Un iPhone amb l’ús assistit activat mostrant l’app Càmera oberta i un botó gran per fer una foto i un altre botó gran per anar enrere i tornar a la pantalla anterior.

Què és l’ús assistit?

L’ús assistit és una experiència d’iOS diferent, amb més funcions concentrades i una interfície d’ús simplificada que permet a les persones que tenen discapacitat cognitiva fer servir l’iPhone amb més facilitat i independència.

Més informació sobre l’ús assistit

Dos iPhone amb la pantalla d’inici de l’ús assistit. En un iPhone s’hi veu una retícula gran amb unes quantes apps. A l’altre iPhone s’hi veuen moltes apps en una llista.

Primers passos

Una persona de confiança, com ara un familiar o cuidador, poden ajudar a personalitzar i configurar l’ús assistit perquè la persona amb discapacitat faci servir l’iPhone com li vagi millor.

Com configurar l’ús assistit

Un iPhone amb l’ús assistit activat amb l’app Missatges oberta. S’està enviant un missatge amb un teclat que només té emojis.

Alternatives visuals al text

L’ús assistit ofereix diferents maneres de navegar per l’iPhone i de comunicar‑se gràficament en lloc de fer‑ho amb text. Els ítems de la pantalla es poden mostrar en una retícula gran que ressalti les imatges i les icones i els missatges es poden enviar amb un teclat de només emojis o amb un selfie de vídeo.

Com triar la disposició de la pantalla a l’ús assistit

Per explorar el manual d’ús de l’ús assistit, fes clic a “Taula de Continguts” a la part superior de la pàgina o introdueix una paraula o frase al camp de cerca.

Per consultar recursos addicionals, ves al lloc web de suport d’Apple per a accessibilitat.