Ajuda Automator

Benvingut a l’Automator

Automatitza les tasques que fas al Mac, encara que no sàpigues res de programació, utilitzant accions integrades per crear fluxos de treball.

La finestra de l‘Automator, amb l‘acció “Activar els tipus de lletra” seleccionada i un flux de treball buit.
Flux de treball de l’Automator amb quatre accions.

Deixar les tasques repetitives al Mac

Necessites fer els mateixos canvis en diversos arxius, com ara canviar els noms dels arxius o copiar i canviar la mida d’imatges? O potser vols arxivar o fer còpies de seguretat dels teus arxius importants? Si la resposta és afirmativa, pots crear un flux de treball personalitzat, afegir les accions que vulguis i fer que el Mac s‘encarregui de la tasca. Per crear un nou flux de treball, selecciona Arxiu > Nou, fes clic a “Flux de treball” i, després, fes clic a Seleccionar.

Finestra de l’Automator amb una acció d’executar AppleScript.

Programar les teves pròpies accions

Si la tasca que vols automatitzar no és a la llista d’accions integrades, pots afegir els teus propis scripts, com ara scripts d’AppleScript i de JavaScript, i ordres de l‘intèrpret d’ordres al teu flux de treball. Només has d’afegir l’acció d’execució de script adequada al flux de treball i introduir el teu codi de script o ordres de shell.