Oprettelse af forbindelse til ældre AFP-tjenester

Læs mere om, hvordan du aktiverer ældre godkendelsesmetoder for AFP-klienten i OS X Lion eller nyere, så du kan oprette forbindelse til ældre AFP-servere.

Ældre, mindre sikre godkendelsesmetoder er ikke aktiveret som standard i OS X Lion og nyere. Du kan aktivere en eller flere af disse metoder til at understøtte ældre enheder eller protokoller ved at følge disse trin:

1. Åbn Terminal.

2. Udfør følgende kommandoer:

sudo chmod o+w /Library/Preferences sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_host_prefs_version -int 1

3. Opret en AFP-forbindelse til et andet system, så AFP-klientpræferencefilen vil blive udfyldt med standardsættet af værdier. Bemærk! Du skal oprette forbindelse som registreret bruger, ikke som gæst.

4. Udfør følgende kommando for at se en liste over de deaktiverede brugergodkendelsesmetoder (UAM'er):

defaults read /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams

5. Som standard er de deaktiverede UAM'er "Cleartxt Passwrd", "MS2.0", "2-Way Randnum exchange" og "DHCAST128". Bemærk! Hvis du ikke kan se en liste, skal du genstarte computeren og gentage trin 3.

6. Hvis du vil aktivere en af disse UAM'er, skal du fjerne den fra listen over deaktiverede UAM'er. Denne kommando aktiverer f.eks. DHCAST128 ved at fjerne den fra listen over deaktiverede godkendelsesmetoder:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange"

7. Når de ønskede ændringer er foretaget, skal du gendanne tilladelserne i mappen Indstillinger med denne kommando:

sudo chmod o-w /Library/Preferences

Læs mere

Hvis du vil fortryde ændringerne, der er beskrevet ovenfor, kan du enten slette filen /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient eller bruge følgende kommando til at deaktivere standardsættet for ældre UAM'er igen:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange" "DHCAST128"