DIMM-moduler fra ældre Mac Pro-computere i en ny Mac Pro. Du kan købe hukommelse fra Apple i Apple Store-butikker eller hos en Apple-autoriseret forhandler.

Se Mac Pro (ultimo 2013): Hukommelsesspecifikationer for at få yderligere oplysninger.

Sådan fjernes og isættes hukommelse

Trin 1: Fjern kabinettet

1. Inden du åbner Mac Pro-computeren, skal du slukke den ved at vælge Luk ned i Apple-menuen ().

2. Hvis computeren er varm at røre ved, skal du vente 5-10 minutter, indtil den er kølet ned.

3. Rør ved metallet på Mac Pro-computerkabinettet for at aflade statisk elektricitet.

Vigtigt! Du skal altid aflade statisk elektricitet, før du rører ved noget eller monterer komponenter inde i Mac Pro-computeren. Hvis du vil undgå at generere statisk elektricitet, skal du ikke bevæge dig rundt i rummet, før du er færdig med at montere hukommelsen og har sat kabinettet på plads på computeren igen.

4. Fjern alle kabler og strømledningen fra Mac Pro. Hukommelsen må ikke monteres, når computeren er tilsluttet strøm.

5. Skub kabinetlåsen til højre for at låse kabinettet op.

6. Tag kabinettet af computeren ved at løfte det lige op. Læg det forsigtigt til side.

7. DIMM-pladserne er nu synlige fra venstre og højre side af I/O-panelet.

Trin 2: Sådan fjernes eksisterende DIMM-moduler

Mac Pro-computeren leveres med DIMM-moduler monteret på nogle eller alle DIMM-pladser. Inden du opgraderer hukommelsen, skal du muligvis fjerne nogle eller alle DIMM-moduler. Se tabellen nedenfor for at finde ud af, hvordan Mac Pro-computeren er konfigureret, samt hvilke DIMM-moduler du skal fjerne og udskifte for at få en anbefalet hukommelseskonfiguration. Se de nummererede trin under tabellen for at finde de enkelte DIMM-pladsers placering.

Vigtigt! Alle DIMM-moduler er af typen 1866 MHz DDR3 ECC. Undgå at blande UDIMM- og RDIMM-moduler.

Samlet hukommelse

DIMM-plads 1

DIMM-plads 2

DIMM-plads 3

DIMM-plads 4

12 GB

4 GB ECC UDIMM

4 GB ECC UDIMM

4 GB ECC UDIMM

16 GB

4 GB ECC UDIMM

4 GB ECC UDIMM

4 GB ECC UDIMM

4 GB ECC UDIMM

32 GB

8 GB ECC UDIMM

8 GB ECC UDIMM

8 GB ECC UDIMM

8 GB ECC UDIMM

64 GB

16 GB ECC RDIMM

16 GB ECC RDIMM

16 GB ECC RDIMM

16 GB ECC RDIMM

Fjern DIMM-modulerne ved hjælp af disse trin.

1. Der er i alt fire DIMM-pladser – to til venstre og to til højre på Mac Pro-computerens I/O-panel.

2. Få adgang til DIMM-pladserne via frigørelseshåndtaget til RAM-holderen (identificeret ved en hvid trekant (A) øverst på bagsiden af hvert DIMM-modul). Skub og løft håndtaget op. Håndtaget skal skubbes tilbage og op, så DIMM-pladserne løsnes og svinges ud, og det er let at komme til dem. Tryk ikke overdrevet hårdt på frigørelseshåndtaget, da du risikerer at beskadige låsen.

3. Find det eller de DIMM-moduler, du vil fjerne. Pladserne er nummereret 1-4 (B). Brug tommel- og pegefinger på begge hænder til at tage forsigtigt fat i begge ender af DIMM-modulet, og fjern DIMM-modulet ved at trække DIMM-modulet lige ud af DIMM-pladsen. DIMM-modulet må ikke vrides eller tvinges ud af pladsen, da det ellers kan blive beskadiget. Fjern først de ydre DIMM-moduler for at gøre de indre DIMM-moduler lettere at fjerne.

4. Læg de fjernede DIMM-moduler i en antistatisk pose.

Trin 3: Sådan monteres DIMM-moduler

Hvert DIMM-modul (F) har et indhak (E), der skal være på linje med tappen (D) inde i DIMM-pladsen (C). Bemærk: Tappen/indhakket sidder forskellige steder på de to sider af computeren.

1. Find DIMM-pladsen tættest på computerens indre, og kontroller, at der ikke er noget DIMM-modul.

2. Brug eventuelt en dåse med trykluft til at blæse støv og andre urenheder væk fra DIMM-pladsen. Bemærk: Du skal holde spraydåsen lodret for at undgå at sprøjte væske ind i DIMM-pladsen.

3. Hold forsigtigt fast i DIMM-modulets ender, og indsæt modulet på pladsen. Sørg for, at DIMM-modulet er korrekt placeret vandret, før der trykkes på det.

4. Indsæt DIMM-modulet i den vinkel, der er bestemt af den åbne DIMM-mekanisme.

5. Indsæt det forsigtigt, indtil DIMM-modulets nederste kant berører guldkontakterne, og tryk derefter lidt hårdere for at sætte DIMM-modulet helt på plads.

• Du må IKKE tvinge DIMM-modulet på plads. Hvis DIMM-modulet ikke umiddelbart kan sættes på plads, skal du kontrollere, om tappen (D) og indhakket (E) er ud for hinanden.

• DIMM-modulet må IKKE vrikkes på plads.

• DIMM-moduler må IKKE indsættes, mens DIMM-mekanismen er i låst position.

• DIMM-modulet må IKKE bøjes eller vrides, når det sættes på plads.

6. Tryk RAM-holderen tilbage på plads, når alle DIMM-moduler er monteret.

Trin 4: Sådan monteres kabinettet igen

1. Sænk forsigtigt kabinettet ned over Mac Pro, mens du passer på ikke at røre ved printpladerne.

2. Det kan være nødvendigt at skubbe kabinettet forsigtigt ned, før det sidder helt på plads.

3. Når kabinettet er helt på plads, skal du skubbe kabinetlåsen til venstre for at låse kabinettet.

4. Hvis kabinetlåsen ikke bevæger sig helt til venstre, skal du kontrollere, at kabinettet er korrekt monteret og sidder helt på plads, og derefter prøve igen.

5. Du kan nu tilslutte strømledningen, skærmen og andre eksterne enheder. Tænd Mac Pro-computeren, og kontroller, om systemet virker korrekt.

Hvis din Mac ikke starter korrekt efter montering af hukommelse, har du muligvis blandet UDIMM- og RDIMM-moduler. Hvis du blander UDIMM- og RDIMM-moduler, kommer der en lyd for hukommelsesfejl, når du tænder computeren. Tjek hukommelseskravene for din Mac.

Hvis din Mac bipper under start

Hvis din computer registrerer et problem med hukommelsen (RAM), kan du muligvis høre følgende lyde.

Ét bip hvert 5. sekund

Din Mac kan ikke finde nogen hukommelse (RAM). Hvis du for nylig har tilføjet eller udskiftet hukommelse, skal du sørge for, at hukommelsen er installeret korrekt.

Tre bip, derefter en pause på 5 sekunder (gentages)

Hukommelsen i din Mac bestod ikke integritetskontrollen. Hvis du har tilføjet eller udskiftet hukommelse, skal du sørge for, at hukommelsen er installeret korrekt.

Kontrol af hukommelse

Brug nedenstående trin for at sikre, at hukommelsen er monteret korrekt, og at den genkendes af Mac Pro.

1. Vælg Om denne Mac i Apple-menuen ().

2. Klik på Mere info. Et vindue med generelle oplysninger om din Mac vises.

3. Klik på knappen Systemrapport for at se flere oplysninger om den hukommelse, der er monteret i computeren.

4. Klik på fanen Hukommelse.

5. Kontroller, om den monterede hukommelse vises, som den skal. På billedet nedenfor er DIMM-modulerne markeret (DIMM1, DIMM2, DIMM3, DIMM4), så du kan finde de tilsvarende DIMM-moduler, der er mærket 1, 2, 3 og 4 nederst på DIMM-mekanismen.

6. Hvis en eller flere af de pladser, som du har monteret hukommelse på, vises som tomme, skal du lukke computeren og følge trinnene igen for at kontrollere, om hukommelsen er monteret korrekt. Se Mac Pro (ultimo 2013): Hukommelsesspecifikationer for at kontrollere, om hukommelsen opfylder Mac Pro-computerens krav.

7. Hvis du bliver ved med at have problemer med den monterede hukommelse, skal du kontakte Apple-support for at få mere at vide om supportmulighederne.