Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Pages '09: Oprettelse af et nyt dokument

Hvis du vil oprette et nyt Pages-dokument, skal du vælge den tekstbehandlings- eller sidelayoutskabelon, der har de relevante formaterings- og layoutegenskaber.

Sådan opretter du et nyt Pages-dokument:

1. Åbn Pages ved at klikke på symbolet i Dock eller ved at dobbeltklikke på symbolet i Finder.

2. I skabelonvælgervinduet skal du vælge en skabelonkategori i venstre kolonne for at få vist relaterede tekstbehandlings- eller sidelayoutskabeloner og derefter vælge den skabelon, der passer bedst til det dokument, du vil oprette.

• Scan de sidetyper, der er tilgængelige i mange af Pages-skabelonerne, ved at flytte markøren fra højre til venstre over et skabelonsymbol i skabelonvælgeren. Du kan ændre størrelsen på skabelonsymbolerne ved at justere skyderen nederst i skabelonvælgervinduet.

• Hvis du vil påbegynde et dokument uden tekst- eller medieeksempler, skal du vælge Tom under Sidelayout eller Tekstbehandling.

• I et tomt sidelayoutdokument tilføjes tekst ved at indsætte et tekstfelt og derefter skrive i tekstfeltet. Hvis du vil føje tekst til et tomt tekstbehandlingsdokument, skal du begynde at skrive.

3. Klik på Vælg. Der åbnes et nyt dokument på skærmen.

Hvis du ikke kan se skabelonvælgeren, når du åbner Pages første gang, kan du få den vist ved at indstille en præference under indstillingerne til Pages. Vælg Pages > Indstillinger, klik på Generelt, og vælg derefter "Til nye dokumenter: Vis skabelonvælger".

Du kan også indstille Pages til automatisk at åbne et tomt dokument eller en specifik dokumentskabelon, hver gang du åbner programmet. Vælg Pages > Indstillinger, klik på Generelt, og vælg "Til nye dokumenter: Brug skabelon:", og klik derefter på Vælg. Vælg en skabelon, og klik derefter på Vælg.