Mac Pro (medio 2012 og tidligere): Ofte stillede spørgsmål om Mac Pro RAID-kortet og Xserve RAID-kortet

Dette dokument indeholder ofte stillede spørgsmål om Mac Pro RAID-kortet og Xserve RAID-kortet samt svar på disse spørgsmål.

Spørgsmål besvaret i dette dokument:

Spørgsmål: Hvad er Mac Pro RAID-kortet og Xserve RAID-kortet?

Svar: Mac Pro RAID-kortet og Xserve RAID-kortet er interne RAID-løsninger til henholdsvis Mac Pro og Xserve. Der er to versioner af hvert kort, en udgivet i april 2009 og en udgivet i slutningen af 2007. Se RAID-kort til Mac Pro: Identificering og kompatibilitet eller RAID-kort til Xserve: Identificering og kompatibilitet for at finde ud af, hvilken version af kortet du bruger.

Spørgsmål: Kan drevene hot-swappes?

Svar: Alle harddiske i Xserve-produktserien kan hot-swappes. Alle harddiske i Mac Pro-produktserien kan ikke hot-swappes.

Spørgsmål: Har jeg brug for særlig software til at administrere Mac Pro RAID-kortet eller Xserve RAID-kortet?

Svar: Normal administration kan udføres ved hjælp af RAID-hjælpeprogrammet (findes i /Application/Utilities) eller ved hjælp af kommandoen raidutil. Der er flere oplysninger i brugerhåndbogen eller man raidutil.

Spørgsmål: Hvordan kan jeg administrere RAID eksternt?

Svar: Du kan administrere RAID-kortet ved at bruge Apple Remote Desktop til at få adgang til RAID-hjælpeprogrammet eller med CLI-værktøjer (Command Line Interface) til fjernlogin, f.eks. ssh og raidutil.

Spørgsmål: Mit Mac Pro RAID-kort er konfigureret med et RAID 5-sæt med fire drev, og den tilgængelige diskplads er mindre, end jeg forventer. Hvorfor?

Svar: Dette er en normal og forventet adfærd. På grund af den måde, data placeres på et RAID 5-sæt med fire drev, reduceres den samlede effektive kapacitet. Du kan finde flere oplysninger under Mac Pro RAID-kort: Kapaciteten til RAID 5-konfigurationer med fire drev kan være anderledes end forventet.

Spørgsmål: Hvorfor kan jeg ikke se mine harddiske, når mit system starter?

Svar: Det er vigtigt at bruge den software, der fulgte med din computer. Kontroller, at kortet fungerer, ved at starte fra den installationsdisk, der fulgte med computeren.

Spørgsmål: Hvordan ved jeg, når der er et problem med min RAID?

Svar: Der vises en advarselsdialogboks på hovedskærmen, når en bruger er logget ind. Denne dialogboks indeholder en kort beskrivelse af problemet og muligheden for at åbne RAID-hjælpeprogrammet.

Spørgsmål: Hvilke drev understøtter Apple Mac Pro RAID-kortet og Xserve RAID-kortet?

Svar: Kun Apple SATA-drev og Promise 450GB SAS Drive-moduler, der sælges via Apple Store, understøttes til brug med Mac Pro RAID-kortet (primo 2009) og Xserve RAID-kortet (primo 2009). Apple 300GB SAS Drive-moduler understøttes med Mac Pro RAID-kortet (ultimo 2007) og Xserve RAID-kortet (primo 2007). Enten skal alle drev være Serial ATA-drev (SATA) eller Serial Attached SCSI-drev (SAS). SSD Drive-moduler anbefales ikke til Apple RAID-kortet, da disse drev bruger deres egen diskcache og ikke kan drage fordel af den beskyttelse, der leveres af den batteriunderstøttede cache på RAID-kortet.

Spørgsmål: Hvorfor viser RAID-hjælpeprogrammet et gult lys og rapporterer statussen "Skrivecachen er deaktiveret"?

Svar: Skrivecachen deaktiveres automatisk, så data ikke kan skrives til RAID-diskenheder, når batteriopladningen ikke er tilstrækkelig til at sikkerhedskopiere cachelagrede data i 72 timer. Denne meddelelse vises normalt, når der bruges et RAID-kort for første gang, når batteriet går i kontrolcyklus en gang hver tredje måned, eller når en computer, hvor et RAID-kort er installeret, lukkes ned i længere tid.

Hvis firmwaren på dit RAID-kort er M-2.0.3.3 eller nyere eller E-1.2.2.4 eller nyere, kan du bruge RAID-hjælpeprogrammet til at gennemtvinge aktivering af skrivecachen, mens batteriet kontroller sig selv. Advarsel! Hvis du aktiverer skrivecachene, før batteriet er fuldt opladet, mister du muligvis nogle data, hvis strømmen til din computer afbrydes.

Spørgsmål: Hvor ofte kontroller batteriet sig selv?

Svar: Under normal drift vil batteriet kontrollere sig selv ca. hver 3. måned. Du kan se datoen for den sidste kontrolcyklus i afsnittet "Hardware RAID" i Apple Systemprofil. Under en kontrolcyklus aflades batteriet og oplades helt for at opretholde batteritiden. Det er vigtigt, at du ikke slukker eller genstarter computeren, mens computeren gennemfører kontrolcyklussen.

Spørgsmål: Hvor mange watt trækker Mac Pro RAID-kortet fra PCI Express-bussen?

Svar: Mac Pro RAID-kortet bruger maksimalt 26 W.

Spørgsmål: Hvorfor modtager jeg advarslen "Det Apple RAID-kort, der er installeret i dit system, kræver din opmærksomhed" efter genstart?

Svar: Hvis du ikke løser alle alarmer og advarsler i RAID-hjælpeprogrammet, vil der efter genstart af Xserve eller Mac Pro være en dialogboks, hvor du bliver bedt om at løse advarslen. Når alle hændelser er ryddet, får du ikke længere vist denne dialogboks ved start.

Spørgsmål: Hvorfor skifter min computer ikke til vågeblus?

Svar: Det originale RAID-kort understøtter ikke vågeblus. RAID-kortet, der blev introduceret i 2009, understøtter vågeblus under visse forhold, som beskrevet i RAID-kort (primo 2009): Aktivering af systemvågeblus.

Spørgsmål: Hvorfor kan jeg ikke installere Boot Camp på min Mac Pro eller Xserve, der bruger et RAID?

Svar: Boot Camp understøtter ikke installation af Windows på en Mac ved hjælp af hardware- eller software-RAID (Redundant Array of Independent Drives). Boot Camp understøttes ikke på Xserve med eller uden Xserve RAID-kortet installeret.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.