Undgå at give det trådløse netværk et almindeligt navn (SSID)

Få at vide, hvorfor du ikke skal give det trådløse netværk et almindeligt navn.

Hvis du giver dit trådløse netværk et almindeligt navn, skal brugere af iOS-enheder logge på alle adgangspunkter på netværket første gang, de bruger det pågældende adgangspunkt (herefter opretter iOS-enheden automatisk forbindelse til adgangspunktet). Denne manuelle log ind-proces er nødvendig, da iOS-enheder gemmer adgangspunktets hardwareadresse (Basic Service Set Identifier eller BSSID), når netværksnavnet (Service Set Identifier eller SSID) anses for at være almindeligt eller flertydigt.

Hvis du giver det trådløse netværk et almindeligt navn (SSID), risikerer eksterne brugere på netværket med iOS-enheder at oprette forbindelse til et andet netværk med det samme navn. De er udsatte for potentielt datatyveri, hvis de har oprettet forbindelse til et andet netværk end forventet.

På grund af dette sikkerhedsproblem vedligeholder Apple en liste over almindelige eller flertydige SSID'er, herunder standard-SSID'et for mange kommercielt tilgængelige adgangspunkter samt SSID'er for "trådløs" og "standard". Hvis dit netværksnavn står på listen, gemmer alle iOS-enheder, der opretter forbindelse til netværket, adgangspunktets BSSID og knytter det til netværkets SSID. Derfor opretter enheden kun automatisk forbindelse til netværket, hvis adgangspunktets BSSID stemmer overens med de oplysninger, enheden har gemt. På denne måde undgår brugere at oprette forbindelse til et andet netværk med det samme navn.

Denne sikkerhedsforholdsregel kan undgås, hvis du giver dit netværk et entydigt navn, så iOS-enheder automatisk opretter forbindelse til netværket som forventet.