Afegir persones a un àlbum compartit de l’app Fotos del Mac i elimina’n
Si l’àlbum compartit l’has creat tu, pots convidar altres persones a unir‑s’hi. També pots eliminar persones de l’àlbum, gestionar les notificacions de l’àlbum, i activar o desactivar si els participants poden publicar. Si tens amistats i familiars que no utilitzen l’iCloud, pots compartir-los l’àlbum envia a través d’un URL de l’iCloud.
AVÍS: Si tens previst eliminar algú d’un àlbum compartit, és bona idea avisar‑lo per si vol desar alguna foto o vídeo de l’àlbum compartit. Quan eliminis una persona, ja no tindrà accés a l’àlbum compartit ni al seu contingut.
Convidar o eliminar persones
Si l’àlbum compartit l’has creat tu, pots convidar altres persones a unir‑s’hi.
Ves a l’app Fotos
del Mac.
Fes clic a “Àlbums compartits” a la barra lateral.
Si no es mostra “Àlbums compartits” a la barra lateral, mantén el cursor sobre “Ús compartit” a la barra lateral i, a continuació, fes clic a
.
Fes doble clic en un àlbum compartit, fes clic a
a la barra d’eines i, després, fes una d’aquestes accions:
Convidar algú: fes clic a
al costat de “Convida participants”. Selecciona com vols convidar algú (per exemple, amb un missatge de text) o selecciona “Nou permís d’accés” per afegir un participant nou sense enviar una invitació.
Eliminar algú: fes clic a
al costat del nom de la persona i selecciona “Elimina el participant”.
Fes clic a “Fet”.
Quan convides algú a veure un àlbum compartit, aquesta persona rep un correu electrònic o una notificació en què se li demana que s’hi uneixi.
Canviar el que poden fer els participants en un àlbum compartit
La persona que ha creat un àlbum compartit pot definir permisos per als participants.
Ves a l’app Fotos
del Mac.
Fes clic a “Àlbums compartits” a la barra lateral.
Si no es mostra “Àlbums compartits” a la barra lateral, mantén el cursor sobre “Ús compartit” a la barra lateral i, a continuació, fes clic a
.
Fes doble clic en un àlbum compartit i, a la barra d’eines, fes clic a
.
Fes clic a
al costat del nom de la persona de qui vulguis canviar els permisos i selecciona una de les opcions següents:
Gestió de l’àlbum i les fotos: permet que el participant gestioni els àlbums i les fotos, inclosa la configuració.
Addició de fotos: permet que el participant afegeixi fotos a l’àlbum compartit.
Lectura i comentaris: permet que el participant vegi i comenti l’àlbum compartit.
Compartir un àlbum amb persones que no utilitzen l’iCloud
La persona que crea un àlbum compartit pot crear un URL de l’iCloud únic per compartir l’àlbum amb les persones que no utilitzen l’iCloud.
Nota: No totes les funcions estan disponibles en tots els països i regions.
Ves a l’app Fotos
del Mac.
Fes clic a “Àlbums compartits” a la barra lateral.
Si no es mostra “Àlbums compartits” a la barra lateral, mantén el cursor sobre “Ús compartit” a la barra lateral i, a continuació, fes clic a
.
Fes doble clic en un àlbum compartit i, a la barra d’eines, fes clic a
.
Selecciona “Lloc web públic”.
Copia l’enllaç, enganxa’l en un correu electrònic o en un missatge de text i envia’l a les persones que vulguis convidar.
Nota: Els participants que vegin el teu àlbum compartit a internet no poden fer comentaris als ítems que conté ni veure els comentaris publicats per altres usuaris. Si vols que els usuaris que no tinguin un Mac, un iPhone o un iPad puguin veure els comentaris, els has de publicar abans de convidar la persona per veure l’àlbum compartit.
Important: Quan “Lloc web públic” estigui activat, tothom que tingui l’URL podrà accedir a l’àlbum.
Gestionar les notificacions
La persona que crea un àlbum compartit i les persones participants amb permís per gestionar l’àlbum poden activar i desactivar les notificacions de l’activitat d’altres persones a l’àlbum.
Ves a l’app Fotos
del Mac.
Fes clic a “Àlbums compartits” a la barra lateral.
Si no es mostra “Àlbums compartits” a la barra lateral, mantén el cursor sobre “Ús compartit” a la barra lateral i, a continuació, fes clic a
.
Fes doble clic en un àlbum compartit i, a la barra d’eines, fes clic a
.
Activa l’opció “Permet les notificacions” per veure les notificacions quan els participants indiquin que el contingut els agrada, publiquin un comentari o afegeixin fotos i vídeos a l’àlbum.
Per canviar qui pot afegir fotos o fer comentaris en un àlbum, consulta Canviar el que poden fer els participants en un àlbum compartit.