AAC

Advanced Audio Coding (o codificació d’àudio avançada, també anomenada MPEG-4); mètode estàndard de compressió i codificació d’àudio digital. Els fitxers AAC es poden reproduir a l’iPhone, a l’iPad, a l’iPod i a les aplicacions compatibles amb QuickTime.

Els fitxers codificats amb AAC tenen una qualitat equivalent a la dels discos CD d’àudio i ofereixen un so igual o millor que els fitxers MP3 codificats a la mateixa velocitat de bits o una de superior. Per exemple, un fitxer AAC a 128 kbps sona igual de bé o millor que un fitxer MP3 a 160 kbps. I donat que la velocitat de bits és inferior, el fitxer AAC també ocupa menys espai que l’MP3.

Els fitxers AAC permeten emmagatzemar el màxim de música al disc dur o dispositiu. Amb una configuració d’alta qualitat, els fitxers AAC fan servir aproximadament 1 MB d’espai en disc per minut.