AirPort Express: Sådan oprettes forbindelse til et eksisterende trådløst netværk i klientfunktion

Her kan du se, hvordan der oprettes forbindelse til et eksisterende trådløst netværk i klientfunktion.

Nogle enheder med Ethernet har ikke en indbygget trådløs grænseflade. Det kan være spillekonsoller, printere og nogle kompatible USB-printere. Hvis du gerne vil oprette forbindelse til det trådløse netværk fra disse enheder, kan du bruge en AirPort Express som mellemled.

Derudover kan klientfunktion anvendes til streaming af AirPlay-musik til et lydsystem fra en computer med iTunes.

Du skal blot sætte det pågældende kabel i (Ethernet-kabel mellem enheden og AirPort Express, USB-kabel fra en kompatibel USB-printer – eller lydkabel til musikstreaming) og konfigurere AirPort Express til klientfunktion ved hjælp af AirPort-værktøjet.

• I klientfunktion anvendes AirPort Express kun af den enhed, som den er koblet sammen med fysisk. Klientfunktion udvider ikke det trådløse netværks dækningsområde, og derfor kan andre computere og enheder ikke oprette trådløs forbindelse til netværket.

• Når AirPort Express med 802.11n er i klientfunktion, kan den bruge Ethernet-porten til at sende den trådløse trafik til en enhed, der er tilsluttet Ethernet-porten. Den originale AirPort Express 802.11g understøtter ikke denne funktion, og i stedet deaktiveres Ethernet-porten. Kun kompatible USB-printere og lydenheder understøttes.

• For at kunne bruge disse funktioner er det nødvendigt at have et Ethernet-, lyd- eller USB-kabel til at koble enheden til AirPort Express.

Før du går i gang, skal du sørge for, at AirPort-softwaren er ajour. Du kan hente den nyeste version til Mac eller Windows på supportsiden for AirPort.

Brug af AirPort-værktøj 6

1. Slut det pågældende kabel til AirPort Express og den enhed, der skal tilsluttes.

2. Slut AirPort Express til en stikkontakt.

3. Vælg AirPort Express på AirPort-værktøjsskærmen, når den starter.

4. Hvis du skal ændre anvendelsesmåde for AirPort Express, skal du først nulstille den via Base på menulinjen og vælge Gendan standardindstillinger.

5. Når AirPort Express har afsluttet gendannelsesprocessen, skal du vælge den i den trådløse netværksmenu i øverste venstre hjørne.

6. Klik på knappen Andre indstillinger.

7. Vælg "Føj til et eksisterende netværk".

8. Vælg navnet på det trådløse netværk i netværksmenuen, som du vil oprette forbindelse til, og klik på Næste.

9. Indtast om nødvendigt adgangskoden til netværket.

Brug af AirPort-værktøj 5

1. Slut det pågældende kabel til AirPort Express og den enhed, der skal tilsluttes.

2. Slut AirPort Express til en stikkontakt.

3. Vælg AirPort Express på den trådløse netværksmenu, når den starter, og brug derefter indstillingsassistenten i AirPort-værktøjet til at indstille den med.

4. Hvis du skal ændre anvendelsesmåde for AirPort Express, skal du først nulstille den via Base på menulinjen og vælge Gendan standardindstillinger.

5. Vælg AirPort Express i AirPort-værktøjet, og klik på Fortsæt.

6. Indtast navn og adgangskode for AirPort Express, og klik på Fortsæt.

7. Vælg "AirPort Express skal oprette forbindelse til det aktuelle netværk", og klik derefter på Fortsæt.

8. Vælg "Opret forbindelse til mit trådløse netværk", og klik derefter på Fortsæt.

9. Vælg navnet på dit trådløse netværk på rullemenuen Navn på trådløst netværk, find den rigtige trådløse sikkerhedstype, og klik derefter på Fortsæt.

10. Klik på Opdater.

11. Genstart AirPort Express.

Når AirPort Express er genstartet, oprettes der normalt automatisk forbindelse til det eksisterende trådløse netværk, hvilket kan ses på statusindikatoren.

Yderligere oplysninger

Du kan manuelt overføre AirPort-værktøj og AirPort-basefirmware fra siden med AirPort-supportoverførsler.