Pegefelt og flex-kabel til pegefelt til MacBook Pro (13", M1, 2020)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm)

• ESD-sikret pincet

• Sæt til mellemrumsforskydning

• Kapton-tape

• Nylonværktøj (sort pind)

• Post-it-noter (3 x 3 tommer)

• Torx T5-bit

• Torx T5-skruetrækker

Vigtigt

Denne procedure kan kræve et mellemlægspladesæt til pegefeltet, som kun leveres med et nyt pegefelt. Det er ikke en del, der kan bestilles separat.

Afmontering

1. Åbn skærmen i en 90-graders vinkel. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad.

2. Brug T5-skruetrækkeren til at fjerne de to T5-skruer (923-05254) fra pegefeltets inddækningsstik.

3. Løft enden af pegefeltets flex-kabel ud af stikket.

4. Brug T5-skruetrækkeren til at fjerne de otte T5-skruer (923-05257) fra siderne og de to T5-skruer (923-05270) fra midten.

5. Hold battericoveret i kanterne. Løft det derefter ud af topkabinettet.

6. Træk forsigtigt pegefeltets flex-kabel ud af batteriet.

7. Løft computeren fra bordet, og lad pegefeltets flex-kabel passere gennem åbningen i topkabinettet. Lad pegefeltet ligge på bordet for at holde mellemlægspladerne på plads.

• Vigtigt: Hvis mellemlægspladerne falder ud, skal de geninstalleres på deres oprindelige placeringer. Hvis du ikke kan finde mellemlægspladernes oprindelige placeringer, skal du udskifte dem. Et sæt med mellemlægsplader fås kun med et nyt pegefelt.

8. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad.

9. Sæt battericoveret på batteriet. Tryk derefter de sorte tapper fast på klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

• Vigtigt: Hvis flex-kablet til pegefeltet er beskadiget, skal du vippe låseenheden op. Skub derefter enden af flex-kablet ud af stikket.

Genmontering

Vigtigt

• Installer om nødvendigt det nye flex-kabel til pegefeltet ved at skubbe enden af det nye flex-kabel ind i stikket på pegefeltet. Vip derefter låseenheden ned.

• Hvis du udskifter pegefeltet, skal du følge genmonteringstrin 1. Hvis du geninstallerer det eksisterende pegefelt, skal du fortsætte til genmonteringstrin 2.

1. Brug en ESD-sikret pincet til at montere nye mellemlægsplader til pegefeltet. Placer fire rektangulære mellemlægsplader på de ydre skruehuller. Placer derefter to runde mellemlægsplader på de midterste skruehuller.

• Vigtigt: Et nyt pegefelt leveres med mellemlægsplader i tre størrelser (0,100 mm, 0,150 mm og 0,175 mm). Start med 0,150 mm mellemlægspladerne. Brug tyndere eller tykkere mellemlægsplader til at tilpasse justeringen i trin 13.

2. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

3. Sørg for, at pegefeltet ligger på bordet med pegefeltets flexkabel vendt væk fra dig.

4. Før pegefeltets flex-kabel tilbage gennem åbningen i topkabinettet.

5. Sænk langsomt computeren over pegefeltet, og tilpas skruehullerne i topkabinettet til skruehullerne i pegefeltet. Lad skærmen hænge ud over bordkanten.

6. Læg pegefeltets flex-kabel fladt ned.

• Vigtigt: Sæt ikke pegefeltets flexkabel i batteriet endnu.

7. Sæt battericoveret på batteriet, og tryk de sorte tapper ind i klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

8. Brug T5-skruetrækkeren til delvist at geninstallere fire udvendige T5-skruer (923-05257) i de udvendige skruehuller for at justere pegefeltet.

9. Vend computeren om. Indsæt en mellemrumsforskydning i hvert af de fire hjørner af pegefeltet. Fastgør hver mellemrumsforskydning med et stykke Kapton-tape.

10. Stil computeren på siden med skærmen stadig åben. Brug T5-skruetrækkeren til at geninstallere de fire udvendige T5-skruer helt.

11. Placer computeren med højre side opad. For at kontrollere, at toppen af pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du placere en post-it på pegefeltets øverste kant. Sørg for, at den flugter med topkabinettet.

12. For at kontrollere, at bunden af pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du tilpasse højden med to post-its på pegefeltets nederste kant. Sørg for, at de to stykker papir flugter med topkabinettet.

13. Hvis pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du fortsætte til trin 14. Hvis pegefeltets kanter er højere eller lavere end topkabinettet, skal du fjerne post-its, mellemrumsforskydninger og Kapton-tape. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad. Brug T5-skruetrækkeren til at fjerne de fire udvendige T5-skruer, og gentag fjernelsestrin 4-8. Følg derefter genmonteringstrin 1-12.

• Vigtigt

• Hvis pegefeltet sidder højere end topkabinettet, skal du installere de tyndere 0,075 mm mellemlægsplader.

• Hvis pegefeltet sidder lavere end topkabinettet, skal du installere de tykkere 0,175 mm mellemlægsplader.

14. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad.

15. Indsæt Torx T5-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Indstil momentværdien til 16 Ncm.

16. Brug den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til delvist at geninstallere de to midterste T5-skruer (923-05270) og de resterende fire udvendige T5-skruer (923-05257).

17. Brug den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til helt at geninstallere alle 10 T5-skruer til 16 Ncm.

18. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

19. Tryk forsigtigt langs pegefeltets flex-kabel for at sætte det fast på batteriet.

• Vigtigt: Hvis du monterer et nyt flexkabel til pegefeltet, skal du fjerne den selvklæbende bagside, før du klæber flexkablet fast til batteriet.

20. Sæt battericoveret på batteriet, og tryk de sorte tapper ind i klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

21. Tryk enden af pegefeltets flex-kabel fast til stikket.

22. Placer pegefeltets inddækningsstik over enden af pegefeltets flex-kabel.

23. Brug T5-skruetrækkeren til at geninstallere de to T5-skruer (923-05254) i pegefeltets inddækningsstik.

24. Vend computeren om, og brug den flade ende af den sorte pind til at løfte mellemrumsforskydningerne og Kapton-tapen af pegefeltet.

Geninstaller følgende dele for at fuldføre genmonteringen: