AirPort Express: Besvær med at oprette forbindelse til tredjepartsnetværk, der bruger WEP

Oprettelse af forbindelse til visse Wi-Fi-routere fra tredjeparter kan kræve yderligere trin, hvis netværket er beskyttet af WEP (Wired Equivalent Privacy), der er en ældre trådløs sikkerhedsprotokol.

1. Først skal du sikre, at Wi-Fi-routeren fra en tredjepart ikke begrænser klienter baseret på MAC-adresser (nogle gange kaldet en adgangskontrolliste), og du skal sørge for, at den har den nyeste version af firmware, der er tilgængelig fra producentens websted.

2. Dernæst skal du være opmærksom på, at WEP-adgangskoder kan være i almindelig tekstformat (WEP 40/128-bit ASCII) eller hexadecimalt format (WEP 40/128-bit hex). Du kan muligvis undgå adgangskodeproblemer ved at ændre adgangskoden til det WEP-beskyttede netværk til en nyere og sikker protokol såsom WPA2. Læs mere om adgangskodeformater.

3. Hvis din Mac kræver en hexadecimal for at oprette forbindelse til Wi-Fi-netværket, vil det samme være tilfældet for AirPort Express.

4. Indstil AirPort Express til at oprette forbindelse til Wi-Fi-netværket:

1. Åbn AirPort-værktøj, og fortsæt gennem trinene for at indstille AirPort Express.

2. Når du vælger det eksisterende Wi-Fi-netværk, bør du se to felter til angivelse af adgangskode. Hvis en hexadecimal adgangskode var påkrævet for at få din computer på Wi-Fi-netværket, skal du bruge den samme hexadecimale kode, men tilføje en "$" foran den. Eksempel: Indtast "$6170706c65" for hex-værdien "6170706c65".

5. Fuldfør indstillingen af AirPort-værktøj, og genstart AirPort Express.

6. Når AirPort Express er genstartet, bør den oprette forbindelse til netværket (det kan tage op til et minut). Hvis AirPort Express er indstillet korrekt, lyser statusindikatoren konstant grønt. Hvis den fortsætter med at blinke gult, skal du bruge AirPort-værktøj til at finde ud af hvorfor.