Om SuperDrive-firmwareopdatering 3.0

Denne opdatering behandler støj fra det optiske drev under afbrydelse af vågeblus på din Mac.

Her kan du se, hvordan du installerer SuperDrive firmwareopdatering 3.0 på en Intel-baseret Macintosh-computer.

Denne opdatering forudsætter, at følgende EFI-firmwareopdateringer installeres først:

EFI-firmwareopdatering 1.4 til iMac

EFI-firmwareopdatering 1.2 til Mac mini

EFI-firmwareopdatering 1.4 til MacBook

EFI-firmwareopdatering 1.8 til MacBook Pro

Bemærk: Nogle USB- og FireWire-enheder kan forhindre firmwareopdateringer i at blive installeret korrekt. Derfor skal du fjerne unødvendige enheder og kun benytte et Apple-tastatur og en Apple-mus til at installere opdateringen.

1. Luk alle åbne programmer, og hent og installer firmwareopdateringen.

2. Overførselsprogrammet placerer et diskbillede med et installeringsprogram i mappen med overførsler eller på den placering, der er angivet på fanen Generelt under Safari > Indstillinger. Hvis du hentede diskbilledet via Safari, giver Safari dig besked, når der er et program i billedet. Klik på OK for at fortsætte.

3. Hvis "Åbn sikre arkiver efter overførsel" er markeret under indstillinger i Safari, aktiveres diskbilledarkivet af sig selv. Hvis denne indstilling ikke er slået til i Safari, skal du dobbeltklikke på diskbilledet for at aktivere det.

4. Dobbeltklik på arkivet SuperDriveFWU.pkg i det aktiverede billede for at starte firmwareopdateringen.

5. Der vises en velkomstskærm. Klik på Fortsæt. Hvis du får vist meddelelsen "Computeren har ikke brug for denne opdatering," skal opdateringen ikke installeres. Kontroller, at du har kørt ovennævnte nødvendige EFI-firmwareopdateringer. Du kan kontrollere din EFI-firmware på EFI- og SMC-firmwareopdateringer til Intel-baserede Mac-computere.

6. Der vises et vindue til standardinstallering. Klik på Installer for at installere SuperDrive-opdateringen i mappen /Programmer/Hjælpeprogrammer.

7. Indtast administratoradgangskoden for din computer, når du bliver bedt om det. Klik på OK.

8. Vinduet "Installering gennemført" vises. Klik på Luk.

9. Find frem til SuperDrive-opdateringsvinduet. Hvis du har andre åbne emner på sin skærm, er vinduet muligvis skjult bag disse. Læs instruktionerne på skærmen, og klik på Opdater for at installere den nye firmware på dit optiske diskdrev.

• Vigtigt! Du skal ikke frakoble, slukke eller genstarte computeren, mens opdateringen er i gang.

10. Der vises en statuslinje i SuperDrive-opdateringsvinduet. Når opdateringen er afsluttet, forsvinder SuperDrive-opdateringsvinduet, og vinduet "Opdateringen er gennemført" vises. Klik på genstart for at genstarte computeren.

11. Hvis firmwareopdateringen blev afbrudt, forsøger computeren automatisk at installere opdateringen igen, næste gang den tændes. Computeren må ikke afbrydes under denne proces. Computeren genstarter automatisk, når installeringen af SuperDrive-firmwaren er færdig.

12. Hvis computeren ikke genstarter, skal du kontakte support for at få flere oplysninger.

• Vigtigt! Harddisken på en Intel-baseret Mac skal formateres med GUID-partitionsskemaet for at kunne køre firmwareopdateringen. Intel-baserede Mac-computere leveres på denne måde fra fabrikken. Hvis du har omformateret din harddisk, skal du kontrollere, hvilket skema din harddisk anvender i øjeblikket, før du installerer en firmwareopdatering. Se Firmwareopdateringer til Intel-baserede Mac-computere kræver et GUID-partitionsskema for at få flere oplysninger. Hvis du prøver at installere opdateringsprogrammet på en harddisk, der bruger et hvilket som helst andet formateringsskema end GUID-partitionen, kan opdateringsprogrammet ikke køres.

Yderligere oplysninger

Følg denne fremgangsmåde for at finde ud af, om din Mac har brug for denne opdatering, samt om opdateringen er installeret korrekt:

1. Vælg Apple ()-menuen i øverste venstre hjørne, og vælg Om denne Mac.

2. Klik på Mere info, og vælg derefter Serial-ATA i Hardware-sektionen under Systemprofil.

3. Vælg dvd-posten, og kontroller revisionsfeltet i vinduet nedenfor.

• Hvis der står Revision: KA15 eller 2AHG på en iMac, skal denne opdatering køres på computeren. Hvis opdateringen er gennemført på en iMac, står der KA16 eller 2AHH i feltet.

• Hvis du ser revision: 2AHF på Mac mini-computere, skal denne opdatering køres på computeren. Hvis opdateringen er gennemført på en Mac mini-computer, er står der 2AH1 i feltet.

• Hvis der står Revision: KA14, KA19, SA15, SA17, 1APF, KK07 eller CP06 på din MacBook-computer, skal den opdateres. Hvis opdateringen er korrekt udført på en MacBook, skal der stå KB19, SA18, 1APG, KK08 eller CP08 i feltet.

• Hvis der står Revision: KA14, KA19 eller SA17 på din MacBook Pro, skal den opdateres. Hvis opdateringen er udført korrekt på en MacBook Pro, skal der stå KB19 eller SA18 i feltet.

Se, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan installere SuperDrive-firmwareopdatering 3.0 .