Om iPadOS-opdateringer

iPadOS er Apples effektive operativsystem med et nyt navn for at anerkende den karakteristiske oplevelse ved iPad. iPadOS bygger på det samme fundament som iOS og tilføjer nye effektive indstillinger og intuitive funktioner, der er specifikke for den store skærm på og alsidigheden ved iPad. Denne opdatering byder på nye måder at arbejde med flere apps på, præsenterer mere information på et øjeblik på en nydesignet hjemmeskærm, gør brugen af Apple Pencil endnu mere lydhør sammen med en ny måde at lave markeringer på med det samme, byder på en ny dramatisk Mørk tilstand, tillader en enkel måde til at logge ind på websteder, der beskytter din anonymitet, og indeholder nye værktøjer til redigering og visning af dine billeder. iPadOS er hurtigere og mere lydhør med optimeringer på tværs af systemet.

Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.7

iPadOS 13.7 indeholder fejlrettelser til din iPad.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.6.1

iPadOS 13.6.1 løser et problem, hvor unødvendige systemdataarkiver muligvis ikke slettes automatisk, når den tilgængelige lagringsplads er lav, og inkluderer andre fejlrettelser til din iPad.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.6

iPadOS 13.6 introducerer lokale nyheder i dit feed I dag i Apple News og inkluderer fejlrettelser og forbedringer til din iPad.

Apple News

• Lokale nyheder i feedet I dag giver omfattende dækning af San Francisco, San Francisco Bay Area, Los Angeles, Houston og New York City

• Du kan få flere historier fra lokale nyhedsudbydere, hvis du abonnerer på Apple News+

• Dit daglige nyhedsbrev fra Apple News kan nu tilpasses med historier, der afspejler dine interesser

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og andre forbedringer.

• Tilføjer en ny indstilling til valg af, om opdateringer automatisk skal downloades til din enhed, når du er på Wi-Fi

• Løser et problem, der kan forårsage, at apps ikke reagerer, når data synkroniseres fra iCloud Drive

• Løser et problem, der kan få softwaretastaturet til at dukke op uventet, når visse hardwaretastaturer fra tredjeparter er tilsluttet

• Løser et problem, der kan forårsage, at japanske hardwaretastaturer er forkert tilknyttet som et amerikansk tastatur

• Løser stabilitetsproblemer ved adgang til Kontrolcenter, når Assistive Touch var slået til

• Giver administratorer en mekanisme til at specificere domæner, der skal udelukkes fra trafik, som udføres af VPN-forbindelser, der altid er slået til

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.5.1

iPadOS 13.5.1 indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.5

iPadOS 13.5 fremskynder adgangen til kodefeltet på enheder med Face ID, når du har et mundbind på, og introducerer en mulighed for at styre automatisk fremhævelse af videofliser i FaceTime-gruppeopkald. Denne opdatering indeholder fejlrettelser og andre forbedringer.

Face ID og kode

• Forenklet oplåsningsproces for enheder med Face ID, når du har et mundbind på

• Kodefeltet vises automatisk efter at have skubbet op fra bunden af ​​låseskærmen, når du har et mundbind på

• Fungerer også, når der godkendes med App Store, Apple Books, Apple Pay, iTunes og andre apps, som understøtter login med Face ID

FaceTime

• Mulighed for at styre automatisk fremhævelse i FaceTime-gruppesamtaler, så videofliser ikke ændrer størrelse, når en deltager taler

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og andre forbedringer.

• Løser et problem, hvor brugere kan se en sort skærm, når de forsøger at afspille streamingvideo fra visse websteder

• Løser et problem i deleark, hvor forslag og handlinger muligvis ikke indlæses

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.4.1

iPadOS 13.4.1 indeholder fejlrettelser til din iPad.

• Løser et problem, hvor enheder, der kører iPadOS 13.4, ikke kunne deltage i FaceTime-opkald med enheder, der kører iOS 9.3.6 og tidligere versioner eller OS X El Capitan 10.11.6 og tidligere versioner

• Løser et problem på iPad Pro 12,9" (4. generation) og iPad Pro 11" (2. generation), hvor lommelygten muligvis ikke tændes efter tryk på lommelygteknappen i Kontrolcenter eller på låseskærmen

• Løser en fejl med appen Indstillinger, hvor valg af Bluetooth fra hurtighandlingsmenuen på hjemmeskærmen mislykkes

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.4

iPadOS 13.4 introducerer understøttelse af mus og pegefelt med iPad for større præcision og navigation i systemet med Multi-Touch-bevægelser og tilføjer iCloud Drive-mappedeling fra appen Arkiver samt nye Memoji-klistermærker. Denne opdatering omfatter også fejlrettelser og forbedringer.

Understøttelse af mus og pegefelt

• Helt nyt markørdesign fremhæver appsymboler på hjemmeskærmen og i Dock samt knapper og betjeningsmuligheder i apps

• Understøttelse af Magic Keyboard til iPad på iPad Pro 12,9" (3. generation eller nyere modeller) og iPad Pro 11" (1. generation eller nyere modeller)

• Understøttelse af Magic Mouse, Magic Mouse 2, Magic Trackpad og Magic Trackpad 2 samt Bluetooth- og USB-mus fra tredjeparter

• Multi-Touch-bevægelser på Magic Keyboard til iPad og Magic Trackpad 2 giver dig mulighed for at rulle, skubbe mellem appområder, gå til hjemmeskærmen, få adgang til Appskifter, zoome ind eller ud, trykke for at klikke, anvende sekundært klik (højreklikke) og skubbe mellem sider

• Multi-Touch-bevægelser på Magic Mouse 2 giver dig mulighed for at rulle, anvende sekundært klik (højreklikke) og skubbe mellem sider

Arkiver

• iCloud Drive-mappedeling fra appen Arkiver

• Funktioner, som begrænser adgangen, så den kun gælder de personer, du inviterer, eller som giver adgang til alle med mappelinket

• Tilladelser til at vælge, hvem der kan foretage ændringer og overføre arkiver, og hvem der kun kan se og downloade arkiver

Memoji

• Ni nye Memoji-klistermærker, inklusive smilende ansigt med hjerter, sammentrykkede hænder og ansigt i festhumør

Mail

• Altid synlige betjeningsmuligheder til at slette, flytte, svare på eller skrive en meddelelse i samtalevisning

• Svar på krypterede e-mails krypteres automatisk, når du har konfigureret S/MIME

App Store med Apple Arcade

• Understøttelse af universelle køb gør det muligt at bruge et enkelt køb i en deltagende app på tværs af iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV

• Nyligt spillede arkadespil vises på fanen Arcade, så du kan fortsætte med at spille på iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV

• Listevisning for Se alle spil

Augmented reality (AR)

• AR Quick Look understøtter lydafspilning i USDZ-arkiver

Tastatur

• Direkte konvertering af zhuyin omdanner automatisk zhuyin til de korrekte tegn uden tryk på mellemrumstasten for at konvertere tekst eller vælge kandidater

• Direkte konvertering af japansk omdanner automatisk hiragana til de korrekte tegn uden tryk på mellemrumstasten for at konvertere tekst eller vælge kandidater

• Understøttelse af tekstforudsigelser for arabisk

• Tastaturlayout for schweizisk tysk understøttet på iPad Pro 12,9"

• Skærmtastaturlayout på iPad Pro 12,9" matcher nu Smart Keyboard

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og andre forbedringer. Denne opdatering:

• Løser et problem i Kamera, hvor søgeren muligvis vises som en sort skærm efter åbning

• Løser et problem, hvor Fotos kan se ud til at bruge overskydende lagringsplads

• Løser et problem i Fotos, der kan forhindre deling af et billede til Beskeder, hvis iMessage er slået fra

• Løser et problem i Mail, hvor meddelelser ikke vises i rækkefølge

• Løser et problem i Mail, hvor samtalelisten muligvis viser tomme rækker

• Løser et problem, hvor Mail kan gå ned, når du trykker på knappen Del i Vis

• Løser et problem i Indstillinger, hvor mobildata muligvis vises forkert som slået fra

• Løser et problem i Safari, hvor websider muligvis ikke bliver inverteret, når både Mørk tilstand og Smart inverter er slået til

• Løser et problem, hvor tekst kopieret fra webindhold i en tredjepartsapp kan forekomme usynlig, når den indsættes, hvis Mørk tilstand er slået til

• Løser et problem i Safari, hvor en CAPTCHA-rude kan blive vist forkert

• Løser et problem, hvor Påmindelser muligvis ikke sender nye notifikationer om en forsinket tilbagevendende påmindelse, før den er markeret som afsluttet

• Løser et problem, hvor Påmindelser kan sende notifikationer om afsluttede påmindelser

• Løser et problem, hvor iCloud Drive ser ud til at være tilgængelig i Pages, Numbers og Keynote, selv når der ikke er logget ind

• Løser et problem i Apple Music, hvor musikvideoer muligvis ikke streames i høj kvalitet

• Løser et problem i appen Hjem, hvor et tryk på en aktivitetsnotifikation fra et sikkerhedskamera kan åbne en anden optagelse

• Løser et problem, hvor Genveje muligvis ikke vises, når du trykker på menuen Del fra et skærmbillede

• Forbedrer det burmesiske tastatur, så tegnsætningssymboler nu er tilgængelige fra tal og symboler

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.3.1

iPadOS 13.3.1 indeholder fejlrettelser og forbedringer. Denne opdatering:

• Løser et problem i Kommunikationsgrænser, der kunne tillade, at en kontakt tilføjes, uden at koden til Skærmtid indtastes

• Løser et problem med Mail, der kan få fjernbilleder til at blive indlæst, selv når indstillingen "Indlæs fjernbilleder" er slået fra

• Løser et problem, der kan forårsage, at flere fortryd-dialogbokse vises i Mail

• Løser et problem, hvor push-notifikationer ikke kunne leveres via Wi-Fi

• Introducerer understøttelse af indisk-engelske Siri-stemmer til HomePod

Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.3

iPadOS 13.3 indeholder forbedringer, fejlrettelser og yderligere børnesikring til Skærmtid.

Skærmtid

• Nye børnesikringsmuligheder giver flere kommunikationsgrænser for, hvem børn kan ringe til, bruge FaceTime med eller sende en besked til

• Kontaktlisten for børn lader forældre administrere de kontakter, der vises på børns enheder

Apple News

• Nyt layout for historier i Apple News+ fra The Wall Street Journal og andre førende aviser

• Du kan nemt markere Synes om eller Synes ikke om på historier med et tryk

Værdipapirer

• Historier fra Apple News er nu tilgængelige på engelsk og fransk i Canada

• Fortsæt med at læse med links til relaterede historier eller flere historier fra samme publikation

• "Breaking"- og "Opdateres løbende"-mærker til Populære artikler

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og andre forbedringer. Denne opdatering:

• Muliggør oprettelse af et nyt videoklip, når du tilpasser varigheden af en video i Fotos

• Tilføjer understøttelse af NFC-, USB- og Lightning FIDO2-kompatible sikkerhedsnøgler i Safari

• Løser problemer i Mail, der kan forhindre download af nye meddelelser

• Løser et problem, der forhindrede sletning af meddelelser på Gmail-konti

• Løser problemer, der kan forårsage, at der vises forkerte tegn i meddelelser og duplikering af sendte meddelelser på Exchange-konti

• Løser et problem, hvor markøren muligvis ikke bevæger sig, efter mellemrumstasten er holdt nede

• Løser et problem, der kan få skærmbilleder til at se slørede ud, når de sendes via Beskeder

• Løser et problem, hvor beskæring eller brug af Markering på skærmbilleder muligvis ikke gemmes i Fotos

• Løser et problem, hvor memooptagelser muligvis ikke kan deles med andre lydapps

• Løser et problem, hvor indstillingen for mobildata muligvis ikke korrekt vises som slået fra

• Løser et problem, der forhindrede, at Mørk tilstand kunne slås fra, når Smart inverter var slået til

Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.2.3

iPadOS 13.2.3 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPad. Denne opdatering:

• Løser et problem, hvor systemsøgning og søgning i Mail, Arkiver og Noter muligvis ikke virker

• Løser et problem, hvor billeder, links og andre bilag muligvis ikke vises på infovisningen i Beskeder

• Løser et problem, der kunne forhindre apps i at downloade indhold i baggrunden

• Løser problemer, der kan forhindre Mail i at hente nye meddelelser og undlade at inkludere og citere originalt meddelelsesindhold på Exchange-konti

Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.2.2

iPadOS 13.2.2 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPad. Denne opdatering:

• Løser et problem, der kan få apps til at afslutte uventet, når de kører i baggrunden

• Løser et problem, der gjorde, at svar på S/MIME-krypterede e-mailmeddelelser mellem Exchange-konti var ulæselige

• Løser et problem, hvor brug af Kerberos SSO-tjenesten i Safari kan vise en godkendelsesprompt

• Løser et problem, hvor opladningen kan blive afbrudt på Yubikey Lightning-drevet tilbehør

Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.2

iPadOS 13.2 introducerer opdaterede og yderligere emojis, understøttelse af Meddel beskeder på AirPods, understøttelse af AirPods Pro, Sikker HomeKit-video, HomeKit-kompatible routere og nye Siri-anonymitetsindstillinger. Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og forbedringer.

Emojis

• Mere end 70 nye eller opdaterede emojis med blandt andet dyr, mad, aktiviteter, ny emoji for tilgængelighed, kønsneutral emoji og valg af hudfarve for par-emoji

Understøttelse af AirPods

• Meddel beskeder med Siri for at læse dine indgående beskeder højt i dine AirPods

• Understøttelse af AirPods Pro

Appen Hjem

• Sikker HomeKit-video giver dig mulighed for privat optagelse, lagring og visning af krypteret video fra dine sikkerhedskameraer og kan registrere personer, dyr og køretøjer

• Med HomeKit-kompatible routere kan du styre, hvad dit HomeKit-tilbehør kommunikerer med via internettet eller i dit hjem

Siri

• Anonymitetsindstillinger, der giver dig mulighed for at vælge, om du vil hjælpe med at forbedre Siri og Diktering ved at give Apple tilladelse til at lagre lyd fra dine interaktioner med Siri og Diktering

• Mulighed for at slette din historik for Siri og Diktering fra Siri-indstillinger

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og andre forbedringer. Denne opdatering:

• Løser et problem, der kan forhindre adgangskoder i at blive udfyldt automatisk i tredjepartsapps

• Løser et problem, der kan forhindre tastaturet i at blive vist, når du bruger Søg

• Løser et problem, hvor Beskeder kun sendte en enkelt notifikation, selvom indstillingen Gentag advarsler var slået til

• Løser et problem, hvor Beskeder muligvis viser et telefonnummer i stedet for et kontaktnavn

• Løser et problem, der fik Kontakter til at åbne med den tidligere åbnede kontakt i stedet for kontaktlisten

• Løser et problem, der kan forhindre Markering-noter i at blive gemt

• Løser et problem, hvor gemte noter midlertidigt kunne forsvinde

• Løser et problem, hvor iCloud-sikkerhedskopi muligvis ikke fuldføres efter at have trykket på Sikkerhedskopier nu i Indstillinger

• Forbedrer ydeevnen, når du bruger AssistiveTouch til at slå Appskifter til

Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.1.3

iPadOS 13.1.3 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPad. Denne opdatering:

• Løser et problem, der kan forhindre åbning af en mødeinvitation i Mail

• Løser et problem, hvor memooptagelser muligvis ikke downloades efter gendannelse fra iCloud-sikkerhedskopi

• Løser et problem, hvor apps muligvis ikke kan downloades, når de gendannes fra iCloud-sikkerhedskopi

• Sikrer en mere stabil forbindelse for Bluetooth-høreapparater og -headsets

• Adresserer startydeevnen for apps, der bruger Game Center

Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.1.2

iPadOS 13.1.2 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPad. Denne opdatering:

• Retter en fejl, hvor statuslinjen for iCloud-sikkerhedskopi kunne fortsætte med at blive vist efter en fuldført sikkerhedskopiering

• Løser et problem, hvor genveje ikke kunne køres fra HomePod

Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS 13.1.1

iPadOS 13.1.1 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPad. Denne opdatering:

• Løser problemer, der kunne forhindre gendannelse af iPad fra sikkerhedskopier

• Løser et problem, der kan få batteriet til at aflades hurtigere

• Løser et problem, hvor Safari-søgeforslag kan blive slået til igen, selvom de slås fra

• Løser et problem, der kan få Påmindelser til at synkronisere langsomt

• Løser et sikkerhedsproblem for tastaturapps fra tredjeparter

Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i softwareopdateringer fra Apple på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222

iPadOS

Hjemmeskærmen

• I dag-widgets på hjemmeskærmen for et hurtigt overblik over oplysninger

• Et nyt layout med plads til endnu flere apps på hver side

Multitasking

• Slide Over med understøttelse af flere apps for at få adgang til dine yndlingsapps hvor som helst fra i iPadOS og hurtigt skifte mellem dem

• Flere vinduer fra en enkelt app i Split View for at arbejde med to dokumenter, noter eller e-mails side om side

• Forbedrede Spaces for at åbne den samme app på tværs af flere områder

• App-Exposé for hurtigt at se alle de åbne vinduer for en app

Apple Pencil

• Lavere latenstid med Apple Pencil, så den føles mere lydhør end nogensinde

• Redesignet værktøjspalet med et frisk nyt look, nye værktøjer og muligheden for at trække til enhver side af skærmen

• En ny bevægelse til at markere noget med et skub fra nederste højre eller venstre hjørne af skærmen med Apple Pencil

• En ny helsidesmulighed til at markere hele websider, Mail-meddelelser, iWork-dokumenter og kort

Tekstredigering

• Træk direkte i rullepanelet for hurtigt at navigere i lange dokumenter, websider og e-mailsamtaler

• Hurtigere og mere præcis markørnavigation – bare flyt den hen, hvor du vil

• Forbedringer af tekstvalg for nemmere valg ved blot at trykke og skubbe på teksten

• Nye bevægelser for Klip, Kopier og Indsæt – klem ind én gang med tre fingre for at kopiere, to gange for at klippe og klem ud med tre fingre for at indsætte

• Fortryd på tværs af iPadOS ved blot at trykke to gange med tre fingre

QuickType

• Nyt flydende tastatur, der giver mere plads til dit indhold – træk det, hvorhen du vil

• Med QuickPath på det flydende tastatur kan du skubbe for at skrive og nemt skrive med én hånd

Skrifter

• Tilpassede skrifter er tilgængelige fra App Store til brug i dine yndlingsapps

• Styring af skrifter i Indstillinger

Arkiver

• Eksterne drev understøttet i Arkiver for at få adgang til og administrere arkiver på et USB-drev, et SD-kort eller en harddisk

• SMB-understøttelse til at oprette forbindelse til en server på arbejdet eller en hjemme-pc

• Lokal lagringsplads til at oprette mapper på det lokale drev og tilføje dine yndlingsarkiver

• Kolonne for at gå ned i indlejrede mapper

• Eksempelvindue med eksempelvisninger af arkiver i høj opløsning, rige metadata og hurtige handlinger

• Understøttelse af Pak og Udpak til oprettelse og udvidelse af .zip-arkiver

• Nye tastaturgenveje til at administrere dine arkiver endnu hurtigere med et eksternt tastatur

Safari

• Browsing som på en computer i Safari med websteder, der automatisk er optimeret til den store iPad-skærm med Multi-Touch

• Webplatforme som Squarespace, WordPress og Google Docs understøttes nu

• Downloadadministrator for hurtigt at få adgang til downloads og kontrollere status for et arkiv, du downloader

• Over 30 nye tastaturgenveje til at navigere endnu hurtigere på nettet med et eksternt tastatur

• Opdateret startside med favoritter, ofte besøgte websteder, senest besøgte websteder og Siri-forslag

• Se muligheder i det smarte søgefelt for hurtig adgang til betjeningsmuligheder for tekststørrelse, læseroversigt og indstillinger for hvert websted

• Indstillinger for hvert websted for at vælge læseroversigt og slå indholdsblokering samt kamera-, mikrofon- og lokalitetsadgang til for individuelle websteder

• Mulighed for at ændre størrelse ved overførsel af billeder

Mørk tilstand

• Et nyt smukt mørkt farveskema, der giver en fantastisk visningsoplevelse, især i omgivelser med svagt lys

• Kan planlægges til at tænde automatisk ved solnedgang eller på et bestemt tidspunkt, eller kan slås til fra Kontrolcenter

• Fire nye systembaggrunde, der automatisk skifter udseende med Lys og Mørk tilstand

Fotos

• En helt ny fane kaldet Fotos med en udvalgt visning af dit bibliotek, der gør det nemt at finde, genopleve og dele dine fotos og videoer

• Effektive nye billedredigeringsværktøjer, der gør det nemmere at redigere, justere og gennemgå billeder på et øjeblik

• Videoredigering med over 30 nye værktøjer, inklusive Roter, Beskær og Forbedring

Log ind med Apple

• En anonym måde til at logge ind på deltagende apps og websteder med det Apple-id, du allerede har

• Enkel kontoindstilling med kun dit navn og din e-mailadresse

• Skjul min e-mail for at dele en unik e-mailadresse, der automatisk videresendes til dig

• Indbygget tofaktorgodkendelse for at beskytte din konto

• Ingen sporing eller profilering fra Apple, når du bruger dine yndlingsapps

App Store med Arcade

• Ubegrænset adgang til banebrydende nye spil med ét abonnement – ingen annoncer eller yderligere køb

• En helt ny fane kaldet Arcade i App Store til at gennemse de nyeste spil, personlige anbefalinger og eksklusivt redaktionelt indhold

• Kan spilles på iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV

• Mulighed for at downloade store apps over din mobilforbindelse

• Mulighed for at se tilgængelige appopdateringer eller slette apps fra siden Konto

• Understøttelse af arabisk og hebraisk

Kort

• Et helt nyt kort, der udrulles i USA, med bredere vejdækning, forbedret adressepræcision, bedre understøttelse til fodgængere og mere detaljeret landdækning

• Se dig omkring giver dig mulighed for at udforske byer gennem interaktive 3D-oplevelser i høj opløsning

• Samlinger til lister over steder, du elsker og nemt kan dele med venner og familie

• Favoritter til hurtig og nem navigation til de steder, du besøger dagligt

Påmindelser

• Helt nyt design med mere effektive og intelligente måder at oprette og organisere påmindelser på

• Hurtig værktøjslinje til at føje datoer, steder, flag, bilag og andet til påmindelser

• Nye smarte lister – I dag, Planlagt, Med flag og Alle – for nemt at holde styr på kommende påmindelser

• Underopgaver og grupperede lister til at organisere dine påmindelser

Siri

• Mere naturlig Siri-stemme, især i længere sætninger

• Personlige Siri-forslag i Apple Podcasts, Safari og Kort

• Over 100.000 liveradiostationer fra hele verden tilgængelig med Siri

Genveje

• Appen Genveje er nu indbygget

• Foreslåede automatiseringer i Galleri tilpasset din daglige rutine

• Personlige automatiseringer og automatiseringer til hjem til automatisk kørsel af genveje baseret på udløsere

• Understøttelse af appen Hjem til genveje som avancerede handlinger på fanen Automatisering

Memoji og Beskeder

• Nye Memoji-tilpasningsmuligheder, herunder nye frisurer, hovedbeklædning, makeup og piercinger

• Memoji-klistermærkepakker i Beskeder, Mail og tredjepartsapps og tilgængelige på iPad mini 5, iPad (5. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation) og alle iPad Pro-modeller

• Dit navn og billede, eller endda Memoji, deles nu eventuelt med dine venner

• Søgeforbedringer for nemt at finde beskeder med intelligente forslag og kategorisering af resultater

Augmented reality (AR)

• People Occlusion, hvormed apps kan placere virtuelle objekter naturligt foran eller bag personer, der bruger iPad Pro (2018), iPad Air (2018), iPad mini 5

• Motion Capture, hvormed apps kan tyde en persons kropsposition og bevægelse, så du kan animere en karakter eller interagere med virtuelle objekter ved hjælp af iPad Pro (2018), iPad Air (2018), iPad mini 5

• Ansigtssporing for AR-indhold på op til 3 ansigter ad gangen, så du kan have det sjovt med dine venner ved hjælp af iPad Pro (2018)

• AR Quick Look til at se og interagere med flere AR-objekter på samme tid

Mail

• Bloker afsender for at flytte alle e-mails fra en blokeret afsender direkte til papirkurven

• Slå lyd fra for tråden for at stoppe notifikationer om en alt for aktiv e-mailtråd

• Formatlinje med nem adgang til RTF-formateringsværktøjer og bilag af enhver art

• Skriftunderstøttelse af alle systemskrifter samt nye skrifter, du downloader fra App Store

Noter

• Gallerivisning med dine noter som visuelle miniaturer, der hjælper dig med at finde den note, du har brug for

• Delte mapper til at samarbejde med andre, der giver dem adgang til hele mapper med noter

• Mere effektiv søgning efter visuel genkendelse af billeder inde i dine noter og tekst i emner, du har scannet

• Nye tjeklistemuligheder for nemt at omarrangere tjeklistepunkter, indrykke dem eller automatisk flytte afkrydsede punkter til bunden af listen

Apple Music

• Tidssynkroniserede sangtekster gør det sjovere at lytte med perfekt timede sangtekster

• Over 100.000 liveradiostationer fra hele verden

Skærmtid

• 30-dages brugsdata for at sammenligne tal fra Skærmtid over de foregående uger

• Kombinerede grænser for at inkludere flere appkategorier, specifikke apps eller websteder i én grænse

• Muligheden "Et minut mere" for hurtigt at gemme dit arbejde eller logge ud af et spil, når en grænse i Skærmtid nås

Anonymitet og sikkerhed

• Lokalitetstilladelsen Tillad en gang med mulighed for kun at dele din lokalitet med apps én gang

• Med advarsler om baggrundssporing får du nu besked, når en app bruger din lokalitet i baggrunden

• Wi-Fi- og Bluetooth-forbedringer hjælper med at forhindre apps i at få adgang til din lokalitet uden dit samtykke

• Med betjeningsmuligheder for lokalitetsdeling kan du nemt udelade lokalitetsdata, når du deler billeder

Systemoplevelse

• Valg af Wi-Fi-netværk og Bluetooth-tilbehør i Kontrolcenter

• En redesignet, diskret lydstyrkebetjeningsmulighed øverst i midten

• Helsidesskærmbilleder af websider, Mail-meddelelser, iWork-dokumenter og kort

• Redesignet deleark med intelligente forslag til at dele indhold med blot et par tryk

• Deling af lyd for to sæt AirPods, Powerbeats Pro, Beats Solo3, BeatsX og Powerbeats3 for at dele en enkelt lydstream

• Dolby Atmos-afspilning for en spændende surroundsound-oplevelse fra indhold med Dolby Atmos-, Dolby Digital- eller Dolby Digital Plus-lydspor på iPad Pro (2018)

Sprogunderstøttelse

• Understøttelse af 38 nye tastatursprog

• Tekstforudsigelse på kantonesisk, hollandsk, hindi (devanagari), hindi (latin), najdi-arabisk, svensk og vietnamesisk tastatur

• Separate emoji- og globustaster gør det nemmere hurtigt at skifte mellem sprog og vælge emoji

• Automatisk sproggenkendelse til diktering

• Understøttelse af tosproget ordbog på thai og engelsk samt vietnamesisk og engelsk

Kina (fastlandet)

• En dedikeret QR-kodefunktion i Kamera, tilgængelig fra Kontrolcenter, for forbedret QR-kodeydeevne, en lommelygteindstilling og forbedret anonymitet

• Junction-visning i Kort til chauffører på det kinesiske fastland, så det bliver nemmere at navigere komplekse vejsystemer

• Justerbart håndskriftsområde på det kinesiske tastatur

• Kantonesiske forudsigelser på tastaturer for cangjie, sucheng, strøg og håndskrift

Indien

• Helt nye indisk-engelske mandlige og kvindelige Siri-stemmer

• Understøttelse af alle 22 officielle indiske sprog med tilføjelsen af ​​15 nye tastatursprog

• Tosproget tastatur til hindi (latin) og engelsk, inklusive tekstforudsigelser

• Tekstforudsigelser på tastaturet for hindi (devanagari)

• Nye indiske sprogsystemskrifter til gujarati, gurmukhi, kannada og odia for større klarhed og lethed ved læsning i apps

• 30 nye dokumentskrifter til assamese, bangla, gujarati, hindi, kannada, malayalam, marathi, nepalesisk, odia, punjabi, sanskrit, tamil, telugu og urdu

• Kontakter med hundredvis af nye relationsetiketter for at hjælpe med at mærke dine kontakter mere præcist

Stemmekontrol

• En ny måde at styre dine iOS-enheder på, helt med din stemme

• Omfattende navigation udelukkende med din stemme for at åbne apps, søge på nettet, trykke, skubbe, klemme, zoome, trykke på knappen Hjem og meget andet

• Nøjagtig diktering ved hjælp af Siri-talegenkendelse

• RTF-redigering for at foretage rettelser kun med din stemme, eller vælg blandt ord- og emoji-forslag

• Tilpassede ord, såsom juridiske eller medicinske termer, for at sikre, at Stemmekontrol genkender ord, du almindeligvis bruger

• Problemfri overgange fra tekstdiktering til stemmekommandoer

• Opmærksomhed for at holde Stemmekontrol slået fra, når du drejer hovedet væk fra True Depth-kameraet på understøttede iPhone-modeller

• Behandling på enheden, så dine personlige data holdes private

Ydeevne

• Op til 2 gange hurtigere appåbning*

• Op til 30 procent hurtigere Face ID-oplåsning på iPad Pro 11", iPad Pro 12,9" (3. generation)**

• 60 procent mindre appopdateringer i gennemsnit*

• Op til 50 procent mindre apps fra App Store*

Andre funktioner og forbedringer

• Lav datafunktion for at reducere dit dataforbrug over mobilnetværk eller specifikke Wi-Fi-netværk, du vælger

• Understøttelse af trådløse PlayStation 4- og Xbox-controllere

• Find min iPhone og Find mine venner kombineret i en enkelt app med mulighed for at lokalisere en manglende enhed, selvom den ikke kan oprette forbindelse til et Wi-Fi- eller mobilnetværk

• Læsemål i Apple Books, der hjælper med at gøre læsning til en daglig vane

• Indstillinger i Apple News+ for at fjerne downloadede udgaver, følge en titel eller gennemse bagkataloget fra knappen Mere i afsnittet Mine magasiner

• Appen Værdipapirer med virksomhedshistorier fra Apple News+

• Kalender understøtter tilføjelse af bilag til begivenheder

• Appen Hjem har redesignet betjeningsmuligheder for HomeKit-tilbehør med en kombineret visning for dem med flere tjenester

• Knib for at zoome for mere præcision, når du redigerer optagelser i memoer

*Test udført af Apple i maj 2019 med iPhone XS, der understøtter normal maksimal ydeevne og iPad Pro (11") med iOS 12.3 og testversion af iPadOS og iOS 13, ved hjælp af tredjepartsapps, der er pakket om i en testversion af et App Store-servermiljø; mindre downloadstørrelse for appopdateringer baseret på gennemsnit fra en samling af de hyppigst opdaterede apps. Ydeevnen varierer baseret på specifik konfiguration, indhold, batteritilstand, brug, softwareversioner og andre faktorer.

**Test udført af Apple i maj 2019 med iPhone X og iPhone XS Max, der understøtter normal maksimal ydeevne, og iPad Pro (11") med iOS 12.3 samt testversioner af iPadOS og iOS 13, ved at bruge side- eller topknappen til at afbryde vågeblus på enheden. Ydeevnen varierer baseret på specifik konfiguration, indhold, batteritilstand, brug og andre faktorer.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Læs mere på https://www.apple.com/dk/ios/feature-availability og https://www.apple.com/dk/ipados

Du kan få flere oplysninger om sikkerhedsindholdet i denne opdatering på følgende websted: https://support.apple.com/HT201222